5 secrete pentru un ten perfect

Redactia
- Sfaturi oferite de profesionisti -

1. O piele bine hidratata

Eliminati celulele moarte: nu se poate realiza un machiaj perfect pe o piele ingrosata sau necuratata in profunzime. Max Herlant, macheurul de la firma de cosmetice Arcancil, ne sfatuieste sa recurgem obligatoriu la un gomaj efectuat o data pe saptamana. E cea mai buna metoda de autohidratare naturala a obrazului. Produsele de gomaj se gasesc in comert, dar pot fi preparate si-acasa, din tarate, nisip de mare sau sare grunjoasa, care se umezesc si cu care se freaca usor obrazul, pentru ca peliculele de piele uscata sa fie indepartate.

Fata are nevoie de tonus: "Un gest genial, pe care il recomand clientelor mele", spune Max Herlant, "este ca dimineata, inainte de a aplica crema de zi pe obraz, sa pulverizeze pe ten un spray de apa termala (se gaseste in comert) sau minerala." "Umfla" pielea si ii da un aspect proaspat si sanatos.

Hidratare din interior
Pielea trebuie sa "bea" apa si din interior. Consumati, deci, minimum doi litri de apa pe zi si cat mai multe sucuri naturale de fructe (le puteti dilua cu apa plata).

2. Un fond de ten adecvat

Fondul de ten pe care il folositi trebuie sa aiba aceeasi culoare ca si carnatia dvs. naturala, nici mai roz, nici mai galben, nici mai alb, nici mai brun. Cand il cumparati, incercati-i culoarea pe gat sau pe maxilar, dar la lumina zilei (apropiati-va de vitrina magazinului) si n-o sa va inselati. Pentru un efect lifting, intindeti produsul de jos in sus, pe obraz.

3. Cum se aplica pudra

Un praf de pudra, pentru ca sa nu straluceasca obrazul? Da! Dar daca o aplicati a doua oara intr-o zi, stergeti-va fata mai intai cu un servetel, ca sa absoarba excesul de sebum. Folositi totdeauna o pudra pulbere transparenta, mai deschisa decat fondul de ten, ca sa nu intunece prea mult obrazul. Nu puneti niciodata pudra sub ochi, ca sa nu accentueze ridurile, fie cat de subtiri.

4. Putina "vitamina" pe pometi

"Nici roz, nici oranj, ci o nuanta intre ele", ne invata specialistii, cand se refera la fardul de obraz. Pentru o mina sanatoasa si naturala, optati pentru culoarea caisei coapte. Aplicati-o cu pamatuful, apoi estompati cu varful degetelor.

5. Un anticearcan discret

In loc sa aplicati creionul corector anticearcan sub toata pleoapa de jos, aplicati o singura tusa in coltul interior si intindeti-o cu degetul. Se aplica peste fondul de ten.



Cosmetica naturista

Apa de patrunjel
pentru ten ofilit


Curatati-va fata, dimineata si seara, cu o lotiune de patrunjel. Se prepara in felul urmator: puneti sa fiarba, vreme de 5 minute, un pumn de frunze proaspete de patrunjel, intr-o jumatate de litru de apa. Lasati sa se infuzeze 10 minute, apoi strecurati. Puneti lichidul intr-o sticla curata, inchisa cu dop. Se pastreaza 10 zile.

Lotiune cu iedera
pentru pete rosii pe obraz


Aplicati pe fata in fiecare dimineata o lotiune preparata in modul urmator: puneti la macerat, vreme de o saptamana, un pumn de frunze de iedera, intr-un sfert de litru de vin alb. Strecurati. Cand folositi lotiunea, amestecati-o cu putina apa.