Sfaturi gospodaresti

Redactia
Sfaturi gospodaresti. Abajururile din plastic se curata cu apa in care s-a dizolvat sapun. Apoi se sterg si se lustruiesc cu o carpa moale. . Abajururile din plus se perie usor cu o perie moale sau cu o pensula. . Abajururile din basica de porc se sterg cu un burete foarte putin inmuiat in apa, in care...

Sfaturi gospodaresti

Abajururile din plastic se curata cu apa in care s-a dizolvat sapun. Apoi se sterg si se lustruiesc cu o carpa moale.

Abajururile din plus se perie usor cu o perie moale sau cu o pensula.

Abajururile din basica de porc se sterg cu un burete foarte putin inmuiat in apa, in care s-a dizolvat sapun. Se clatesc in acelasi fel. Intretineti-le supletea, altfel, intr-o zi, cusaturile vor crapa. De doua-trei ori pe an, dupa ce le curatati, ungeti-le cu o pensula inmuiata in glicerina.

Fotoliile vor fi protejate mai bine, daca bratele le vor fi acoperite cu dreptunghiuri de stofa, iar in locul de sprijin al capului se va pune un patrat, confectionat din acelasi material. Urmele de sebum se curata greu de pe imbracamintea din piele sau catifea.

Frunzele piersicilor nu vor mai fi atacate de rugina, daca la radacina pomului se ingroapa cativa catei de usturoi.

Usturoiul se seamana jumatate in februarie, jumatate in martie. Primul va servi la consum, celalalt se conserva pentru a fi replantat in noiembrie. Recoltele astfel distribuite sunt de exceptie.

Chibriturile nu se vor mai umezi, daca se baga in cutie cu capac de la un tub de medicamente, prevazut cu o capsula de antiumiditate.

Lustrele sau plafonierele tapisate cu folie de aluminiu difuzeaza lumina mai uniform si mai bland.

Cutiile pentru cuburi de gheata nu se mai lipesc de congelator, daca interpuneti o hartie de aluminiu.