Multumesc "Formula As"

Cititor Formula AS
Stimata d-na Sanziana Pop,

Din suflet va rog sa ma iertati ca va scriu cu atat de mare intarziere, dar s-au intamplat multe lucruri bune in viata bisericii noastre, al carei hram este "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" si care apartine parohiei "Sfantul Mina" - Straulesti.
Dar s-o iau de la inceput.
Cu incredere si cu smerenie, am apelat la revista ce cu onoare o conduceti si am primit cu promptitudine si cu excesiv de multa bunavointa ajutorul dvs. In numarul 663 din luna aprilie 2005, la pagina 19, ati publicat un articol cu suflet si cu daruire despre zbuciumul si zbaterile noastre. Reactia cititorilor dvs. dragi nu a intarziat sa apara. Foarte curand, am primit un apel telefonic de la Calarasi, de la o doamna care a dorit sa vina si chiar a venit la biserica noastra. Imediat, au urmat alti si alti crestini, care au sarit sa ne ajute. Extrem de binevoitoare a fost conducerea Sfintei Arhiepiscopii a Bucurestilor, prin persoana consilierului patriarhal, preotul Ioan Surubaru, care a fost si este alaturi de noi si ne-a sustinut cu toata dragostea.
De asemenea, Preasfintitul Sebastian Ilfoveanul, cu Inalta Binecuvantare a Preafericirii Sale Parintelui Patriarh Teoctist a oficiat, alaturi de un impresionant sobor de preoti, sfintirea locului pentru biserica noastra. Rauri, rauri de credinciosi vin din toate cartierele sa vada "minunea". Prima si cea mai mare este aceea ca biserica noastra de lemn, provizorie, s-a ridicat in doar cinci zile. S-a inceput sambata la pranz si joi la pranz a fost gata. A doua este aceea ca, in timpul slujbei de sfintire a locului, s-a aratat pe cer, tuturor celor care erau de fata, o cruce mare si stralucitoare, semn clar si limpede de la Dumnezeu, cum ca acest loc este unul binecuvantat, ca lucrarea noastra este binecuvantata, ca sfintirea aceasta a primit aprobarea divina si Duhul lui Dumnezeu s-a pogorat atunci peste noi toti. Foarte multi crestini din parohia noastra si din alte parti au venit si au lucrat cu suflet si cu daruire, ca sa putem oficia Sfanta Inviere a Domnului in biserica cea noua.
Si asa a fost. Nici nu stiu din multimea lor, pe care sa-i amintesc. Poate cei mai activi au fost Marin, Cristi si Fane, veniti de la peste 30 km ca sa ne ajute. Poate nu. Numai Dumnezeu stie! Si toate astea, numai datorita dvs., sufletului dvs. mare si dragostei uriase pe care o aratati credintei crestine in principal, bisericilor si sfintelor lacasuri de cult in subsidiar si, nu in ultimul rand, preotilor care trudesc, fiecare dupa priceperea sa, intru pastrarea si propasirea dreptei credinte.
Multumesc din tot sufletul primariei sectorului 1, d-lui primar Andrei Chiliman, A.D.P. sector 1, d-lui Marius Ambrozie, Rebu sector 1, d-lui Sava si colaboratorilor domniei sale, firmei Energoconstructia si minunatilor oameni care, din partea acestor organisme au contribuit cu tot sufletul si cu dragoste crestineasca la aceasta uriasa reusita.
Multumesc, de asemenea, ctitorului Ninel Peia si sotiei sale, Mariana Peia, care au contribuit, financiar, cel mai mult pentru reusita acestei lucrari, dar si tuturor crestinilor care au contribuit, fiecare dupa puterea sa, si au dus la bun sfarsit aceasta prima etapa. Pomelnicele lor si ale familiilor lor vor fi mereu pomenite in sfanta noastra biserica.
Cu siguranta ca dvs. si, alaturi de dvs., toti cititorii, stiti cat de mult mai este pana cand va fi gata biserica de zid. De aceea, avem in continuare nevoie de ajutorul dvs. si al tuturor crestinilor care vor dori sa fie alaturi de noi, intru aceasta ctitorie.
In final, tin sa va multumesc inca o data, din tot sufletul, si sa va asigur ca pururea ne vom ruga pentru sanatatea dvs. si a familiei dvs., precum si a colectivului de exceptie pe care-l conduceti, pentru realizarea saptamana de saptamana a izvorului viu si datator de viata crestineasca, mila si intrajutorare, care este iubita noastra "Formula As".
Cu aleasa pretuire si parinteasca binecuvantare,
Al dumneavoastra, de tot binele rugator,

Preot Nicolae Iovan