Zodiacul sanatatii - 2006

Tana Rosca
In anul guvernat de Luna suntem mai toti predispusi catre rotunjirea formelor, deoarece mancarurile ne vor parea mai gustoase ca de obicei si vom fi tentati sa ciugulim mereu ceva intre mese. De cele mai multe ori, ceva dulce. Bine ar fi sa luam si masuri simple profilactice: sa mancam asezati, nu stand in picioare si sa mestecam pe indelete, pentru a evita problemele de digestie. Zona pieptului este si ea guvernata de Luna si ar fi indicat ca femeile care au probleme, chiar minore, cum ar fi tensiunea premenstruala, sa nu le neglijeze, ci sa faca neintarziat un control medical.

Berbec
Sub semnul eclipselor


Pe dvs. Luna, in ipostaza ei de planeta guvernatoare a intregului an, va face sa doriti sa stati mai mult pe-acasa si ca consumati mancaruri gatite de mama. Daca asta nu se poate, va veti stradui sa gatiti dvs. insiva "ca la mama acasa" si veti reusi atat de bine, incat asta se va reflecta asupra kilogramelor. Nu numai dvs., ci si cei care se vor infrupta din bunatatile pregatite de dvs. vor fi cuprinsi de aceeasi tendinta de rotunjire.
Intervalul 10 februarie - 3 martie este propice miscarii, in mod special dansului sau genului de miscare care presupune eleganta si gratie. Tot acum se pot regla tulburarile dvs. de somn, care in cazul unora dintre dvs. au devenit cronice, mai ales daca reusiti sa stabiliti un echilibru bun intre exercitiu si odihna.
Din 3 martie si pana la sfarsitul lunii situatia se schimba din pacate, reflexele dvs. sunt incetinite, iar echilibrul dvs. emotional risca sa devina instabil, fiind coplesiti de griji minore. Sistemul nervos periferic va poate crea probleme si este necesar sa va faceti plinul de somn, pe care dvs. il considerati un fel de pierdere de timp. Zile de risc maxim sunt cele de 14 si 29, cand doua eclipse se intampla exact in casele legate de sanatatea dvs.
7 aprilie - 3 mai iar apoi 12 august - 24 octombrie sunt perioade in care va veti simti in forma, cu exceptia zilelor de 7 si 22 septembrie, cand sunteti din nou persecutati de eclipse, care anul acesta au ce au cu sanatatea dvs.
De energie maxima dispuneti intre 20 iulie si 8 septembrie. Nu abuzati insa de forta de care dispuneti, pentru a evita puseurile de hipertensiune arteriala si cresterea presiunii intraoculare.

Taur
Atentie la afectiunile cronice


Zodia dvs. se gaseste in armonie cu Luna, care va subliniaza senzualitatea si gentiletea naturala. Veti fi deosebit de mamosi cu prietenii si persoanele iubite, cu care veti simti nevoia sa impartiti mancaruri alese. Anul acesta veti avea perioade in care va veti ingrasa nestiind prea bine din ce, si altele, pe parcursul carora veti slabi brusc. Minunea cu slabitul fara efort se petrece incepand de la sfarsitul lui mai si se extinde pe toata durata verii.
Ultimele zile ale lui ianuarie, respectiv 27-29, se anunta foarte solicitante, ceea ce s-ar putea repercuta si asupra sanatatii, mai ales daca va epuizati energia muncind pe branci si la serviciu, si acasa. In acest caz, se poate ca afectiunile cronice sa fie rascolite. In general, pe parcursul acestui an, dar mai ales in perioada verii, este recomandabil sa nu neglijati afectiunile cronice. Cele legate de sistemul osos si de piele necesita o atentie speciala pana pe 5 aprilie.
Din 17 aprilie si pana pe 5 mai sunteti zglobii. Dedicati-va activitatilor fizice, care vor avea efecte benefice asupra starii generale a organismului dvs. Evitati, totusi, sa mancati ceva foarte rece sau foarte fierbinte, pentru a preveni posibile nevralgii.
Veti fi pe un varf de forma fizica in intervalele 4-29 mai si 1-24 octombrie. Din 9 septembrie va creste si nivelul de energie, dar aveti si momente in care va pot apuca dureri de cap ori inflamatii ale cailor urinare. Beti ceaiuri diuretice pentru a evita acest neajuns. Pot interveni si anumite oscilatii in starile dvs. de spirit, facandu-va ba sentimentali, ba excesiv de decisi in actiunile pe care le intreprindeti.

