Zodiacul Lunii Februarie

Tana Rosca
Dupa ultimele zile turbulente ale lui ianuarie, februarie vine sa ne mai impaciuiasca. Planeta Venus intra in miscare directa pe 3, promitand celor mai multi dintre noi impliniri in plan profesional. Planeta comunicarii, Mercur, intra in zodia sensibila a Pestilor pe 9 si ne face receptivi la sentimentele celorlalti, dar ne poate da si inclinatie catre autocompatimire. Belicosul Marte paraseste, pe 18, zodia Taurului, unde nu se simte deloc in largul lui (si nici noi pe langa el) si intra in Gemeni, unde se simte mult mai confortabil. Din nou, finele lunii este cel care ne face probleme.

Berbec
Ajutati, dar nu pe oricine


Va induiosati de soarta tuturor prietenilor dvs. care vi se par loviti de soarta si de multe ori va lasati propriile probleme deoparte pentru a-i descalci pe toti amaratii. Din pacate, discernamantul dvs. nu prea functioneaza si, la un moment dat, va puteti trezi ca cei carora le-ati dedicat atatea eforturi n-au de gand sa va intoarca serviciile, atunci cand dvs. sunteti in situatia de-a cere ajutor. Examinati cu atentie "victimele" inainte de-a va repezi sa le salvati.
Bani: Aveti o motivatie de zile mari, care va ajuta sa scoateti bani si din piatra seaca, muncind, e drept, pe branci, pana in jurul datei de 17. Problema e ca sunteti tentati sa-i cheltuiti cu mare usurinta si nu este indicat sa va vandalizati capitalul, pentru ca va asteapta o sumedenie de ocazii de investitii.
Cariera: Ceea ce s-a marginit a fi, pana in prezent, o apreciere mai mult teoretica a calitatii si angajamentului dvs. se poate transforma, din 3 incepand, intr-o apreciere mai substantiala, cum ar fi o crestere a salariului, daca nu cumva si a functiei dvs. Sunteti la mare pret in ochii sefilor, cu care se pot forma relatii de adevarata prietenie.
Dragoste: Traiti in continuare incorsetati de trecut, iar ceea ce retraiti se poate materializa in actuala relatie. Aveti grija ce amintiri depanati. Mai este posibil sa va intalniti, pe nepusa masa, cu persoane pe care le-ati iubit in trecut, iar relatia nu a fost traita pana la capat. In cazul acesta ar fi bine sa nu va sfiiti sa cereti si /sau sa dati lamuririle necesare pentru a va putea continua viata afectiva.
Sanatate: Problemele apar dupa data de 10, afectand in primul rand membrele superioare. Miscarile sunt greoaie, de aceea ar fi bine sa faceti exercitii.

Taur
Ciocul mic


Pana pe 17 sunteti motivati de planuri ambitioase si aveti tendinta de-a impune celorlalti punctul dvs. de vedere cu o vehementa demna de o cauza mai buna. E bine ca sunteti intreprinzatori, dar ati avea mai mult de castigat daca ati reusi sa separati dorinta personala de afirmare cu nevoia de-a va desfasura in proiecte concrete. Va redobanditi calmul incepand cu data de 18, spre usurarea celor care credeau ca veti ramane vesnic autoritari si pusi pe cearta. Cei care pot ramane cu sechele de pe urma acestei perioade sunt barbatii varstnici din familie, care pot avea impresia ca le-ati subminat inadins autoritatea. Calatoriile lungi si relatiile cu strainatatea va pot aduce mari satisfactii - la fel si proiectele legate de invatamant, care va permit sa va faceti remarcati, mai ales la materiile umaniste.
Bani: Ultima parte a lunii e cea in care scapati de energia nervoasa in exces, va puteti dedica cu ravna castigului material. Intervalul optim pentru a obtine succese este cuprins intre 18 si 25. Ulterior acestea pot fi blocate din pricina unei neintelegeri cu sefii.
Cariera: Munca in asalt pe care o depuneti din 18 incepand este pe placul superiorilor dvs. ierahici pentru o vreme, dupa care unii s-ar putea simti amenintati de hotararea de care dati dovada. Acestia nu va vor ataca pe fata, ci este mai probabil sa va dea dispozitii contradictorii, pentru a va deruta si a va scoate din priza.
Dragoste: Veti constata cat de mult va iubeste partenerul si cat e de dispus sa va treaca cu vederea dupa ce va trec hachitele de "sef in relatie", deci dupa 17.
Sanatate: Durerile de cap pot fi provocate, pana pe 17, de eforturi exagerate sau de cresterea tensiunii arteriale, atunci cand va enervati. Ulterior aceste problemele vor disparea.

