Cosmetica naturista

Redactia
Plante pentru un par sanatos si frumos


Vine din nou primavara si ne pregatim sufleteste sa lepadam paltoanele si caciulile in care ne-am infundat. Gand bun, dar ce ne facem cu grasimea care nu va mai putea sa fie ascunsa, cu parul tesit, ingrasat, uratit de atata lipsa de aer si oxigen? Va sugeram cateva retete simple pentru a va pune parul in forma si in miscare, in rastimp cat mai scurt.
Cresonul intareste radacina
Cumparati creson de la "Plafar" (in curand va aparea si la piata). Dupa ce v-ati spalat pe cap si v-ati limpezit, tamponati-va radacina cu o bucatica de vata inmuiata in infuzie de creson. Lasati-o sa actioneze 3-4 minute, apoi folositi fhnul.
Menta stimuleaza pielea capului
Faceti un concentrat puternic din ceai de menta si amestecati-l cu samponul (o portie) pe care il folositi. Masati-l bine pe pielea capului si lasati-l sa actioneze. Restul ceaiului puneti-l in apa de clatit.
Urzica vindeca parul gras si varfurile crapate
Preparati un decoct din urzici. Amestecati o parte din el cu samponul (o portie) si intindeti-l bine pe par. Lasati sa actioneze cateva minute. Clatiti-va bine. In ultima apa, turnati ceaiul de urzica ramas.
Salvia hraneste si stimuleaza
Preparati o infuzie concentrata de salvie. Strecurati-o si puneti-o intr-un vas. Dupa ce v-ati spalat pe cap si v-ati clatit, zvantati-va parul intr-un prosop. Descurcati-l. Inmuiati apoi pieptenele in infuzia de salvie si intindeti-o uniform pe toata lungimea lui.