Dictionarul terapeutilor naturisti - Dr. Angela Hagar Haimovich

Ruxandra Constantinescu
"Stau la dispozitia medicilor oncologi romani cu experienta mea, cu remediile descoperite si incercate pe foarte multi bolnavi si cu dragostea pe care o port celor in suferinta"


I se spune Lady in Canada, Hagar in Israel, sau Doctor in tinuturile arabe. Este bine primita intotdeauna de albi, negri, evrei, asiatici ori arabi. Glumeata, vorbareata, pasionata dupa calatorii este dispusa oricand sa dea un sfat, un ajutor. Nu stie ce este invidia de breasla si recomanda cu caldura, cand e cazul, medici romani despre care a aflat ca sunt buni. Preocupata mereu de bolile omenirii, pledeaza pretutindeni pentru o viata sanatoasa prin retete simple, stiute ori uitate. Se emotioneaza pana la lacrimi cand o suna cate cineva si-i spune ca dupa tratamentul ei, vede, sau ca i-a scazut tumora. Ar fi bucuroasa daca romanii ar deveni mai fericiti si mai sanatosi. Oricum, dr. Angela Hagar Haimovich este, sigur, un om fericit: nu oricine se naste cu vocatia de medic.

Secretul sanatatii? O alimentatie bogata in fibre

Marturisesc sincer ca n-a fost deloc usor s-o conving pe doamna din fata mea sa-si gaseasca timp si pentru interviu. Amabila, de altfel, dar tot mereu pe fuga, azi e in Bucuresti, maine in Sighisoara ori in Roman, iar poimaine in... Toronto. Povesteste incontinuu, te fascineaza cu intamplarile ei din Noua Zeelanda, Canada, Amazoane, India sau Israel. Vorbeste perfect romaneste, stie chiar proverbe, invata repede expresii noi si incerc sa inteleg de ce au purtat-o pasii pe la noi.
"M-am nascut in orasul El Calafat, in Patagonia Argentinei, undeva la granita cu Chile. Parintii mei erau tot nativi argentinieni, doar strabunica se tragea din satul bucovinean Straja, de langa Radauti. In copilarie, n-am vorbit romaneste. Romanizarea s-a produs prin sotul meu, Iacob, un stralucit om de afaceri, nascut in Romania, la Roman, si plecat din tinerete in Israel. Isi iubea mult tara natala, locurile, limba, iar in cei 40 de ani de casnicie, romana a fost limba casei noastre. Si pe cei trei copii ai nostri, o fata si doi baieti, i-am invatat romaneste. In ce priveste meseria de medic, pe care am ales-o din pasiune, i-am pus temeiul in Israel, unde scoala de medicina este printre cele mai bune din lume. M-am specializat in dermatologie, pe care am practicat-o in toata lumea, din Israel in Canada, in cadrul "Medecins sans frontires". Dar intr-o zi, o persoana foarte apropiata a murit de cancer. Din ziua aceea, orientarea mea profesionala s-a schimbat. M-am inscris la doctorat cu un subiect din domeniul oncologiei. In perioada aceea eram deja in America. Sotul meu isi dorea tare mult sa ajung o personalitate a lumii medicale. Am sustinut doctoratul in California, avand drept conducatoare a proiectului (coincidenta?) o romanca... Dupa aceea, am plecat in Canada, unde lucrez intr-un grup de cinci medici: doi oncologi, un medic cardiolog, un specialist in tomografii, Rmn-uri si un foarte bun pediatru si gastroenterolog."
- De ce o munca in grup?
- Pentru ca sa cunoastem cat mai mult din cauzele imbolnavirilor de cancer. Daca veti vorbi cu 100 de medici, veti afla tot atatea pareri. In ce ne priveste, am ajuns la concluzia ca o alimentatie bogata in fibre este esentiala in mentinerea unei sanatati optime. Dar sa va dau cateva exemple convingatoare. In Republica Dominicana si Caraibe, de exemplu, aproape nu exista infarct. Cauza? La fiecare colt de strada gasesti fasole boabe. Deci, ei mananca multe fibre. Fasolea si graul incoltit sunt ca o sugativa pentru grasimile ce duc la colesterol. Si pana la infarct, mai e doar un pas. Cei din acele zone mai mananca si mult ananas. Se zice ca ananasul contine o substanta care actioneaza pozitiv asupra inimii. E indicat sa mananci ananas macar o data pe luna. Si mai e ceva: oamenii aceia nu se enerveaza, deci nici nu se-mbolnavesc de inima. In India nu gasesti boala Crohns (asa se numeste corect), boala intalnita frecvent la tineri; este o afectiune distrugatoare a tubului digestiv si poate aparea pe orice portiune, de la gat pana la anus. Potrivit observatiilor noastre, boala lipseste, pentru ca acolo nu se consuma lapte - vaca fiind animal sfant. Credem ca laptele este raspunzator pentru aparitia bolii Crohns. Femeile din Nepal, China, Hong Kong nu au habar de simptomele neplacute ale menopauzei. Sunt femei puternice, merg mult pe jos, cara greutati si mananca multe cereale. Rationamentul e simplu: si la menopauza, si la bolile cardiovasculare, si la Crohns, fibrele pe care le contin cerealele sunt raspunzatoare de mentinerea sanatatii. In Amazoane, aproape ca nu exista bolnavi de cancer, caci oamenii mananca multe cereale si plante. Spune-i unui roman sa-si faca o salata de trifoi si-o sa rada de tine, ca trifoiul il da vacii. Si fiindca vorbesc despre plante, vreau sa va spun ca ele reprezinta o preocupare constanta in grupul nostru de medici. Am studiat plantele prin toate tarile pe unde am trecut si-am ajuns la concluzia ca Dumnezeu i-a dat omului in curte planta de care are nevoie, doar s-o vada. Interesul nostru a fost sa vedem ce plante anume lucreaza pe sistemele corpului omenesc in toata lumea. Ei bine, concluzia este ca trebuie folosite plantele din tara in care te afli.