Gemeni
Magnet la bani


Drumurile scurte raman deocamdata blocate, mai ales daca duc pe la usa unor functionari dornici sa-si afirme personalitatea din dosul ghiseului. Nici la invatatura nu aveti obisnuitul spor, nici usurinta de-a va insusi cunostinte. Calatoriile lungi pot aparea pana pe 9, dar ele se vor petrece sub semnul confuziei. Nu plecati la drum dupa data de 24, deoarece exista pericol de accidente sau incidente. Din 18 incepand va ocupati cu multa energie de proiectele personale. Pu-teti deveni destul de radicali daca cineva incearca sa va incurce planurile, ceea ce nu e neaparat rau.
Bani: Pana acum n-a fost rau, v-ati mai jucat, ati mai castigat cate ceva, dar adevaratele ocazii de castig se ivesc luna aceasta, si anume dupa data de 3. Atrageti banii ca un magnet, va puteti bizui pe oameni dispusi sa investeasca in ideile dvs. sau sa vi se asocieze in afaceri.
Cariera: Din 10, gasiti tonul si vorbele necesare pentru a-i suci pe sefi dupa placul dvs. Puteti propune noi proiecte si puteti intari relatia de amicitie cu cei sus-pusi. Aceasta frumoasa atmosfera se poate tulbura dupa data de 24, daca sunteti prea indrazneti sau prea insistenti.
Dragoste: Incepand cu data de 18 s-ar putea sa va cantonati intr-o atitudine revendicativa sau sa incepeti sa-i faceti program partenerului de cuplu. Acesta nu va protesta, dar nici nu va fi incantat, iar resentimentele se aduna...
Sanatate: In primele 17 zile ale lunii va pandesc tot felul de infectii ale aparatului respirator superior, ceea ce presupune ca trebuie sa va feriti de aglomeratii si sa nu umblati fara fular.

Rac
Mari impliniri emotionale


Dupa data de 10 s-ar putea sa fiti nevoiti sa porniti, tam-nesam, la drum, ceea ce nu va va face nici o placere (dvs. nu sunteti pasionati de calatoriile pe nepusa masa). Acest drum s-ar putea dovedi insa unul folositor, daca il intreprindeti inainte de data de 25, cand devine destul de riscant. O alternativa ar fi, in cazul in care sunteti studenti sau urmati cursuri postuniversitare, ca dupa 10 sa va dovediti cunostintele in fata profesorilor, intr-un cadru ceva mai larg. Aveti curajul de-a va exprima propriile idei si veti avea de castigat. Doar dupa 24 este cazul sa fiti mai conservatori in asemenea ocazii.
Bani: Ar fi bine sa intelegeti ca grijile dvs. in legatura cu ceea ce castigati sunt in mare parte produsul mintii dvs. E drept ca veniturile dvs. par cam limitate pe moment, insa strategia dvs. pe termen lung este buna si nu va trebuie decat rabdare pentru a reusi. Pana pe 9 puteti face investitii prudente, punand in joc sume modice.
Cariera: Din nou va recomandam rabdare. Daca va continuati munca cu aceeasi dedicatie si atentie pentru detalii si nu va lasati provocati la dispute de catre un coleg, veti simti singuri cat de mult ati castigat, atat ca experienta, cat si ca autoritate in domeniul in care lucrati.
Dragoste: Va asteapta mari impliniri emotionale luna aceasta, fie ca sunteti intr-o relatie stabila, fie in cautarea uneia. Cei care si-au gasit perechea se pot gandi la un copil, pe care il pot concepe cu usurinta, pe cand celibatarii zodiei pot sa-si gaseasca marea iubire.
Sanatate: Sunteti in siguranta pana pe data de 18, dar ulterior zona gatului devine sensibila la infectii, iar pielea poate sa va provoace si ea probleme.

