Diverse...

Redactia
Diverse.... Pisicile si cainii detesta mirosul de amoniac. Daca sunt needucati si urineaza unde le place, puneti cateva picaturi pe o carpa si asezati-o pe locul interzis. . Petele vechi de urina de animale se scot tot cu amoniac: un volum la 6 volume de apa. . Pardoselile de ardezie se curata cu apa...

Diverse...

Pisicile si cainii detesta mirosul de amoniac. Daca sunt needucati si urineaza unde le place, puneti cateva picaturi pe o carpa si asezati-o pe locul interzis.

Petele vechi de urina de animale se scot tot cu amoniac: un volum la 6 volume de apa.

Pardoselile de ardezie se curata cu apa si clabuc de sapun, se limpezesc cu apa cu otet si se ung cu ulei de in amestecat cu esenta de terebentina (60%-40%). Lasati sa actioneze doua ore, apoi lustruiti cu o carpa de lana moale.

Fumatul intr-o masina in care sunt transportati si copii risca sa le provoace asfixie. Nu fumati niciodata, dar absolut niciodata, in prezenta lor.

Masina nu trebuie sa fie spalata pe soare plin. Pe anumite vopseluri fragile se formeaza fisuri.

Ploaia n-o sa va mai murdareasca ferestrele, daca puneti in ghivecele de flori aflate pe pervaz pietricele. In plus, apa astfel drenata nu va mai ineca florile.

Obiectele din lemn de bambus se innegresc cu timpul. Daca vreti sa intinereasca, curatati-le cu un burete inmuiat in apa sarata, apoi uscati-le la umbra, departe de orice sursa de caldura. Apa in care au fiert urzicile este si ea un bun "detergent". Daca vreti sa le lustruiti, ungeti-le cu ulei de in.

Cartitele nu suporta mirosul de naftalina. Puneti in drumul lor cateva granule mai maricele si veti scapa de musafirii nepoftiti din hambarul cu cereale.