Ierburile tainice

In 1989, am infiintat in Canada o firma care poarta numele meu si-am construit o fabrica unde se produc preparatele numite "Secret Herbs". Distributia se face in prezent in Canada, in Israel si-acum si in Romania. Gama contine 49 de preparate, iar in Romania am adus deocamdata 8. "Secret Herbs" sunt de fapt niste extracte alcoolice din plante, care lucreaza pe sistemele vitale ale organismului. Alcoolul este singurul in masura sa scoata principiile active din plante si, odata ajuns in cavitatea bucala, patrunde imediat in sange. Plantele din care sunt facute preparatele mele provin numai din flora spontana. Prima productie a fost in 1990 si am lansat-o in Canada, iar rezultatele au fost de la inceput spectaculoase. Avem raspunsuri foarte bune in cancerul de san, de ovare, de prostata, de testicule, in probleme digestive, in afectiuni cardio-vasculare, reglarea tensiunii arteriale etc.
- Prezentati-va mai pe larg preparatele ce pot fi cumparate in Romania.
- Incerc sa-mi promovez preparatele prin farmaciile "Dona", prin firmele Radix si A&A Medical, in plafaruri si unitati farmaceutice, dar si prin comenzi telefonice direct, de la firma. M-as bucura sa stiu ca farmacistii si personalul din plafaruri au aflat de eficacitatea preparatelor mele si le promoveaza cu succes. Cele 8 preparate sunt: 1. Digestton - pentru aparatul digestiv, cu efect excelent in constipatie, colita, hiperaciditate, cancer gastric sau de colon etc. 2. Lifeforce, sau "Elixirul tineretii", mentine sistemul cardio-vascular sanatos, echilibrand nivelul colesterolului si al trigliceridelor, regleaza tensiunea arteriala. 3. Immunoforce intareste, dupa cum ii spune si numele, sistemul imunitar, ajuta la eliminarea toxinelor, este adjuvant in intarirea memoriei, are efect antitumoral. 4. Pectoralis, sau "Pentru o respiratie optima", se adreseaza aparatului respirator, chiar daca e vorba de o bronsita sau de un cancer de plaman. 5. Nervton as zice ca e antidotul secolului nostru, deoarece din ce in ce mai multi tineri, fie din vina alimentatiei, a mediului sau a stresului, ajung la depresie si la sindromul oboselii. 6. Menthae stimuleaza memoria tinerilor in perioada studiilor. 7. Cellforce regenereaza celula nervoasa, ajuta in principal in afectiuni oculare (in special in cataracta si glaucom) si metabolice. Tin sa precizez ca in diabet, rezultatele sunt peste orice asteptari. 8. Tumorless - indicat in special celor cu probleme grave: cancer de san, ovarian, uterin, cancer de prostata, de testicule, limfatic si in alte forme de cancer. Nu fiti sceptici si credeti-ma ca atat in Romania, cat si in celelalte tari, rezultatele sunt spectaculoase. Oameni carora li se dadusera trei luni de viata s-au restabilit si, din 1991 pana acum, traiesc.
Pentru ca efectele sa apara, preparatele trebuie administrate minimum doua luni. In cazul in care exista specialisti interesati, le stau la dispozitie medicilor oncologi romani cu experienta mea, cu remediile descoperite si incercate pe foarte multi bolnavi si cu dragostea pe care o port celor in suferinta.

