Leacuri rusesti contra afectiunilor primaverii

Redactia
Anemia si Transpiratia (in exces)


Dialectica naturii este neinduplecata: fiecare anotimp vine cu frumusetea si dezavantajele lui. Splendoarea imaculata a iernii e sabotata de gripe si de raceli, frumusetea colorata a toamnei aduce cu sine depresii, vara cea imperial insorita atata intestinele, inima si bolile epidermei. Primavara - cel mai vesel si asteptat anotimp - nu face, nici ea, abatere de la lege. Splendoarea ei, presarata cu muguri, cu lumina si flori, cu zile lungi si soare fierbinte, e compromisa de numeroase probleme de sanatate: alergii, avitaminoze, migrene, transpiratii nesuferite si inestetice, starnite de caldura ce creste prea brusc. Din fericire, pentru toate aceste probleme, atat de nepotrivite cu bucuria care ne inconjoara, medicina populara ofera remedii usoare si, mai cu seama, eficiente. Intre ele, la loc de frunte se afla leacurile rusesti, in majoritate siberiene, rezultat benefic al unei experiente verificate si imbogatite, pe durata a sute, poate chiar mii de ani. Vi le oferim cu tot dragul, insotite de urarea: "Sa va fie de leac".

Remedii impotriva anemiei

Mere cu untura de porc

Acest vechi tratament practicat in Siberia era totdeauna incununat de rezultate excelente.
Mod de preparare: se iau 350 g untura de porc si se amesteca cu 6 mere mari, taiate in bucatele. Se pun la cuptor si se lasa sa se topeasca, fara insa a le arde. Intre timp, se amesteca 12 galbenusuri crude cu un pahar de zahar, pana cand se va face o spuma alba. Se adauga 350 g de ciocolata rasa. Se separa merele de slanina prin strecurare. Merele se amesteca cu galbenusurile de ou si ciocolata si se pastreaza la rece.
Mod de folosire: Se unge crema de ciocolata pe paine in fiecare dimineata, dupa care se bea lapte cald. In cazurile in care alte tratamente nu au dat rezultat, aceasta metoda e sigura, pacientul intarindu-se imediat.

Terapia cu galbenus de ou

In anul 1986, o fetita de 7 ani a fost lovita de o forma de tuberculoza periculoasa. Doctorii, dupa ce au examinat-o, au declarat cazul ei incurabil. In final, un doctor siberian, pe nume Dedov, care studia in Harbin, a decis sa incerce un remediu vechi, siberian, menit sa vindece anemia provocata de tuberculoza. Considerand ca medicina nu mai putea oferi nimic, parintii copilului si-au dat consimtamantul.
Tratamentul a fost simplu - copilul trebuia sa manance galbenusuri crude, in cantitati enorme: 50 de galbenusuri pe zi. In patru luni, cu acest "regim" drastic, copilul s-a vindecat, apoi tratamentul s-a intrerupt. Se spune ca de atunci nimeni nu l-a mai incercat niciodata.

Dieta alimentara

Toti practicienii in medicina populara prescriau un regim bogat de hrana: carne, ficat, galbenus de oua, creier de vitel, lapte, unt, icre, diferite legume si totdeauna usturoi si ceapa. Sarea era importanta. Fiecare pacient trebuia sa bea cel putin 2 litri de lapte cald, proaspat, pe zi. Daca laptele direct de la sursa nu se gasea, se putea inlocui cu laptele fiert, dar baut cald. Adesea, se adauga si putin carbune in lapte.

Fiertura cu orz si ovaz

Urmatorul preparat, originar din Urali, era foarte recomandat. Se umple pe trei sferturi un vas emailat cu orz sau ovaz proaspat. Se adauga apoi lapte, de asemenea proaspat, incat sa acopere boabele, si putina slanina de porc topita, cam de 1,5 cm grosime. Se acopera vasul si se fierbe la foc mic, intr-un cuptor, pana cand boabele devin moi si imbibate. Daca este necesar, se mai adauga lapte. Se bea masa lichida care rezulta, de trei ori pe zi. Doza: 1-2 linguri.