Leu
Energie pozitiva


Starea dvs. de tristete si nerealizare persista, dar sub o forma diminuata. Ameliorarea se datoreaza sprijinului pe care-l primiti din partea familiei si a rudelor prin alianta, in mod special cele mai tinere. Se poate ca optimismul unora dintre cei care strang randurile in jurul dvs. sa fie exagerat, dar si neincrederea dvs. (nespecifica) in fortele proprii este la fel de disproportionata. Incercati sa va dati seama in ce fel si pe ce plan va autolimitati. Din 18 incepeti sa va vedeti intens cu prietenii, dar nu pentru a sta relaxati la o sueta, ci cu obiective precise. S-ar putea sa le imprimati un ritm de actiune care sa-i deranjeze - tineti seama si de parerea lor.
Bani: Pana pe 10 ar fi bine sa stati cuminti in savana dvs., desi mirositi, in zare, un potential excelent. De-abia ulterior dispuneti insa de calitatile de negociator necesare pentru a scoate maximum de profit din situatia data. Intervalul optim se intinde pana pe 19.
Cariera: Relatiile bunicele cu colegii evolueaza spre excelent odata cu ziua de 3. Gasiti modul cel mai bun de a-i motiva pe colegii ori colaboratorii dvs. si functionati ca un factor de inspiratie. Solutiile creative pe care le descoperiti sunt acceptate cu placere de colectiv. Relatiile cu sefii sunt mai dificile pana in jurul datei de 17, dar se normalizeaza ulterior.
Dragoste: Comunicati bine cu partenerul de cuplu care, pana pe 9, se dovedeste intuitiv si receptiv la nevoile dvs. afective. Dupa aceea dvs. redeveniti rigizi, iar partenerul confuz.
Sanatate: Din primele zile simtiti un influx de energie pozitiva care va ajuta sa functionati calm si eficient toata luna.

Fecioara
Pusi pe invatatura


Frenezia deplasarilor si goana dupa informatii sunt maxime pana in jurul datei de 17. Se poate sa treceti pe acasa doar pentru a va schimba si s-o tasniti din nou pe usa. Acelasi neastimpar se face observat in nevoia dvs. de-a va insusi cunostinte. Nu este vorba despre cunostinte din domeniul profesional, ci de cunostinte din diverse domenii. Lecturile pot fi atat de fascinante, incat sa va determine sa studiati indeaproape respectivul domeniu, poate sa va inscrieti la cursuri de specialitate. Si drumurile pe care le faceti acum va pot invata multe, este posibil sa intilniti personaje interesante, doldora de cultura, care sa va inspire.
Bani: Situatia veniturilor dvs. ramane neschimbata luna aceasta, sunteti insa dispusi sa-i rasfatati pe cei dragi, mai ales pe copiii dvs., cu cadouri scumpe sau sa va placa sa cheltuiti fara restrictii cand iesiti sa va distrati.
Cariera: O parte a dvs. este destul de obosita si plictisita, ati vrea sa schimbati ceva din rutina sau sa va degrevati de anumite responsabilitati. Comunicarea cu anumiti colegi va mai motiveaza, pana in jurul datei de 9, dupa care recadeti in atitudinea "lasa-ma sa te las". Vointa de-a va impune revine din 18, cand puteti lua initiative curajoase.
Dragoste: Fecioarele aflate intr-o relatie de cuplu o vor gasi destul de solicitanta pana pe 10, cand comunicarea se imbunatateste. Cele solitare se bucura insa de mari impliniri afective.
Sanatate: Orice efort excesiv va fi pedepsit fara intarziere de un organism caruia ii cereti prea mult de o buna bucata de vreme incoace.