"Du-te la medic, chiar daca nu te doare nimic!"

- Ce parere aveti despre sanatatea populatiei Romaniei?
- Ma uimeste sa vad cum atatia oameni de la tara sunt grav bolnavi, cand s-ar zice ca mananca mult mai sanatos decat cei de la oras. Mi s-a spus ca o cauza a cresterii cazurilor de cancer ar putea fi explozia de la Cernobil, dar poate fi si omul de vina. Se vorbeste tot mai mult de mutatii genetice la nivelul plantelor, al legumelor si-al cerealelor. De exemplu soia, care este un aliment complex, dar am auzit ca acum e nociva. In Romania, oamenii nu sunt obisnuiti sa preintampine. Cine se duce la control la medic, doar ca sa vada daca e bine? Dar cu masina cum te duci la revizia anuala? Du-te la medic, chiar daca nu te doare nimic! Oamenii nu sunt educati. Va spun doar cateva reguli pentru o alimentatie sanatoasa, pe care ar trebui sa le stie orice om, oricat de simplu, iar daca le aud cat mai des, ii vor intra si in cap: mancati multe legume, cereale si fructe; sa nu lipseasca de la nici o masa salatele; mancati proportionat si nu eliminati din alimentatie un aliment sau altul, doar pentru c-ati auzit in vreo carte (de exemplu, nu eliminati cartoful - sursa cea mai bogata in potasiu, si nici uleiurile vegetale); eliminati, insa, pe cat posibil, grasimile animale, prajelile - adevarate otravuri daca uleiul a fost rafinat; mancati paine neagra, fara E-uri, nu alba, iar daca vreti sa dormiti bine, mancati seara doua felii de paine neagra, sau un mar; nu beti dimineata bauturi acidulate si nu mancati rosii, pentru ca aciduleaza tesuturile si puteti fi predispusi la o boala; puteti manca, in schimb, grepfruit; parinti, incercati sa nu-i obligati pe copii sa manance la ore fixe sau ce vreti dvs., ci lasati-i sa manance cand le e foame; nu administrati echinacea mai mult de 21 de zile, altfel afecteaza sistemul imunitar, iar copiilor chiar nu le recomand sa li se dea; nu fierbeti prea mult alimentele, caci totul se distruge prin fierbere; mancati multe fibre: fasole, varza, zarzavaturi.
- Piata romaneasca este invadata de produse fabricate in America, Italia, dar si in Romania, care trateaza cu succes cancerul. In ce masura produsele dvs. sunt mai eficiente decat cele aduse din Occident?
- Nu cunosc prea multe despre celelalte preparate aflate pe piata romaneasca si nici nu pot comenta cat sunt de bune sau nu, dar daca sunt intr-adevar naturale, nu se poate sa nu fie bune, caci natura nu minte niciodata! Tot ce provine din natura este bun. Produsele care au la baza plante, fructe, fructe de padure nu dauneaza sanatatii si nu sunt agresive. Sunt convinsa ca si produsele realizate in Romania sunt foarte bune, intrucat si plantele din care se fac provin din zone nepoluate, cum nu se prea intampla in alte parti... N-o