Sfaturi pentru ingrijirea tenului

Redactia
Intrebati-ne, va raspundem

"In perioada de iarna, cand pe sub fuste si pantaloni port mereu dresuri groase, am impresia ca pielea de pe fese si coapse se lasa, devine cumva cenusie si plina de zgrabunte respingatoare. Ce sa fac pentru a remedia situatia?"

Catalina - Reghin

Raspunsul e scurt: masaje locale, aplicarea de creme si gimnastica. Lunga este doar rabdarea pe care trebuie sa o aveti ca sa ajungeti la rezultate vizibile. Majoritatea femeilor vor sa rezolve in cateva zile probleme aparute din cauza unor neglijente de... ani. Nu se poate. Retetele de frumusete cer, inainte de orice, consecventa. Adica un program ce trebuie respectat zi de zi, vreme de una-doua luni. In cazul dvs.: masajul zonelor cu probleme trebuie facut inainte de dus sau de baie, cu o perie aspra, uscata, pana ce pielea se inroseste. O alta solutie: presarati pe o perie uda, un pumn de sare grunjoasa, si frecati bine pielea. Gimnastica: culcata pe spate, pe podea sau in pat (daca nu e salteaua prea moale), indoiti genunchii, cu picioarele usor indepartate si ridicati-va trunchiul cat mai sus, sprijinindu-va puternic pe talpi. Indepartati si apropiati genunchii de 30 de ori. E cea mai complexa miscare pentru muschii fesieri. Creme: cumparati creme anti-celulitice pe baza de frunze de iedera. Au eficienta numai daca sunt folosite de doua ori pe zi, dimineata si seara, vreme de cel putin doua luni.

"Am permanent si parul vopsit. Dupa spalat, cand il pieptan, se rupe. Cum sa procedez ca sa il pot proteja?"

Norica - Bucuresti

In comert exista niste piepteni mari, din lemn, cu dinti rari, ideali pentru parul ars, vopsit sau uscat. Descurca usor firele incalcite, si dupa ce se usuca, parul pare mai natural. Ideal ar fi sa faceti si o cura pentru par vatamat, folosind produse specifice din comert sau apeland la impachetarile cu untdelemn de masline (se aplica pe toata lungimea parului si se inveleste capul cu un prosop incalzit).

"Am citit intr-o carte ca somnul si relaxarea ajuta la slabit. Cum asa? Eu stiam exact invers: ca somnul si lipsa de activitate ingrasa. Intrucat tocmai am pornit o cura de slabit, as vrea sa imi explicati la ce mi-ar folosi acele recomandari?"

Alunela - Craiova

Intr-adevar, somnul este un mijloc obligatoriu de slabit (cercetari recente au dovedit ca insomnia ingrasa...). Eliberarea toxinelor din organism, provenite in urma proceselor metabolice, incepe dupa miezul noptii si, de asemenea, functiile ficatului, organul responsabil de eliminarea otravurilor, se intensifica la ora doua dimineata. Iata de ce suntem sfatuiti sa ne culcam inainte de miezul noptii si sa nu bem alcool, care ingreuneaza functiile ficatului. In ce priveste stresul, el face ca functiile organice sa se reduca la minimum si, odata cu ele, si arderile, ceea ce aduce kilograme in plus. De aceea e ideal sa instituim scurte pauze de relaxare, ori de cate ori simtim ca nervii si oboseala ne asupresc. Slabitul este un proces complex, aflat in stransa legatura cu buna functionare a organismului.

"Am gatul ca o girafa. Mai ales cand port bluze sau rochii cu decolteuri, pare si mai lung decat e. Ce fel de modele sa port ca sa mai acopar defectul?"

Constanta - Barlad

In cazul dvs. se recomanda bluzele, rochiile, puloverele si tricourile cu guler drept (mao), cu gulere mari, rotunde sau ascutite, cu guler rulat. Purtati si umeri, la bluze sau la taioare, scurteaza linia gatului. Dar nu trebuie sa renuntati la obiectele de imbracaminte cu decolteuri rotunde sau in V, un batic subtire legat la gat rezolva problema.




Cosmetica naturista

Sfaturi pentru ingrijirea tenului


Luati cate o lingurita de drojdie uscata, de trei ori pe zi.


Crema pentru ten normal: radeti o sfecla rosie pe razatoarea mica si amestecati-o cu putin iaurt. Se aplica pe obraz si se lasa sa se usuce. Se indeparteaza cu apa calda.


Alta crema: o lingura de zeama de lamaie se amesteca cu 3 linguri de lapte nefiert si tarate de grau, pana ce se obtine o crema groasa. Se aplica la fel ca reteta precedenta.

Tratament anti-riduri: radeti cativa cartofi cruzi, fara coaja. Aplicati razatura pe fata, iar cojile pe nas. Stati intinse si lasati masca sa actioneze o ora. Pielea devine catifelata, iar ridurile (prin repetarea retetei) dispar.