Gemeni
Intre entuziasm si apatie


Planeta guvernatoare a acestui an va afecteaza in primul rand starile emotionale, care pentru niste fiinte atat de rationale cum sunteti dvs. pot parea un adevarat carusel. Veti fi ba entuziasti, ba pleostiti, fara sa va fie nici dvs. prea clar de ce. E Luna, bat-o vina, dar pe de alta parte, o cura de emotionalitate n-are cum sa va strice.
Sunteti intrucatva mai susceptibili la laringite si e de asemenea bine sa luati imunostimulente pentru a va feri de alergiile respiratorii, care anul acesta pot fi destul de frecvente. Evitati, pe cat se poate, mediile toxice sau cele unde domnesc mirosuri patrunzatoare. Sunteti deosebit de sensibili la toxine, deoarece ficatul dvs. are o sensibilitate pronuntata.
Ianuarie este o luna cu belele, zilele critice fiind 27 - 29. Durata antipatica se extinde pana pe 17 februarie, dar problemele vor fi mai putin acute.
In februarie starea dvs. se imbunatateste simtitor, mai ales dupa data de 17.
Perioadele in care nu dispuneti de obisnuita dvs. agilitate fizica si mentala sunt 3-25 martie, 6-29 iulie si 28 octombrie - 18 decembrie. In acest rastimp nici calatoriile nu sunt lipsite de riscuri, reflexele dvs. sunt diminuate.
Pana la finele lunii noiembrie ar fi bine sa va asigurati ca organismul dvs. primeste un aport suficient de fier, care se gaseste din belsug in linte, sfecla si urzici.
Intre 27 noiembrie si 6 decembrie sunteti foarte energici, dar va pot apuca dureri subite de cap, mai ales in urma efortului preungit de la serviciu, iar tensiunea arteriala poate creste la fel de brusc in momentele de enervare. Este foarte indicat sa va consumati excesul de energie prin exercitiu fizic, avand insa grija sa protejati capul.

Rac
O stare de fond buna


Dvs. sunteti in acord cu ritmurile selenare, dat fiind ca Luna este planeta guvernatoare a Racului, asa incat nu va va fi greu sa va adaptati vibratiilor specifice ei. Asta va asigura o stare de fond buna, totusi este bine sa luati mici precautii. Organismul dvs. va fi inclinat fie sa retina apa in tesuturi, fie sa se deshidrateze. Observati ce se intampla si luati masurile de rigoare. In ceea ce priveste mancarea, este bine sa nu consumati alimente care cresc aciditatea gastrica.
Intre aprilie si august, rezistenta la infectii virale este mai scazuta si este indicat sa luati ginseng sau spirulina pentru a va mentine imunitatea. V-am sfatui de asemenea sa urmariti fazele lunii si sa va orientati dupa ele, respectiv sa actionati in fazele crescatoare si sa permiteti organismului sa se refaca in perioadele de luna descrescatoare. O deosebita atentie trebuie acordata zilelor de eclipsa: 14 si 29 martie, 13 (!) aprilie, 7 si 22 septembrie.
Intre 18 februarie si 14 aprilie nu e bine sa plecati la drum, deoarece exista pericolul de-a va lovi. Mai ales membrele superioare sunt susceptibile la accidentari. Exista de asemenea riscul de-a contracta bronsite sau de-a face crize de astm.
In schimb, incepand cu luna mai, starea dvs. fizica se imbunatateste treptat, din septembrie incepand, va cresc rezistenta fizica si capacitatea de recuperare a organismului, iar dupa 27 noiembrie veti fi in forma maxima. Singurul lucru pe care ar fi bine sa-l faceti pentru a mentine aceasta stare este sa aveti grija de ficatul dvs., care ar trebui scutit de mancaruri grase si de alcool. Citricele ii priesc de minune.