Balanta
Nicaieri ca acasa


Treceti printr-un proces de distantare de prietenii vechi si incercati, precum si de amicii mai in varsta, de la care ati invatat multe. Preferati sa va petreceti timpul acasa, unde incepeti sa fiti preocupati de amenajarea cat mai rafinata a interiorului. Este o perioada potrivita pentru infrumusetarea casei, fie ca va decideti sa o redecorati in intregime ori doar sa puneti la punct detalii care tin de atmosfera. Va place de asemenea sa va inconjurati de persoane cu maniere alese si inclinatii artistice si excelati in rol de gazde. Din 18 va apuca dorul de duca sau de perfectionare a cunostintelor dvs.
Bani: Cu toate ca nu duceti nici o lipsa, sunteti cuprinsi de elan la gandul de-a face investitii si aveti in minte proiecte mari, nu gluma. Puteti reusi sa puneti pe picioare o afacere, pana pe 17, indeosebi daca va asociati cu un barbat.
Cariera: Din 10, comunicarea cu colegii de serviciu devine sustinuta si puteti descoperi ca aveti ce povesti cu ei, dincolo de preocuparile profesionale. Tot de atunci preocuparile dvs. se pot diversifica, iar din 19 capacitatea dvs. de concentrare devine remarcabila.
Dragoste: Sentimentele dvs. sunt bogate si, din cand in cand, contradictorii, luna aceasta. Pana pe 9 va place sa va verificati efectul asupra persoanelor cu care va intalniti si flirtati de dragul de-a flirta, apoi va stabilizati afectiv pana pe data de 18.
Sanatate: Din 19 incepand nu mai stati bine cu imunitatea si exista pericolul contractarii unor infectii ale aparatului respirator, care va pot afecta cu atat mai mult cu cat zodia dvs. guverneaza plamanii. Recurgeti la imunostimulente.

Scorpion
Expansivi si comunicativi


Starea dvs. pozitiva se transmite asupra celor din jur, asa ca aveti mare cautare in societate, unde rareori puteti fi surprinsi atat de expansivi si comunicativi. Cine ar dori sa piarda un asemena spectacol? Intalnirile cu caracter social va pot pune, din data de 10 incepand, fata-n fata cu persoane creative, neobisnuite, cu care se pot lega discutii pasionante. Aceste discutii va pot genera idei originale, pe care veti dori sa le puneti in practica ori pot duce la legarea unor amicitii cu oameni care nu se prea gasesc in anturajul Scorpionului: vizionari, excentrici sau rebeli. Legaturile cu familia sunt pe primul plan in primele zile ale lunii, dar dupa 9 s-ar putea sa simtiti ca nu mai puteti comunica la fel de bine afectiv cu cei de acasa, pentru ca aveti tendinta de-a intra in rezonanta cu toate emotiile lor.
Bani: Capitalul dvs. este solid si stabil si n-ar trebui sa va agitati prea mult, insa din 18 vi se poate prezenta o oferta careia sa nu-i puteti rezista si sa va implicati in ea cu trup si suflet si merita cu adevarat s-o faceti.
Cariera: Relatiile cu sefii nu sunt din cele mai bune, aveti impresia ca sunteti tinuti pe loc in mod artificial si se poate sa aveti dreptate. Deocamdata nu este insa cazul sa actionati pentru a schimba lucrurile. Este mai bine sa studiati tactica aplicata de cei carora le convine sa va tina la respect.
Dragoste: Va pastrati caldura si amabilitatea fata de partenerul care poate avea iesiri temperamentale pana pe 17, insa ulterior va reveni la sentimente mai bune sau macar mai egale.
Sanatate: Daca luati precautii minime, evitand grasimile animale si alcoolul, starea sanatatii dvs. ramane de invidiat.