Leac din Caucaz

Se iau tulpina si frunzele plantei numite talpa-gastei (Leonorus cardiaca) si radacina de cicoare (Chicorium intubus) in cantitati egale si se fierb intr-un vas cu apa, timp de 10 minute.
Doza: un pahar de trei ori pe zi.
Noua luni cu acest tratament sunt suficiente ca sa vindece orice anemie.

Retete cu aloe

Planta numita aloe era considerata ca planta cu proprietati curative deosebite si se folosea la pregatirea multor medicamente. (Aceasta planta nu le este recomandata cardiacilor.) Ea a fost folosita in Caucaz si in Asia Centrala. Iata 3 retete dintre cele mai des folosite:
a) 4 frunze de aloe se lasa intr-o sticla cu vin, la macerat, cel putin 4 zile. Doza: un pahar, de trei ori pe zi.
b) Acelasi preparat, dar in locul vinului se intrebuinteaza alcool. Se pun 4 frunze la 500 ml alcool. Doza: 40 picaturi luate in apa calda, de trei ori pe zi.
c) 360 g melasa galbena, 170 g frunze de aloe, 120 g rasina de pin. Se combina dupa cum urmeaza: se taie frunzele de aloe in lungime, se macina rasina sau se bate intr-o piulita si se amesteca toate ingredientele cu melasa. Se pun intr-un vas de lut acoperit si se baga in cuptor, la foc incet, timp de 8 ore. Se strecoara.
Doza: o lingurita de trei ori pe zi, cu o ora inainte de masa. Aceasta cantitate este suficienta timp de o luna. Repetati dupa o pauza de o saptamana.

Un mar cu cuie

Fierul este un lucru esential in toate cazurile de anemie. In Siberia, se recomanda metoda urmatoare: vara, se iau 5-10 cuie de fier (nu din otel), se spala si se infig intr-un mar verde. Marul se mananca dupa 24 de ore. Doza obisnuita este de trei mere pe zi. Iarna, se pune intr-un pahar cu apa un cui mare si se lasa 24 de ore. Apoi "apa de fier" va fi bauta. Doza: o lingura de trei ori pe zi. Se continua tratamentul cu apa din acelasi pahar. Cuiul se lasa in apa, dar se scutura continutul inainte de intrebuintare. Inainte ca paharul sa se goleasca, se pregateste un altul. Dintii se spala dupa fiecare lingura de "apa de fier", pentru a preveni cariile dentare.

Decoct de ovaz si tarate

Se prescriu, de asemenea, si decocturi de ovaz si tarate, care se beau in loc de apa. Se strecoara, indepartandu-se ovazul si taratele. Se pun 360 g de ovaz si tarate amestecate la 2 l de apa. Se indulceste continutul cu miere.

Galbenus de ou

Dupa fiecare masa, luati un galbenus de ou, amestecat cu sucul unei jumatati de lamai. Toti bolnavii de tuberculoza si anemie trebuie sa manance, din doua in doua ore, acest preparat. Se vor lua 6-7 galbenusuri pe zi.

Calcifierea organismului

Pregatirea medicamentului: se pun 10 oua crude (cu coaja) intr-un borcan. Ouale se acopera apoi cu suc de lamaie. Se asteapta pana cand coaja oului se dizolva complet (in aproximativ doua saptamani). Se adauga 360 g de miere si un pahar de coniac (de struguri). Se amesteca bine. Se pastreaza la loc rece si intunecos. Doza: un paharel de 2-3 ori pe zi, inainte de masa.

Preparat cu hrean

Se amesteca in cantitati egale hrean (preferabil negru), morcovi, suc de sfecla si miere. Se pun intr-o sticla si se ingroapa in pamant 13 zile. Doza: un pahar, de trei ori pe zi, inainte de masa. Se scutura inainte de intrebuintare.

Remedii impotriva transpiratiei

Transpiratia este un proces normal, chiar esential functionarii corpului. Dar transpiratia excesiva este neplacuta, mai ales pentru oamenii care vin in contact cu persoane afectate de ea. Transpiratia excesiva este cauzata, in general, de deschiderea anormala a porilor, provocata de caldura. In Rusia, nu existau deodorante chimice, aceasta situatie era controlata prin remedii naturale, simple si eficace.