sa spun vreodata ca produsele mele sunt mai bune decat ale altora, dar o sa spun ca produsele mele sunt foarte bune. Am rezultate deosebite, de ani de zile, si stau marturie pentru cele ce va spun, oameni cu tumori, cu boli de ochi, cu valori uriase ale colesterolului si ale trigliceridelor (un pericol care-i paste pe multi din umbra, caci nu doare) si care s-au vindecat. Ceea ce ma bucura este ca in Romania exista deja rezultate foarte bune, si fiecare succes al unui bolnav este in primul rand si un succes al meu.
- In ce masura Canada si America accepta tratamentele naturiste? Care sunt cele mai eficiente tratamente in materie de cancer?
- Cred ca lumea se intoarce spre natura din ce in ce mai mult. In Canada exista in cadrul Ministerului Sanatatii o directie care se ocupa de medicina naturista. Sunt si universitati de medicina naturista, cum e cea din Toronto, recunoscuta oficial. Am o prietena, doctorita Clark, proprietara unui spital din Ottawa, unde tratarea oamenilor se face numai naturist! (si noi ne-am testat produsele in spitalul ei), iar rezultatele obtinute in tratarea cancerului cu produse naturale sunt nemaipomenite. Sa nu uitam ca in Canada, in America, dar si in Israel, Anglia, Rusia, gasesti pretutindeni magazine gen plafaruri, cu mancare organica, sanatoasa. Curtea Regala din Londra are un spital in care toti medicii sunt specializati si-n medicina naturista. Pentru tratarea cancerului, in Canada si in America se fac tratamente pe baza de perfuzii cu vitamina C si extracte din anumite plante, asa cum am aflat la congresele internationale la care am participat. Din pacate, nu pot vorbi despre eficienta lor, atata vreme cat nu le-am testat.
- Care sunt cauzele aparitiei cancerului?
- Cauzele sunt multiple: mancarea nepotrivita, poluarea mediului (apa, aer, sol), stresul, medicamentele luate dupa ureche, fara indicatia unui medic, modul de viata dezordonat, dar pot fi si cauze genetice, varsta etc. Cred ca daca ar exista o educatie mai sustinuta a populatiei, s-ar evita multe imbolnaviri.
- Pe ce principiu functioneaza preparatele dvs. in tratarea cancerului?
- Tratamentele noastre se bazeaza pe ideea de neagresivitate, de aceea am si realizat extractele alcoolice, caci alcoolul extrage cel mai bine din fructe si din plante principiile active. Anumite componente ale produselor noastre (ma refer la cele destinate profilaxiei cancerului) infometeaza celula canceroasa si o omoara, nemaidand voie diviziunii celulare. Exista si cateva precautii de care e bine sa se tina cont. Efectul este mult mai rapid in cazul celor care nu fac chimioterapie, in acelasi timp cu tratamentul nostru. Oricum, nimeni nu trebuie sa intrerupa sedintele de chimioterapie prescrise de medicul oncolog.

Cateva retete "minune"

