"Formula As": numarul 700

Cititor Formula AS
"Sarbatoarea revistei este si sarbatoarea cititorilor ei".

In atmosfera de sarbatoare prilejuita de bucuriile Craciunului si ale Anului Nou, "Formula As" se pregateste sa isi aniverseze aparitia pe tarabe a numarului 700. Ca o cititoare fidela ce sunt, ma grabesc sa va transmit gandurile mele sincere, insotite de urari de viata lunga, condei inspirat tuturor celor ce trudesc la crearea acestei publicatii, in care noi, cititorii, regasim un spatiu in care primeaza inteligenta, bunul simt, preocuparea dvs. de a ne impartasi cu naturalete si simplitate cele mai valoroase subiecte din cultura si spiritualitatea romaneasca. Parcurgand numar de numar revista "Formula As", simti cum acumulezi un important tezaur ce te transforma dintr-un simplu cititor intr-un elev silitor ce se straduieste sa adune un bagaj de cunostinte pentru minte, suflet, dar si pentru viata de fiecare zi; citind an dupa an revista devii, fara sa vrei, absolvent al unei "institutii numite "Formula As"".
Grija pentru cuvant si asezarea lui in pagina se simte din momentul in care deschizi prima data revista, si o multime de trairi te coplesesc: incantare, emotie, speranta, incredere, mandria de a apartine acestui pamant binecuvantat! Iti promiti atunci ca vei incerca sa nu scapi nici un numar. Si cand te uiti la raftul tot mai neincapator sa-ti adaposteasca colectia, iti dai seama ca ti-ai onorat promisiunea facuta. Si asta nu e neaparat meritul tau, e meritul celor care scriu cu litere-magnet, litere ce te atrag ori de cate ori pe taraba isi face aparitia revista a carei prima pagina o vezi din departare. E suficient sa iti arunci privirea pe sumar si ai deja prefigurate cateva ore de desfatare, pe care revista ti le ofera la un pret incredibil de mic, in raport cu tot ceea ce se gaseste pe piata capitalista romaneasca, atat de preocupata de profituri uriase, obtinute peste noapte. Asupra paginilor revistei se apleaca, in aceeasi masura, si omul de cultura intransigent, dar si taranul care abia ii poate buchisi slovele, si gospodina ce o citeste in bucatarie, dar si vedeta rasfatata de premii si trofee, si tanarul care cauta informatii si sfaturi utile pentru viata pe care nici o scoala nu ti le ofera, dar si pensionarul care crede ca aceasta revista e conceputa special pentru el, si omul de afaceri intreprinzator, cu conturi importante in banci, dar si sarmanul de la periferia societatii, care neavand banii necesari, marturiseste ca o imprumuta si o citeste de la vecini. Cat timp citesti revista, lumea capitalismului salbatic, cu tot vacarmul ei, ramane departe, iti uiti grijile de peste zi, te lasi sedus de vremi apuse si de povesti frumoase, cu oameni adevarati, urmaresti in gand traseele din Romania necunoscuta, pe care incerci sa o descoperi mai intai prin cuvantul tiparit, faurind apoi in gand planuri pentru urmatoarele vacante, te induiosezi citind despre nemaipomenitele intamplari ale unor necuvantatoare, te pregatesti sa fii in forma maxima si sa iti schimbi modul de viata traind mai sanatos. Si daca se intampla sa gasesti vreodata numere din reviste rasfoite si abandonate pe masuta de langa fotoliu, e semn ca in viata ta ceva s-a intamplat, ceva foarte grav, ce ti-a rapit momentele de intalnire cu prietena si confidenta ta, revista As.
Cu "Formula As" in mana, esti doar un cititor, diferentele sociale, economice, culturale se estompeaza; asa se explica, firesc, impresionantele punti de legatura ce s-au creat intre cititori si care au scos la iveala solidaritatea umana declansata la un strigat de ajutor al semenilor aflati in suferinte, nevoi materiale si sufletesti, dar si fata de campaniile revistei in slujba interesului national, duse cu indrazneala si cu tenacitate, asemeni alergatorului de cursa lunga.
La multi ani, "Formula As"!, o revista insufletita prin iubirea reciproca a fauritorilor si a cititorilor ei, si felicitari tuturor celor ce aduna cuvinte potrivite, spre folosul nostru, al celor ce o asteptam saptamanal pe tarabe.
Felicitari, mai ales, Artizanului din umbra, doamna Sanziana Pop, care, cu un mestesug plin de har, slefuieste cuvintele si le incarca cu un strop de vraja, atat cat sa le transforme in balsam pentru suflet si margaritare de pret pastrate cu sfintenie in sipetul memoriei, dar si in biblioteci. Multi dintre cititori se mandresc cu colectiile lor de reviste ce se cer mereu rasfoite, semn ca isi mentin prospetimea in ciuda trecerii timpului. Si au trecut ceva ani! Si s-au tiparit 700 de numere! La multi ani, la cat mai multe numere de revista, scrisa cu aceeasi pasiune si dragoste pentru cuvantul tiparit, in slujba cititorului atat de exigent, asa cum l-ati format in decursul anilor.
Sarbatoarea revistei "Formula As" este si sarbatoarea cititorilor ei. La multi ani, tuturor!

Enia - e-mail: enia_08@yahoo.com