Reguli generale

Oamenii care sunt expusi transpiratiilor excesive sunt sfatuiti sa nu bea bauturi fierbinti si nici bauturi alcoolice.

In fiecare dimineata, ei trebuie sa faca o baie calda de 10 minute, in care se adauga 2-5 cani cu sare, apoi se freaca corpul cu un prosop, pana cand se produce o senzatie de fierbinteala.

Pentru micsorarea porilor dilatati

Se aplica pe piele lapte proaspat, dimineata si seara, indepartandu-l apoi cu apa.

Ceai rece (negru) si foarte concentrat (neindulcit) se aplica pe fata si alte regiuni afectate - daca este necesar, chiar pe tot corpul. Acesta se lasa pe piele uscat, tot timpul zilei. Operatia se face dimineata. Seara, la culcare, se freaca fata cu o rosie proaspat taiata, cu un castravete taiat si se lasa fata nespalata pana a doua zi dimineata.

Contra transpiratiei mainilor

O mana rece, transpirata, este un lucru neplacut pentru persoana in cauza, dar mai mult pentru cei care dau mana cu ea (tinerele fete sunt expuse acestei situatii, cel mai des).
Pentru a preveni aceasta neplacere, se recomanda urmatoarele:

Mai intai, mainile se spala timp de 5 minute, sub un jet de apa fierbinte, apoi se supun unui jet de apa rece, tot 5 minute.

Un alt tratament zilnic consta in introducerea mainilor, pentru 5-10 minute, intr-o solutie de apa cu Borax (1 lingura Borax pentru un litru de apa), in care se adauga putin sapun (pentru spuma). Mainile trebuie lasate sa se usuce, apoi se vor unge cu glicerina sau ulei vegetal. Dupa 15 minute, mainile vor fi uscate. Acest tratament se face de doua ori pe zi, dimineata si seara.

Daca se gasesc urmatoarele ingrediente, se poate prepara solutia descrisa mai jos: acid boric - o parte, Borax - 3 parti, acid salicilic - 3 parti, glicerina - 12 parti, alcool pur - 12 parti. Aceasta solutie se aplica pe maini, de 2-4 ori pe zi. Mainile vor ramane ude 10 minute, dupa care se vor curata. Se va regla astfel problema rapid si definitiv.

Contra transpiratiei picioarelor

Aceasta este o situatie nociva, neplacuta, deoarece este insotita totdeauna de un miros neplacut. Pentru a putea fi evitata se recomanda:

La tara, in timpul verii, sa se umble cu picioarele descaltate, in special pe iarba, timp de cel putin doua saptamani, apoi seara, se recomanda spalatul lor cu apa rece, dupa care se lasa sa se usuce.

Schimbati sosetele sau ciorapii o data pe zi, sau de preferinta de doua ori, iar aceiasi pantofi nu se vor mai folosi cel putin doua zile. Se vor lasa la aerisit, de preferat la soare.

Picioarele vor fi spalate zilnic. Este recomandat ca in apa sa se adauge un decoct de coaja de stejar, dupa ce picioarele au fost spalate. In doua saptamani, afectiunea dispare, daca tratamentul este urmat zilnic. Daca aceasta ramane fara efect, sunt prescrise si alte masuri:

Se piseaza cristale de acid boric sub forma de pudra, apoi se aplica pe picioarele goale dimineata, in special intre degete. Pudra va fi indepartata seara cu apa calduta, iar tratamentul se va repeta a doua zi dimineata. Se vor purta sosete curate. Tratamentul dureaza doua saptamani.

Se piseaza coaja de stejar sub forma de pudra si se introduce in ciorapi, in fiecare dimineata. Procedeul se continua pana cand transpiratia este eliminata.

Daca metodele de mai sus nu duc la nici un rezultat, se va folosi pudra de alaun, dupa metoda de mai sus. Dupa cateva zile, afectiunea dispare.

Decoct de coaja de stejar: 2 linguri de coaja de stejar-pudra, la o cana cu apa, se fierb timp de 20 de minute, se strecoara prin tifon. Jumatate din decoct se foloseste pentru clatirea sosetelor, iar cealalta jumatate pentru baie la picioare.