Sagetator
Cu emotiile la ecograf


Treceti printr-o perioada introspectiva, in care va place sa va studiati propriile reactii si sa intelegeti care sunt motivele emotionale care va dicteaza anumite actiuni. Pentru a desavarsi acest proces aveti nevoie de reactiile apropiatilor, cu care este bine sa iesiti mult pana pe data de 9. Nu uitati insa sa evaluati si felul in care acestia va prezinta imaginea, pentru ca exista riscul de-a va aprecia dupa criterii subiective. Nu oricine are capacitatea de-a spune, ca dvs., adevarul fara menajamente, iar unii dintre amicii dvs. tin sa va crute sentimentele si va idealizeaza. Din 10, comunicarea cu membrii familiei devine importanta si aveti posibilitatea de-a clarifica, intr-un mod amical, relatiile existente, castigand astfel un plus de independenta psihologica fata de regulile impuse.
Bani: Situatia dvs. s-a imbunatatit treptat de la inceputul anului incoace, proces care se intensifica cu incepere din data de 3. Pe de alta parte, dvs. insiva deveniti mai constienti de valoarea muncii dvs. si puteti obtine o marire de salariu ori alte venituri suplimentare pentru ceea ce faceti in plus sau mai bine decat ceilalti.
Cariera: Hotararea si concetrarea dvs. nu lasa cu nimic de dorit, luati cu usurinta decizii importante si va place sa intreprindeti lucruri noi.
Dragoste: Nu duceti lipsa de pasiune in viata dvs. amoroasa, insa din 18 aceasta ar putea prinde accente conflictuale. Evitati provocarile partenerului.
Sanatate: Prima jumatate a lunii este mai dificila pentru sanatate pentru ca sunteti predispusi la amigdalite, laringite si alte asemenea "distractii".

Capricorn
In fruntea plutonului


Echilibrul interior si buna dispozitie va caracterizeaza pe parcursul acestei luni. Starea pozitiva se amplifica incepand cu data de 3, cand micul benefic Venus intra in miscare directa in zodia dvs. Procesul de separare de trecut se petrece lin si desprinderea de trecutul sentimental este propice dezvoltarii dvs. personale. Dupa data de 9 se anunta multe iesiri scurte cu prietenii, care vor fi pline de neprevazut, intr-un sens mai degraba placut, sub forma unor discutii animate asupra unor subiecte mai putin obisnuite. Puteti avea revelatii psihologice sau descoperi ca aveti afinitati speciale cu persoane pe care de-abia le-ati cunoscut.
Bani: Va intereseaza o initiativa mai ampla, in urma careia sperati la un castig substantial. Puteti avea o reu-sita partiala, pana pe data de 9, cu conditia sa va aliati cu un barbat, iar de atunci inainte sa-l lasati pe el sa se ocupe.
Cariera: Din 18 va apuca graba si o nevoie imperioasa de autoafirmare. Feriti-va sa luati decizii radicale fara a va consulta, macar de forma, cu colegii ori colaboratorii dvs. E drept ca hotararile dvs. sunt de neclintit si strategia aleasa de dvs. este cea corecta, dar putina diplomatie nu strica.
Dragoste: Dupa data de 17, sentimentele dvs. devin mai linistite si dispare senzatia de urgenta. Se poate ca aceasta linistire sa va permita sa observati interesul pe care-l treziti unor persoane pe care pana in prezent le-ati considerat doar prietene. Echilibrul emotional de care dispuneti va poate ajuta sa faceti alegerea potrivita.
Sanatate: Din 18 incepand este recomandabil sa nu calatoriti, evitand indeosebi deplasarile in interes de serviciu, care se pot solda cu accidentari in zona capului sau a membrelor superioare.