Leu
Tulburari


Zodia dvs. este guvernata de Soare, iar Luna reprezinta principiul sau contrar. Soarele resprezinta masculinitatea, Luna feminitatea. Nu este deci de mirare ca organismul dvs. va fi cam dat peste cap, iar tulburarile pot fi de ordin glandular. La femei poate aparea insuficienta ovariana. Generic pentru Lei, nu este un an bun pentru a concepe sau a da nastere unui copil.
Prezenta marelui malefic Saturn in zodia dvs. va scuteste, intr-adevar, de tendinta de ingrasare indicata de Luna, dar aduce cu sine alte riscuri, pronuntate pana pe 5 aprilie, iar apoi cu incepere din 7 decembrie: cardiopatie reumatismala, arterioscleroza, artroza vertebrala si tulburari ale vederii. Puteti reduce drastic aceste riscuri consumand lactate si supraveghindu-va tinuta, coloana vertebrala trebuie tinuta dreapta. Vitamina A sau morcovii cruzi care-o contin din abundenta va pot mentine vederea si puteti face si gimnastica oculara, care si-a dovedit si ea eficienta.
Hiperaciditatea gastrica se poate manifesta acut intre 15 aprilie si 3 iunie, cand e de preferat sa va orientati catre alimente neutre sau bazice. Totusi, in acest rastimp veti dispune de mai multa energie fizica, iar corpul isi revine usor dupa efort.
Perioadele in care sunteti mai aproape de tonusul dvs. obisnuit, in care va veti putea simti bine si va veti regasi si dragostea de viata care va caracterizeaza, sunt cuprinse intre 4 februarie si 5 martie, cand tot ce aveti de facut este sa tineti cont ca aveti o sensibilitate marita la frig, 20 iulie - 12 august, iar apoi ultima luna a anului, mai precis dupa data de 12 decembrie.

Fecioara
Mare atentie la alimentatie


Zodia dvs. este in afinitate cu energia Lunii, asa incat ne asteptam ca ea sa nu va dea de furca. Problema este aceea ca zodia dvs. are un aparat digestiv sensibil, iar Luna are foarte mult de a face cu circulatia lichidelor in organism, cu functiile de asimilare, cu stomacul si intestinul gros. In consecinta trebuie sa acordati mare atentie alimentatiei si functiilor digestive pentru ca problemele gastro-intestinale care pot aparea in decursul acestui an au neplacuta tendinta de-a se croniciza. Consumati doar alimente foarte proaspete, supravegheati-va tranzitul intestinal, care poate deveni mai lent ca de obicei, contribuind la retentia toxinelor nedorite in organism si nu va atingeti de bauturile carbogazoase.
Pana pe 6 aprilie si din 7 decembrie trebuie sa acordati o atentie deosebita tratarii afectiunilor dvs. cronice, mai ales daca acestea sunt legate de coloana vertebrala ori de genunchi, de dentitie ori de piele, altfel este posibil sa petreceti ceva timp la spital, iar recuperarea nu se anunta una usoara.
Veti avea probleme cu gestionarea energiei (multa agitatie si eficienta mica) intre 3-25 martie, 6-29 iulie si 28 octombrie - 18 noiembrie, cand Mercur, planeta guvernatoare a zodiei dvs., care are multe de spus in privinta sanatatii (cum aveti si dvs.) se gaseste in miscare retrograda.
Puseuri de tensiune arteriala si migrene se pot face simtite intre 4 iunie si 29 iulie.
Perioadele optime pentru sanatate sunt 6 martie - 6 aprilie, 13 august - 6 septembrie, cand energia dvs. se echilibreaza, dar din starea de oboseala cronica iesiti deja la mijlocul primaverii.

Balanta
Posibile probleme renale


Cum zodia dvs. este asociata cu organele duble, cum sunt rinichii, iar Luna da predispozitia de-a retine lichide in organism, se prea poate sa aveti probleme minore legate de functiile renale. In cazul in care constatati ca tesuturile dvs. au un aspect edematos sau vi se ingroasa gleznele, apelati la ceaiurile diuretice, cum ar fi cel de cozi de cirese ori matasea porumbului. Igiena intima trebuie respectata cu strictete daca doriti sa evitati colibaciloze, care se depisteaza cu greu si se trateaza cu dificultate.
In perioada 3-25 martie nu stati bine cu echilibrul emotional, sunteti excesiv de sensibili la tot felul de stimuli. In aceasta perioada veti avea tendinta de-a comunica intr-o maniera excesiv de sentimentala, iar tocmai acest lucru este de evitat, pentru ca nu reusiti sa transmiteti ce simtiti, ceea ce se poate repercuta asupra sistemului nervos periferic.
Reusiti sa va armonizati energiile incepand din 7 aprilie si o duceti foarte bine pana pe 3 mai.
Din august si pana pe 7 septembrie (zi de eclipsa, care va afecteaza direct starea fizica) pot sa se iveasca probleme abdominale destul de complicate, de exemplu nu aveti voie sa ridicati obiecte grele (risc de peritonita). Luati suplimente alimentare pe baza de silimarina pentru a va proteja pancreasul, care n-o duce prea bine, iar daca apar dureri abdominale mergeti neintarziat la medic.
Ar fi de asemenea bine daca v-ati abtine de la consumul mancarurilor foarte condimentate. In restul lunii septembrie si pana pe 24 octombrie va recastigati incetisor echilibrul, dar aveti nevoie de o doza substantiala de somn si de momente de relaxare. Cu o exceptie: ziua de 22, cand o noua eclipsa va poate afecta starea fizica.

