Sfaturi scurte pentru suferinte usoare

Redactia
Tuse

- infuzia de nalba mare calmeaza si atenueaza inflamatiile bronhiilor, responsabile de accesele de tuse. Opariti o lingura de flori uscate cu un litru de apa, lasati sa se infuzeze, beti de mai multe ori pe zi, cate o cana.

Varice - tocati cateva frunze de iedera cataratoare. Luati o foaie de varza, taiati-i nervura, apoi zdrobiti-o cu o sticla sau un rulou de patiserie. Umpleti-o cu iedera tocata, indoiti-o si aplicati-o de-a lungul varicelor. Lasati-o sa actioneze o ora, fixata cu un bandaj. Are efect, mai ales in cazul varicelor umflate.

Veruci - crapati o ceapa si presarati-o cu sare grunjoasa. Lasati-o sa lase zeama si frecati-va cu ea excrescentele de pe piele, pana la disparitie.

Riduri - dupa ce va demachiati, aplicati pe riduri lapte integral nefiert. Este un remediu excelent.

Voma - preparati o infuzie de anason, din 10 grame de seminte oparite cu un litru de apa. Lasati sa se infuzeze 15 minute, apoi beti cate o cana, din patru in patru ore.

Vedere nocturna - fierbeti 10 minute, intr-un sfert de litru de apa, o lingura cu varf de afine uscate. Beti patru cani pe zi.

Vertije de origine hepatica - puneti la macerat 10 grame de frunze de salvie, intr-un litru de vin alb. Indulciti preparatul cu miere poliflora. Strecurati lichidul printr-un tifon si beti un paharel de lichior, inainte de fiecare masa.

Urticarie - mancati zilnic salata de ridiche neagra cu ulei de dovleac sau masline. Anghinarea cruda este si ea foarte eficienta.