Leacuri de la cititori...

Cititor Formula AS
Reteta coreeana contra cancerului.


Desi inca din anul 1980 cunosc un tratament impotriva cancerului, nu l-am oferit niciodata la nici o revista, din cauza ca reteta mi-a fost ceruta de un medic de la spitalul de urgenta din Bucuresti, care-l trata pe sotul meu, operat de carcinom papilar, si care, dupa un an, a facut metastaza. Stiind ca in Coreea de Nord nu se moare de cancer, iar eu aveam acolo un var inginer prospector, iar sotia lui era chimista la Spitalul de Oncologie, am apelat la ei sa-mi trimita o reteta. Asa am intrat in posesia unui tratament miraculos cu ginseng. Din pacate, medicul caruia i l-am oferit a inceput sa comercializeze reteta, fapt care m-a suparat foarte mult. Mi-am jurat sa nu-l mai dau niciodata din mana, dar numarul mare de scrisori pe teme de cancer, publicate la dvs. in revista, m-a impresionat foarte mult. In plus, eu am 80 de ani si nu vreau sa mor cu acest secret. Anul trecut, i-am oferit tratamentul unei bolnave de cancer pulmonar, care dupa operatie facuse metastaze. Dupa doua saptamani, s-a dus la medic sa-si faca radiografie. Pe ecran n-a mai aparut cancerul, ci numai o cicatrice. Mirat, medicul a intrebat-o ce-a facut, si dupa ce a aflat adevarul, i-a sugerat sa continue tratamentul asa cum i s-a spus. Va ofer si dvs. reteta, in speranta sa nu mai moara atatia oameni de cancer. Tratamentul nu se intrerupe tot restul vietii. Reteta:
Se ia un pui de gaina mare, cu pene negre, se taie, se curata, se arunca maruntaiele, capul cu gatul si labele, apoi se face o crestatura in interiorul pasarii (de-a lungul sternului, de la iades pana jos), in care se introduce continutul a 22 capsule Ginseng. Puiul se pune intr-un vas fara apa (medicamentul trebuie sa fiarba numai in sucul pasarii) care, la randul lui, se pune intr-o oala cu apa, deci in bain-marie (fierbere in aburi). Se lasa pe foc aproximativ 4 ore. (Sa se probeze carnea daca este fiarta.) Se scoate apoi pasarea si se imparte in 3 portii. Pentru fiecare zi o portie. In saptamana urmatoare, se repeta procedeul. Partea a doua: Intr-un borcan curat se pune 1/2 kg miere de albine nefalsificata, indiferent din ce flora. Borcanul se pune intr-un vas cu apa si la foc mic. Se incalzeste mierea, amestecand-o tot timpul, pana ajunge la temperatura de 40gr. (temperatura aceasta este cea care se afla in stupul de albine). Se ia temperatura cu un termometru. Pe la 39gr., se scoate borcanul din apa si se amesteca mierea mai mult timp, pentru ca temperatura se ridica in 2-3 minute. Daca depaseste 40gr., se infasoara cu un servet rece, ud, ca sa ajunga la aceasta temperatura. In caz ca n-a ajuns, se mai pune la incalzit pe bain-marie, apoi se adauga continutul altor 22 de capsule Ginseng. Continutul capsulelor este un fel de nisip maroniu. Se infasoara apoi borcanul cu o hartie de ziar (borcanul sa fie legat cu celofan) si se lasa la macerat 45 de zile. Tratamentul consta in administrarea zilnica a unei lingurite de miere (dupa ce mai inainte se amesteca) de trei ori pe zi, cu o ora inainte de cele trei mese principale. Acest tratament se ia tot restul vietii, pentru ca Ginsengul inchide si strange celulele canceroase si nu le mai da voie sa se inmulteasca. Oricat de bine s-ar simti bolnavul, nu are voie sa intrerupa tratamentul. Atentie: Este interzisa consumarea ridichilor, la fel si contactul sexual, timp de 30 de zile.
Sa dea bunul Dumnezeu sa scape pe cat mai multi bolnavi cu acest tratament, care este foarte eficace. Daca publicati aceasta reteta, nu-mi publicati adresa, ci numai numarul de telefon.
Doina Pana - Bucuresti, tel. 021/687.79.31

Afte bucale

Un inamic redutabil al aftelor bucale este decoctul de afine. Aceste fructe poseda excelente proprietati antiinflamatorii si antiseptice, datorate in mare parte taninurilor continute. Se fierb 10 fructe uscate sau proaspete in 300 ml apa, timp de 5-10 minute. Vasul se acopera 3 minute, apoi lichidul se strecoara. Se face gargara de 3-4 ori pe parcursul unei zile, cu ceaiul caldut. Tratamentul se continua pana la disparitia totala a jenantelor basicute. Ca alternativa la primul tratament, se pot aplica pliculete de ceai negru. Suplimentele vitaminice C, B9 (acid folic) si B complex, dar si de fier si zinc, pot fi si ele binefacatoare, ca si consumul zilnic de iaurt.
Peia Mircea - B-dul Take Ionescu 11-13, sc. B, Timisoara