Scorpion
Supravegheati-va greutatea


Dvs. nu sunteti doar in relatii excelente cu Doamna Luna, dar sunteti si zodia norocoasa a anului, deoarece marele benefic Jupiter se afla alaturi de dvs. pana hat, pe 27 noiembrie. Pentru ca Jupiter este cea mai mare planeta a sistemului nostru solar (este numita si "planeta exceselor), unde pune el mana, creste, iar Luna are un efect similar cu privire la cresterea greutatii. In consecinta, veti avea un apetit de toata frumusetea. Pentru ca zodia dvs. este, in mare, raspunzatoare de sistemul uro-genital si rect, in aceste parti ale anatomiei trebuie sa va asteptati la proliferare. Prostata la barbati si uterul la femei pot lua proportii - ceea ce nu este de dorit. Barbatii pot minca semnite de dovleac, femeilor le recomandam sa bea, cu o saptamana inainte de ciclu, un ceai pe zi de salvie in amestec egal cu coada-calului.
Din 17 aprilie incepand, ati face bine daca v-ati feri sa stati in curent, pentru ca puteti face usor nevralgii faciale si puteti avea dureri de cap provocate de tensiunea intraoculara marita. Abtineti-va deasemenea de la frecventarea locurilor zgomotoase, pentru ca altfel va pot vajai urechile zile-n sir.
Aceste inconveniente (sa recunoastem, banale) dispar din data de 4 mai. Veti fi intr-o forma excelenta pana la sfarsitul lunii, atata doar ca veti fi predispusi la sentimentalism - ceea ce nu e rau, pentru ca de obicei va infranati prea mult emotiile.
Alta perioada in care s-ar putea sa aveti parte de disconfort este 28 octombrie - 18 noiembrie, cand puteti suferi de constipatii rebele ori face infectii genitale. Fiti grijulii cu toaleta intima si purtati lenjerie de corp din fibre naturale.

Sagetator
Paziti-va ficatul


Semnul dvs. zodiacal este asociat din punct de vedere anatomic cu ficatul, care v-a cam facut probleme in ultimii ani, iar Luna venita la putere anul acesta nu face nimic pentru a imbunatati situatia, ci incurca si mai mult activitatea hepatica, ingreunand eliminarea toxinelor. Puteti bea ceai de ghimpe alb ori lua suplimente alimentare pe baza de silimarina.
Daca aveti seara stari subfebrile (temperatura intre 37 - 37,5 grade) se poate sa aveti o problema subacuta legata de plamani, asa ca nu trebuie s-o neglijati.
Pana pe 17 februarie gatul dvs. este sensibil, si pe dinauntru (pericol de amigdalite acute ori laringite) si pe dinafara (barbatii ar trebui sa foloseasca in aceasta perioada aparate de ras electrice). Laringitele pot lua forme destul de serioase la acei Sagetatori care, prin profesia pe care o exercita, risca sa-si surmeneze corzile vocale.
Din aprilie si pana la inceputul lui septembrie sistemul imunitar este slabit, luati imunostimulente sau mancati usturoi, de preferinta crud, in salate sau sub forma de mujdei. Tot in aceasta perioada treceti la actiune in forta, dar va treziti peste catva timp secatuiti de puteri, deci va recomandam sa va dozati energia. Din 5 septembrie energia va revine si va puteti desfasura in voie, fara teama de-a obosi. Intervalul de varf de forma se extinde pana la sfarsitul anului si dincolo de el, deoarece marele benefic Jupiter, planeta care va guverneaza, intra in semnul dvs. zodiacal pe 7 decembrie si va acorda protectie maxima timp de peste 11 luni in tot ceea ce intreprindeti pe plan personal. Dvs. trebuie doar sa aveti grija sa va protejati ficatul, evitand grasimile nesanatoase si consumul de alcool.

