Strabunica stie tot

Cititor Formula AS
Curtile pavate sau scarile aflate in exterior

nu trebuie protejate de inghet, cu sare. Ea face sa crape asfaltul sau gresia. Folositi griblura (nisip de calcar) sau rogojini.

Automobilistii care pornesc la drum pe vreme de iarna ar trebui sa ia in portbagaj, nu doar ustensilele cerute de politia rutiera - lopata, sac cu nisip si lanturi, ci si un pres vechi sau o bucata de mocheta. Cand rotile patineaza, te ajuta mult mai repede sa iesi din impas.

Sprayurile cu silicon sunt extrem de eficiente, nu doar cand e vorba de broastele usilor de la masini, ci si ale usilor exterioare de la case. Vor fi ferite de inghet.

Daca aveti centrala termica personala, nu puneti rufele la uscat pe calorifere. Le astupati iesirile de aer cald si se pot strica.

Vitamina A uleioasa este cea mai buna protectie pentru incaltamintea din piele, cand zapada incepe sa se topeasca. Sarea data pe trotuare si carosabil distruge cizmele si bocancii.

Manusile din piele, crapate si uscate, trebuie puse pe mana si apoi unse cu ulei de parafina. Frecati-le bine si vor redeveni noi.

Cosul sobelor cu lemne nu se va infunda repede, daca aruncati in jar coji de cartofi cruzi. Fumul care se degaja din ele desprinde funinginea si ea cade in soba.

Treptele sau gardurile placate cu marmura se innegresc datorita zapezii. La primavara, curatati-le cu suc de lamaie amestecat cu sare grunjoasa, apoi clatiti imediat.
Eftimescu Elisabeta - str. Aman nr. 5,
sector 1, cod 010776, Bucuresti, O.P. 12