Crede-te frumoasa!

Redactia
Frumusetea incepe in cap.

Infatisarea atragatoare incepe in cap. De indata ce ne acceptam pe noi insine, asa cum ne-a facut Dumnezeu, corpul primeste impulsuri creatoare de frumusete. Aratam asa cum ne imaginam ca suntem. Cu cat impresia pe care o avem despre noi este mai buna, cu atat mai intensa este stralucirea pe care o raspandim. Atatia oameni urati au o prezenta naucitoare! Atatia oameni frumosi sunt ghebosi si inspaimantati. Ce se intampla de fapt?
Faceti urmatoarea incercare simpla: stati drept, cu capul sus, privind catre linia orizontului. Apoi, incovoiati-va spatele, cu capul in piept si bratele atarnate. O diferenta ca intre noapte si zi! Cu schimbarea pozitiei corpului, se schimba si sentimentele. Si invers. Si odata cu ele, emotiile care ne influenteaza direct mimica, gesturile, expresia intregului comportament. Asta e tot secretul strategiei "crede-te frumos": constiinta faptului ca exista o legatura stransa intre ganduri (sentimente) si expresia exterioara.
Imaginea ideala pe care ne-o facem despre noi este un izvor de energie inepuizabila, ea ne livreaza forta creatoare, optimism, indrazneala in actiuni si, mai ales, puterea de a lupta cu noi pentru a ne indrepta.

10 metode
de infrumusetare interioara


1 Zambiti cat mai des. Incercati sa aveti permanent o expresie bine dispusa. Asta va imbunatati stralucirea dvs. obisnuita si va veti simti mult mai bine.
2 Observati cu atentie ce va place la altii. Studiind un model, veti putea prelua multe aspecte pozitive, fara sa va pierdeti din originalitate.
3 Nu incercati niciodata sa imitati. In felul acesta va blocati propriile forte creatoare.
4 Daca aveti posibilitatea, rugati pe cineva sa va inregistreze pe o caseta video (la plimbare, acasa, la o petrecere etc.) Pe film, veti putea recunoaste obiectiv cand aratati bine si relaxat si cand sunteti crispate ori tensionate.
5 Puneti-va in cap scopuri clare si amanuntite. Sarcini generale ca: "Vreau sa arat bine" nu sunt receptate de corp. Nici cand ne rugam, nu cerem ceva general. Creierul primeste doar comenzi precise.
6 Nu va cantonati niciodata la un anumit gen. Incercati din cand in cand o alta vestimentatie decat cea obisnuita, o alta frizura. In felul acesta, veti primi impulsuri de intinerire.
7 Cu cat va simtiti mai abatute si mai deprimate, cu atat incercati sa aratati mai bine si mai elegant. Infatisarea atragatoare va va corecta rapid starea de spirit.
8 Incercati sa adoptati cat mai des o pozitie dreapta si simetrica a corpului. In felul acesta, activitatea celor doua emisfere ale creierului se sincronizeaza, deveniti mai creative si mai echilibrate.
9 Folositi cat mai multe culori: de par, farduri, materiale, mai ales cele care le vin bine. Culorile actioneaza direct asupra starii sufletesti.
10 Ingaduiti-va, indiferent daca sunteti femeie sau barbat, un tratament cosmetic lunar. De pe urma lui profita nu doar pielea, ci si sufletul, care se deschide spre frumusete.

Asa functioneaza dialogul cu corpul dvs.

Cu cat ii aratati corpului dvs. mai multa afectiune, cu atat mai bine va recepta planurile dvs. de frumusete. Cand va relaxati in timpul unei bai cu plante, cand va ungeti cu crema ori va masati, el este perfect pregatit pentru a va primi sarcinile. Imaginati-va in culori luminoase, cat de bine v-ar sta cu o rochie anumita, cat de bine va respira pielea de indata ce va miscati prin aer curat, ce incantat e metabolismul dvs. cand mancati o portie mare de salata de cruditati. In felul acesta, atingeti doua scopuri: va motivati pentru un program de infrumusetare constient, imprimati organismului un comportament pozitiv. Creierul poate tot. Colaborati in tot ce faceti cu el. Ganditi-va mereu ca ceea ce faceti: mancare, miscare, vestimentatie - va face bine si chiar asa va si fi. Mai ales seara, cand va culcati, aceste reprezentari pozitive au forta maxima. Ele patrund in vise, adanc, in subconstientul care va guverneaza. Acolo e locul lor.