Onicomicoza (Ciuperca la unghii)

Onicomicozele sunt foarte raspandite la ora actuala, desi multe persoane le trateaza cu indiferenta. Intrucat mie mi-au afectat grav unghiile de la picioare, m-am straduit sa le vindec si-am reusit. La inceput, am incercat tot felul de unguente, fara nici un rezultat. Pana la urma, igiena riguroasa, otetul si Clotrimazolul (unguent) au fost eficiente. Din revista F. As am aflat despre tratamentul cu otet de mere. Eu am folosit otet alb, nediluat, pe care l-am aplicat pe unghii si pe talpa piciorului cu un masaj usor. Apoi am folosit unguentul Clotrimazol, care este foarte bun, in comparatie cu alte antimicotice scumpe si fara nici un efect, aduse din import. Dupa doua luni de tratament, unghiile si-au recapatat luciul, nu se mai sfarama, iar partea cornoasa, albicioasa, a disparut. Nu am intrerupt tratamentul. Micozele pot recidiva, mai ales iarna. Incercati si folositi seara si dimineata tratamentul cu otet si Clotrimazol. Mult succes si sanatate!
Costea Rodica - str. I.C. Bratianu,
bl. 2Bis, ap. 41, Braila


Pietre la glandele salivare

Citesc cu mare placere revista "Formula As" si as dori sa va comunic cateva procedee naturiste, pe care le-am folosit cu rezultate bune si foarte bune, in decurs de cateva decenii. Dupa multe tratamente efectuate sub supraveghere medicala, avand diagnosticul de calculi salivari, rezultatele nu au fost satisfacatoare. M-am hotarat sa ma tratez cu mijloace naturiste. Iata leacul: decoct de patrunjel - un kilogram de patrunjel cu frunze verzi si o lingurita seminte se spala si se toaca marunt. Se fierbe in 2 litri de apa timp de 40 de minute. Se beau 2 cesti pe zi, inainte de masa, timp de 10 zile. In timpul acesta se face masaj de trei ori pe zi dupa ureche si in gura (intre dinti si peretii maxilarului cu degetul aratator). Dupa 10 zile, se face o pauza, tot de 10 zile. Se continua apoi tot alte 10 zile. Decoctul se poate tine la rece numai trei zile (pentru cei ce il prefera rece). Eu il beam cald. Ca regim alimentar in aceasta perioada se recomanda mancare mai usoara (exclus carnea de porc, nucile si alcoolul). Este voie cafea, carne alba. Merele sunt obligatorii - 1 kilogram pe zi, cu coaja, bine mestecate, sucuri naturale, ceaiuri cu lamaie, portocale. Binefacerile patrunjelului sunt multe: imbunatateste circulatia sangelui, a vederii, diminueaza aciditatea din stomac, topeste calculii si din alte parti ale corpului. Masajul nu-l intrerupem si nici consumul de mere. Cei cu tensiunea marita trebuie sa fie atenti.
Camelia Codreanu - Bucuresti

Ciroza

52 fire patlagina cu radacina se fierb in 2 l apa pana cand ramane 1/2 l lichid. Suc de la 3 kg morcovi. Miere de albine - un borcan de 400 g. Toate se amesteca, se tine la rece si se ia un paharel inainte de masa. Se poate face si cu patlagina uscata.
Pneumonie
Sa se consume zilnic lapte de capra nefiert, oua crude si un cubulet de slanina nesarata (se inghite dimineata, pe stomacul gol). Daca aveti posibilitatea, luati si untura de peste.
Didina Ionescu - Bucuresti

Dermatita seboreica

As vrea sa impartasesc putin din experienta proprie in legatura cu dermatita seboreica. Fiind femeie este foarte neplacut sa ai niste pustule pe fata, care nu trec, indiferent de ce ai face, asa ca am inceput sa experimentez pe propria mea piele urmatoarele: am mancat numai carne alba, multe legume si fructe (fara prajeli). In urma acestui regim, pustulele apareau, insa mai rar, cam una pe saptamana. Fiind supraponderala, am inceput sa beau ceai chinezesc antiadipos (frunze de lotus), care se gaseste in farmacii. Dupa o cura de doua luni, am constatat ca pustulele nu mai apar, asa ca de un an de zile, beau acest ceai in fiecare seara. As fi bucuroasa daca as putea fi de folos si altcuiva in situatia mea.
Mihaela Paraschiv - e-mail: misu@pcnet.ro

