Sfaturi de primavara, pentru un par bogat si frumos (I)

Redactia
Pe langa soarele si florile pe care le aduce in poala, primavara ne daruieste si un sentiment de eliberare. Iarna s-a dus, vin zilele calde, sufletul zburda peste campii.

Dar in cazul special al femeilor, primavara mai elibereaza ceva: frumusetea! Ce satisfactie sa lepezi paltonul, sosonii, sa-ti scuturi pletele-n vant! Fireste, cu conditia ca ele sa mai existe, dupa atata detentie sub caciula si sub basma! Iata de ce, intre toate urgentele anotimpului, cea dintai priveste ingrijirea pe care trebuie sa o acordam parului, daca vrem cu adevarat ca libertatea primaverii sa ne fluture pletele-n vant.

17 sfaturi utile

Atentie: starea proasta a parului - turtit, mohorat, lipicios - e cel mai des rezultatul unei proaste folosiri a samponului, gelului, fixativului, foenului etc.... Sfaturile urmatoare va ajuta sa invatati cum se aplica in mod corect o cosmetica functionala a parului.
1 Nu aplicati niciodata samponul direct pe par. Puneti-l intre palme si masati-l in parul foarte bine udat inainte.
2 Folositi o cantitate de sampon cat mai mica, cat sa acopere parul pe toata lungimea lui (cam cat o aluna). Excesul de sampon naclaieste firul de par. In cazul cand va spalati pe cap de 3-4 ori pe saptamana, folositi sampoane usoare, fabricate anume pentru spalatul cotidian.
3 Evitati apa fierbinte. Chinuie firul de par, il inmoaie si ii ia luciul. Cu cat apa e mai rece, cu atat mai bine.
4 Clatiti-va cu rabdare, pana cand simtiti ca parul "scrasneste" intre degete. Resturile de sampon produc matreata.
5 Folositi produse adecvate pentru tipul dvs. de par. Pe toate sampoanele si mastile pentru par din comert exista, scrisa vizibil, o recomandare anume: gras, uscat, vopsit etc. Alegeti-le numai pe cele care vi se potrivesc.
6 Atentie la uscat! Preferati sa va zvantati parul ud intr-un prosop absorbant, decat sa-l uscati cu foenul. E mai sanatos si arata mai natural.
7 Parul ud nu trebuie uscat cu foenul fierbinte. Lasati-l sa se usuce la aer, in proportie de 80%, si abia dupa aceea, folositi foenul pus la o treapta medie. Altfel parul devine uscat si se rupe.
8 Folositi foenul de la radacina spre varful parului. Va dobandi luciu frumos.
9 Periile rotunde sunt ideale pentru parul lung. Folositi-le cand parul este pe jumatate uscat. Infasurati pe ele varful suvitelor si folositi foenul. Nu mai e nevoie de coafor.
10 Lasati parul sa se raceasca bine, daca folositi bigudiuri. Onduleurile vor rezista mai mult.
11 Parul are mai mult volum, daca atunci cand il uscati cu foenul, il pieptanati peste cap.
12Balsa-mul nu trebuie folosit dupa fiecare spalat, ci numai o data pe luna, altfel parul devine lipicios.
13 Mai putin inseamna mai mult. Folositi cu economie produsele cosmetice pentru par - gel, fixativ etc. -, altfel coafura dvs. va arata ca o peruca.
14 Volum rapid. Daca vi s-a "turtit" coafura, scuturati-va parul tinand capul in jos, aplicati pe el 2-3 jeturi de spray, lasati-l sa se usuce 5 secunde, apoi aranjati-va parul cu degetele.
15 Aspect perfect. Nu aplicati gelul coafant sau ceara doar pe varful parului. Suvitele vor parea trase in jos de niste greutati. Produsele cosmetice trebuie aplicate si la radacina, dar cu economie.
16 Nu folositi foenul peste gelul coafant. El se aplica pe parul uscat, altfel se turteste ca frisca.
17 Coafurile ridicate tin mai bine daca parul nu este proaspat spalat. Tapati-l usor si prindeti-l pe cap cu ace invizibile.
(In nr. viitor: retete cu plante)