Varsator
Nota 10 la cariera


Sunteti cat se poate de comunicativi pana pe data de 9, cand reusiti sa va transmiteti personalitatea cu forta, menajand in acelasi timp sentimentele celor din jur. Ulterior nu veti mai avea acelasi echilibru si puteti oscila intre enunturi radicale si cocolosirea excesiva a celor care va par mai vulnerabili. Cu toate acestea, pana pe 18, aveti un echilibru bun intre gandirea rationala si intuitie. Pana pe data de 17 doriti sa luati o initiativa legata de casa si asta poate duce la conflicte cu un barbat pe care-l deranjeaza fie decizia in sine, fie faptul ca l-ati pus in fata faptului implinit, actionand in forta.
Bani: Preocuparile dvs. pentru castig material se intensifica incepand cu data de 10, in urma unor tratative cu mai multe persoane. Puteti negocia pana pe 18, data la care planurile dvs. pot incepe sa prinda contur, probabil datorita actiunilor unui barbat.
Cariera: Va gasiti in plin avand profesional, evoluand intr-un context care va permite sa va demonstrati cu prisosinta capacitatea si cunostintele. Este vorba despre mai mult decat simplele cunostinte legate de profesia dvs. ci despre lucrurile pe care le stiati din lecturi din alte domenii si care acum isi gasesc aplicarea directa in ceea ce faceti. Relatiile cu strainatatea se desfasoara de asemenea pe o nota pozitiva.
Dragoste: Situatia din cuplu este problematica pentru ca partenerul dvs. ramane intr-o cochilie de nepatruns si nici macar nu puteti sa i-o reprosati pentru ca se achita de toate responsabilitatile cu o precizie rece si impersonala.
Sanatate: Aveti grija sa va fie cald mai ales la picioare, in zona genunchilor, si nu veti avea de ce sa va plangeti la capitolul sanatate.

Pesti
Prietenia mai presus de orice


Luna aceasta, mai precis incepand cu data de 10, sunteti cu mult mai vioi si intreprinzatori decat va stiu ceilalti si veti acorda mult timp si atentie relatiilor de prietenie. Se poate sa constatati ca priviti insasi notiunea de prietenie cu alti ochi, in sensul ca va doriti si acordati si dvs. mai multa libertate amicilor. Cand va vedeti, o faceti pentru a intreprinde ceva, nu pentru a petrece pasiv timpul impreuna. Puteti creste mult reevaluand aceste principii si exploatand latura dinamica a legaturilor omenesti. Drumurile scurte sunt mai problematice pana pe data de 17, dar calatoriile lungi, precum si studiile sunt un prilej de satisfactie. Multi dintre dvs. isi pierd timiditatea in public si pot constata ca farmecul personal are un efect considerabil asupra anturajului.
Bani: Prietenii sunt aceia care va pot pune in legatura cu persoane cu care puteti face afaceri sau va propun initiative comune, care se pot dovedi peste asteptari de productive.
Cariera: Nimeni nu va pune la indoiala competenta si nici dedicatia fata de profesie. Atunci de ce sunteti atat de defensivi fata de colegi, de parca ar trebui sa le demonstrati, clipa de clipa, ca sunteti si ca aveti o autoritate? Aceasta atitudine va dezavantajeaza din toate punctele de vedere.
Dragoste: In februarie, o prietenie mai ambigua poate sa devina cu adevarat o legatura de dragoste sau poate fi vorba despre o relatie instrumentata cu discretie de prietenii dvs., care au observat ca exista o atractie intre dvs. si persoana in cauza, dar ca nici unul nu indrazneste sa faca primul pas.
Sanatate: Starea de devitalizare se accentueza dupa data de 8 si ar fi cazul sa va ganditi serios la o perioada de odihna. Atentie, de asemenea, la labele picioarelor. Ganglionii se inflameaza foarte usor.