Alcoolism

Pentru cei care nu stiu, este important sa afle ca alcoolismul este o boala si se poate trata. Vorbesc din experienta. Sora mea si-a dorit mult sa scape de aceasta patima si a reusit sa ajunga in - poate - singurul loc din tara unde tratamentul este doar psihologic. Pentru siguranta rezultatului, a stat acolo 6 luni. De atunci au trecut aproape doi ani. Este abstinenta, acum este un om puternic care stie ce vrea, este admirata si iubita pentru ce a devenit. Adresa acestei institutii de inalta tinuta este: Asezamantul "Insula sperantei", str. Ulita Bisericii nr. 709, Vurpar, jud. Sibiu, cod 557295, tel. 0269/54.40.09.
Morosanu Mariana - str. Teiul Doamnei 15,
bl. 37, sc. A, ap. 12, sector 2,
Bucuresti, cod 023573


Diaree

As vrea sa va relatez si eu un caz care mi s-a intamplat mie. Eram fata de 17 ani si intr-un week-end m-a chinuit grozav o masea cu puroi. Imi era frica sa ma duc la urgenta, asa ca am incercat sa rezist eroic, luand medicamente. Am luat atatea medicamente, incat mi-am stricat stomacul. Am facut o diaree groaznica. Am fost la medicul de intreprindere, care mi-a prescris Saprosan si carbune medicinal. Culmea, dupa aceste medicamente, diareea s-a pornit si mai tare. Nu mai puteam manca nimic, si totusi ieseam la Wc. Eliminam deja flora intestinala, o secretie alba, alunecoasa. Am slabit atat de mult in puteri, incat ma duceam la toaleta tinandu-ma de pereti. Stateam numai culcata in pat, iar mama se temea sa nu fac si o aprindere la plamani. In timp ce eu stateam lata la pat, mama, biata de ea, necajita pana la Dumnezeu, a iesit pe strada sa mature trotuarul. Intamplarea a facut sa treaca pe acolo o batrana, neam mai indepartat cu noi. A intrebat-o pe mama de ce e trista, iar mama i-a povestit de mine. Batrana i-a spus atunci ca ne da ea ceva bun. Iata reteta: doua linguri de samburi de struguri se fierb in 200 ml apa pana cand apa a scazut la jumatate. Se lasa la racit, apoi se strecoara si se bea. Am baut de doua ori si diareea mi-a fost ca si luata cu mana. Un miracol care a salvat si pe alti oameni ajunsi in pragul disperarii, oameni carora noi, la randul nostru, le-am spus reteta. Un alt remediu pe care l-am mai auzit pentru diaree e un varf de cutit sau jumatate de lingurita de scortisoara macinata, luata ca atare, fara apa. Sper ca acest remediu simplu sa ajute si pe altii, fiind la indemana oricui. Va doresc multa sanatate!
Brigite Buresch - Zona St. O. Iosif, bl. B11,
sc. B, ap. 10, Timisoara Ii


Metastaze

- Cateva precizari legate de o reteta
publicata si reluata in revista "Formula As" -

Propusa initial de o cititoare din Canada, reteta preparatului antitumoral este foarte eficienta, dar numai daca se respecta anumite lucruri, si anume:

500 g unt de casa - se va inlocui cu unt de capra, care este singurul animal care nu face cancer, eventual cu unt de bivolita sau in cel mai rau caz cu unt foarte proaspat de vaca facut din lapte nepasteurizat. In caz contrar, daca se foloseste unt din lapte pasteurizat nu mai contine enzime si o serie intreaga de principii active, care se distrug datorita temperaturii la care se pasteurizeaza.

500 g untura proaspata - este vorba nu despre untura de porc, ci de osanza, untura care se gaseste pe intestine si abdomen, la porcii crescuti cu hrana naturala. Nu la cei cu hrana artificiala, cu concentrate si hormoni de crestere. Aceasta se poate trece prin masina de carne sau se paseaza inainte cu o furculita. Nu se foloseste untura topita, pentru ca prin topire se distrug si aici principiile active. Se poate inlocui si cu seu de vita proaspat.

500 g lamai - se vor alege foarte coapte si daca este posibil coapte natural. Se pot macina cu masina de carne.

500 g cafea macinata - este vorba in special de cafeaua verde, care se va macina sub forma de praf cu rasnita de cafea. Cafeaua prajita nu este utila.

Suplimentar propun: 100 g praf de naprasnic (Geranium robertiarum) obtinut cu rasnita de cafea.

100 g armurariu (Silybum marianum) de asemenea macinat cu rasnita de cafea.
Restul este perfect. Dar atentie: in cazul cand se foloseste unt din comert, in loc de unt de casa, untura, in loc de osanza de porc, cafea prajita si se exclud plantele amintite, reteta, in loc sa ajute, strica, ficatul fiind direct afectat de cantitatea de grasime suplimentara. Cu deosebita stima,
Eugen Giurgiu - Aleea Detunata, bl. D2, sc. A,
ap. 19, Alba-Iulia cod 510064, 0258/83.35.00,
0741/92.88.80