Preparati-va singure produsele cosmetice

Redactia
In camara dvs. de-acasa exista tot ce va trebuie pentru a fabrica singure produse de frumusete. Nu va costa decat putin timp si placerea de a le prepara. Urmati retetele de mai jos!

Esente pentru baie

* Un litru intreg de lapte turnat in apa din baie combate efectele calcarului si face pielea fina.
* Varsati in apa din baie un litru de infuzie de musetel si baia dvs. va deveni relaxanta.

Coafura

Daca o mesa de par se desprinde din coafura si nu sta cum trebuie, umeziti un pieptene cu suc de lamaie si pieptanati-va mesa rebela in sensul dorit.
Comprese
* Conservati in frigider pungile de ceai folosite (cele prevazute cu un fir de ata). Aplicate peste pleoape vreme de cinci minute, ele va vor dezumfla ochii, linistindu-i in acelasi timp.
* Puneti la fiert, vreme de o ora, pe foc mic, foile unei salate verzi, proaspete, intr-un litru de apa. Strecurati. Lasati lichidul sa se raceasca si folositi-l sub forma de comprese, asezate pe partile atinse de cuperoza sau cosuri. Dupa 20 de minute, spalati-va.
* Impotriva cosurilor: o bucatica de vata imbibata in otet.
Crema pentru maini
* Pentru a va inmuia pielea mainilor uscata si zbarcita ca urmare a folosirii frecvente a detergentilor, faceti urmatorul produs: amestecati 50 g de branza de vaci cu 50 g de faina alba. Adaugati 10 picaturi de lamaie si masati-va mainile vreme de 5 minute cu acest preparat. Clatiti-va cu apa calduta.
* Pentru a va albi mainile inrosite: fierbeti un cartof fara coaja si zdrobiti-l cu furculita ca pe un piure. Amestecati-l cu o lingurita de untdelemn de masline. Intindeti preparatul pe maini si lasati-l sa actioneze 20 de minute. Clatiti-va cu apa calduta.
* Apa in care a fiert fasolea alba uscata e la fel de eficienta. Tineti-va mainile inmuiate in ea vreme de 10-15 minute.
Demachiant
* Preparati o infuzie din flori de tei sau de musetel (un pahar). Amestecati cu 4 lingurite de lapte nefiert.
* Reteta lui Vivien Leigh, neuitata Scarlett din Pe aripile vantului: ulei de migdale, apa de trandafiri, alcool de 80gr., suc de lamaie (toate in cantitati egale). Puneti-le intr-o sticla si agitati bine continutul pana obtineti o emulsie. Procedeul se repeta inainte de fiecare folosire.
Lotiune tonica pentru fata
Nu aruncati niciodata trandafirii ofiliti. Desprindeti-le petalele si faceti o infuzie dintr-un pumn de flori oparite cu o jumatate de litru de apa clocotita. Lasati sa stea in vas o jumatate de ora, apoi strecurati si puneti lichidul intr-o sticla la frigider. Ajuta tenul normal si uscat.

Masti

* Daca aveti pielea grasa si puncte negre, bagati un morcov proaspat in mixer si intindeti-va sucul obtinut pe obraz. Lasati-l sa actioneze 20 de minute, apoi clatiti-va cu apa minerala.
* Pentru o epiderma deshidratata: curatati un mar si dati-l pe razatoarea cea mica. Amestecati-l cu o lingurita de frisca. Intindeti compozitia astfel obtinuta pe gat si pe obraz. Lasati sa actioneze o jumatate de ora. Clatiti cu apa minerala sau cu o infuzie de petale de trandafir.
* Peeling: zdrobiti un cartof fara coaja, fiert in putina apa, pana ce devine un piure moale. Adaugati sucul strecurat al unei rosii proaspete. Puneti aceasta pasta pe gat si pe obraz (evitand zona ochilor). Lasati sa se usuce, apoi scoateti-o, desprinzand-o de pe fata cu varful degetelor. Clatiti-va cu apa calduta.

Epilarea parului de prisos

Faceti un sirop preparat dintr-o cana de cafea umpluta cu zahar, o alta, de aceeasi dimensiune, cu apa, si sucul unei lamai. Varsati acest sirop pe o tigaita incinsa si amestecati vreme de 10 minute. Lasati-l sa se raceasca si folositi-l ca pe o ceara obisnuita de epilat.

Ingrijirea buzelor

* Adaugati peste rujul de buze o picatura de glicerina. Ea va inlocui lacul de buze, destul de scump.
* Un amestec de miere lichida (o lingura) si de untdelemn de masline (o lingurita) va va reface buzele prea uscate, la fel ca o pomada specifica, fabricata-n laborator.




Sfaturi pentru femei

Nu va ruinati buzunarele!

Timpurile sunt grele, viata e scumpa. Cu putina imaginatie, puteti fi frumoase, fara a va ruina... Iata cateva solutii ingenioase:

Baie parfumata

Inainte de a face baie, puneti pe fundul cazii, sub apa, un flacon in care a fost candva parfum. Veti vedea ca are destula mireasma pentru a parfuma si apa din baie. La fel de buna este ideea de a-l baga printre hainele din dulap.

Demachiant

Cand sticla de demachiant ajunge la jumatate, puneti in ea apa minerala si amestecati. Produsul ramane la fel de eficient si isi dubleaza durata.

Rimel

Daca rimelul e pe sfarsite, inmuiati periuta in apa calda, inainte de-a o baga in tub. Va mai dura multe zile. Un alt procedeu economic: inainte de folosirea rimelului, ungeti-va pe gene cu ulei de ricin. Vor deveni in timp mai dese si mai viguroase, iar genele rimelate nu se vor mai lipi.




Un nou mod de a controla greutatea

Vreti sa aflati daca sunteti prea grasa? Procedati in felul urmator: masurati-va cu un centimetru de croitorie talia, apoi circumferinta soldurilor. De exemplu: talia 68,5 cm, soldurile 97,8 cm. Impartiti primul numar la al doilea = 0,7. Daca numarul pe care-l obtineti prin impartire e mai mare de 0,8 la femei si 0,95 la barbati, sunteti grasi si trebuie neaparat sa slabiti.