- Vreti sa ne dati si cateva retete-minune bune in viata de zi cu zi?
- Am sa va dau cateva retete, unele din ele incercate cu succes pe cei din familia mea.
Pentru eliminarea pietrelor la rinichi: se bea suc de ridiche neagra. Este foarte gretos, dar eficient. Se beau 100 ml, impartiti in trei zile la rand, dimineata pe stomacul gol.
Pentru eliminarea pietrelor la ficat: se iau 10 radacini de pastarnac si 10 de patrunjel - partea alba. Se spala bine, se fierb intregi in 2,5 l de apa, pana ce apa scade la jumatate. Se strecoara si iar se fierbe lichidul pana ajunge la jumatate. Vor rezulta cam 100 ml. Se imparte in trei si se bea trei dimineti la rand, pe stomacul gol. Persoana in cauza trebuie supravegheata, caci poate aparea senzatia de voma.
Cura cu grau incoltit, pe care o recomand pentru cine vrea sa aiba un corp sanatos, sa nu stie ce este osteoporoza, sa-si regleze ritmul cardiac, iar femeile care o vor urma nu vor avea probleme la menopauza, regleaza si colesterolul. Am observat efectele acestei cure pe aproximativ 33.000 de cazuri si va spun ca efectele sunt miraculoase! Iata cum se face: se pun seara intr-un pahar la inmuiat 50 g grau curat. A doua zi se pune graul pe un capac (in genul celor de la cutiile de inghetata). Pe capac se aseaza o bucata de sugativa imbibata in apa, apoi, graul, trecut printr-un jet de apa, iar deasupra o alta bucata uda de sugativa. Trebuie avuta grija ca peste zi, bucatile de sugativa si graul sa ramana umede. Seara, se pun in alt pahar 50 g de grau la inmuiat. Dimineata, ar trebui ca graul de pe sugativa sa fie incoltit cam 1/2 mm. Se trece prin jet de apa, se pune intr-un blender/mixer, se adauga un mar sau para, putina apa, o lingurita de miere si se mixeaza. Cu graul din pahar se repeta aceleasi operatii. Cura se face de doua ori pe zi, timp de 10-12 saptamani, de doua ori pe an. Cura cu grau incoltit n-o va face, insa, o persoana cu probleme digestive grave.

Marturii ale celor care s-au tratat cu "Secret Herbs"


Marioara Trifu - Buzau, tel. 0238/43.07.36. "Am 67 de ani, iar anul trecut, in toamna, am avut o perioada tare proasta, cand din cauza tensiunii oscilante, am facut un accident vascular. Doamna doctor mi-a recomandat Lifeforce si Digestton, iar dupa doua luni, tensiunea s-a reglat la 14/7 si n-am mai facut crize. Oricum, n-am intrerupt nici medicamentele alopate. Cea mai grava problema o avea, insa, fiica mea de 48 de ani, medic de laborator, careia acum trei ani i s-au descoperit un meningiom si trei tumori intercraniene. Ii iesise ochiul din orbita, din cauza meningiomului. Cand a fost operata prima data, i-au scos cele trei tumori, dar tumora din spatele ochiului a ramas; a fost operata si a doua oara si i-au scos resturi ale celor trei tumori, care se regenerasera. La a treia operatie, i-a fost extirpat si ochiul. Mai ramasesera, totusi, trei puncte tumorale pe creier. Doamna dr. Haimovich a sfatuit-o sa ia Tumorless si Cellforce, iar dupa un an de tratament, tumorile i-au stagnat si fiica mea si-a reluat serviciul. Doctorita Haimovich este un om exceptional si nu mi-am putut imagina ca un medic poate intelege suferinta asa cum o face ea."

Livia Argeseanu (63 de ani) - Bucuresti, Drumul Taberei nr. 79, sector 6. "Anul trecut, mamei a inceput sa i se umfle abdomenul, dar mai mult in partea stanga. La tomografie, s-a vazut un nodul la ficat, dar ni s-a spus ca e de natura necunoscuta. (De fapt, cu doi ani in urma i se facuse o rezectie de adenocarcinom neinvaziv...) Ce puteam face? Am fi vrut sa rezolvam problema cu preparate naturale. Am vorbit cu doamna doctor Angela si ni s-a parut credibila solutia ei. "Hai s-o-ncercam si pe-asta!", ne-am spus si, pentru inceput, i-am dat mamei Tumorless, un preparat care face ca fiecare celula canceroasa sa stagneze in evolutie. Dupa trei saptamani, cand am repetat tomografia, chistul disparuse. Am sunat-o imediat pe doctorita si ne-am bucurat impreuna de reusita. Dupa aceea, i-a recomandat mamei Immunoforce, pentru intarirea organismului, si suntem tare multumite de rezultate. Abia astept sa inceapa si tatal meu tratament pentru cataracta. Oricum, va spun sincer ca aceasta doctorita ne-a cucerit prin rabdarea cu care a stat de vorba cu mama si a convins-o sa-si schimbe modul de alimentatie, sa renunte la prajeli, grasimi si sa aiba incredere in remediile ei."

Stefan Antal (61 de ani) - Oradea, tel. 0259/32.52.65. "Cred ca eu va pot explica mai bine calvarul familiei noastre. Anul trecut, prin februarie, tata a inceput sa oboseasca repede, culoarea fetei ii devenise neagra-galbuie, iar unghiile ii erau vinete, ca la multi cardiaci. El suferea pe atunci si de catalepsie, aparuta in urma unei lovituri la cap, cu vreo 30 de ani in urma. Asta insemna ca din senin, cand ne era lumea mai draga, lesina. Si cand am vazut culoarea aceea pamantie a fetei, ne-am speriat, am mers la doctor, si la tomografie ne-au spus ca are neoplasm pulmonar. Ii gasisera o formatiune tumorala si in plaman, si in afara lui. I-au recomandat imediat operatia, altfel - ne-au spus - mai are de trait doar doua luni. Ne-am hotarat sa nu-l operam si l-am scos pe semnatura din spital. Precizez ca nu a facut chimioterapie. Tot atunci am aflat si de doamna doctor Haimovich. Am vorbit cu ea la telefon si ne-a linistit. Avea rabdare sa ne asculte si ne-a spus exact cuvintele pe care asteptam sa le auzim. Ne-a spus sa avem incredere in Dumnezeu. Mai intai, i-a spus tatei sa ia Tumorless, sa faca cura cu grau incoltit si i-a schimbat alimentatia: acum mananca multe legume, carne la gratar sau fiarta. Dupa o perioada scurta, tata a inceput sa elimine toxinele si si-a recapatat pofta de viata, ba chiar a reinceput, putin cate putin, sa lucreze in atelier (a fost tamplar). Nu ne venea sa credem ca i-a revenit roseata in obraji. Intre timp, doamna doctor i-a mai adaugat Immunoforce, Digestton si Cellforce. Acum, se simte foarte bine, i-au disparut si crizele de catalepsie. Medicul de familie a fost total de acord cu tratamentul doamnei doctor Angela si nici nu ne-a mai dat trimitere pentru tomografie. M-ar bucura sa stiu cat mai multe persoane vindecate de doamna doctor."

Gheorghe Petcu (50 de ani) - Constanta: "Sunt o persoana care face zilnic sport, dar din cauza stresului m-am trezit cu valori uriase ale trigliceridelor (780!) si ale colesterolului (260). Cred ca eram la un pas de un accident vascular cerebral. Ziceam ca daca fac jogging zilnic si merg la sala, nu pot avea probleme de sanatate. Si n-a fost asa. N-am vrut sa iau medicamente alopate, stiut fiind ca - de cele mai multe ori - dau efecte secundare. Am sunat-o pe doamna Angela, care m-a intrebat imediat de rezultatele analizelor. Aveam si balonari si crize de fiere. In fine, am luat Lifeforce si Digestton in doua etape, cam o luna, si mi s-a spus sa nu mai mananc gras. Sunt sigur ca aceste preparate n-ar avea mare efect, daca nu mananci ponderat si nu tii putina dieta. Eu am inteles ca pot ajuta remediile doamnei doctor sa-mi faca bine printr-un mod anume de viata. Dupa trei luni trigliceridele scazusera la 180, colesterolul la 135, iar glicemia de la 125 la 112. Tensiunea imi era inainte 15, acum e 12 cu 8. Azi mananc multe legume, am slabit si simt ca gandesc altfel. Tot timpul, doamna doctor s-a interesat de mine si a avut multa rabdare, cum nu prea au medicii nostri...


Dr. Angela Haimovich poate fi contactata la tel. 0748/11.24.20, 0748/11.24.21 sau la adresele de e-mail: angela.hagar@gmail.com, dr.himovith@gmail.com, iar pentru romanii din Israel si din Canada, iata adresele: Israel - tel. 0097254.3003469, e-mail: labels@netvision.net.il; Canada - e-mail: ghili.himovith@gmail.com