Capricorn
Stari de melancolie


Relatia semnului dvs. zodiacal cu Luna nu este una dintre cele mai fericite. Prezenta ei foarte pregnanta anul acesta poate duce la cronicizarea problemelor dvs. osoase (vizati sunt in special genunchii). Pot aparea si stari de melancolie, uneori si de anxietate, care nu sunt neaparat produsul unor evenimente exterioare, ci dvs. sunteti cei care le dati acestora o amploare exagerata. Atentie la alimentatie, caci anul acesta sunteti predispusi la alergii digestive si cutanate.
La inceputul anului sunteti mai degraba bine, dar din 16 februarie si pe tot parcursul lunii martie va fi o luna destul de dificila din punct de vedere al sanatatii. Veti fi destul de dati peste cap afectiv, mai ales in zilele de eclipsa si anume 14 si 27. Labele picioarelor sunt foarte sensibile, iar procesele sclerotice se pot accelera.
Intre 18 februarie si 14 aprilie nu este bine sa porniti la drum, unde va pandesc accidente sau puteti sa va imbolnaviti de bronsite. Va puteti de asemenea lovi sau rani bratele sau umerii.
Intervalul optim pentru dvs. este cel cuprins intre 20 iunie si 20 iulie, cand dispuneti atat de o forma fizica buna, dar si de un bun echilibru afectiv, mai ales in relatiile de munca. Dupa cum ati putut constata probabil in ultimii ani, toamna va revine tonusul si sunteti mai activi. Anul acesta procesul de inviorare se va face observat ceva mai tarziu, cu incepere din luna octombrie.
Din 27 noiembrie starea dvs. fizica poate inregistra un reviriment de-a dreptul spectaculos (cu conditia sa va protejati ficatul si pancreasul), iar din 7 decembrie primiti un influx suplimentar de energie, care va poate determina sa exagerati cu eforturile. Evitati-le pe cele care presupun solicitarea femurului sau care va pot afecta circulatia sanguina la nivelul picioarelor.

Varsator
Oscilatii de tensiune


Relatia zodiei dvs. cu Luna nu este una perfecta, insa nici una ale carei urmari sa fie grave pentru corpul dvs. Trebuie sa fiti totusi atenti la oscilatiile de tensiune care pot sa apara. Principalele probleme pot decurge din caderile de tensiune, care pot duce pana la stari de lesin, asa incat nu va restrictionam portia de cafea...
Retentia de apa se face simtita mai ales la nivelul gambelor, ceea ce poate duce la aparitia varicelor sau accentuarea lor, asa incat e bine sa va ingrijiti ca circulatia periferica sa functioneze ca o centrala automata.
Pana pe 4 februarie starea dvs. fizica este in general buna, dar aveti o sensibilitate marita la frig si din cand in cand va pot deranja genunchii. Sunt insa doua zile critice in ianuarie, de care trebuie sa tineti cont si anume data de 14 si cea de 29. Reumatismele vechi isi pot face simtita prezenta mai ales la frig si umezeala. Din 5 si aceste neajunsuri se atenueaza ori dispar cu totul iar timp de o luna de zile veti fi in mare forma. E drept ca si apetitul dvs. creste, iar pofta de dulciuri va fi pronuntata.
Eclipsele din 14 si 27 martie, 13 aprilie si cele din toamna, 7, respectiv 22 septembrie sunt din nou problematice, mai ales din punct de vedere al tensiunii si circulatiei periferice slabe.
In perioada 11-29 iulie este bine sa va feriti de hiperaciditate gastrica si sa va luati timpul necesar de-a minca pe indelete, pentru ca aveti oricum tendinta de-a inghiti aer cand mancati (aerofagie), care se accentueaza in acest rastimp.
Intervale bune pentru sanatate sunt 29 iulie - 12 august, iar apoi finele de an, incepand din 12 decembrie.

Pesti
Umori schimbatoare


Zodia dvs. are o mare afectiune pentru energia lunara. Starile dvs. de spirit vor fi insa si mai bogate si, in consecinta, mai schimbatoare, ceea ce uneori se dovedeste destul de greu de suportat. Nu ar trebui sa va lasati coplesiti de ele pe Luna plina si mai ales in zilele de 13 februarie, 14 si 27 martie, 13 aprilie, 7 si 22 septembrie.
Bataile de cap (mai precis de oase, dinti si piele) vin din partea marelui malefic, Saturn, care anul acesta va ataca sanatatea. Pericolele survin in ultimele zile ale lui ianuarie, iar apoi pe mai toata durata verii.
Un interval ceva mai dificil este si cel din martie, cand Mercur retrogradeaza in semnul dvs. intre 3 si 25, iar Mercur este o planeta asociata cu starea de sanatate. In acest rastimp veti fi inclinati sa fugiti de realitatile neplacute si puteti incerca sa va cautati alinarea in petreceri (atentie ce si cat mancati si beti, organismul dvs. reactioneaza intens la toxine), puteti fuma excesiv sau va puteti obisnui sa luati calmante ori somnifere.
De la mijlocul lunii mai si pana la sfarsitul lui octombrie va veti simti destul de des picioarele ca de plumb si nu veti putea purta decat incaltaminte foarte confortabila, deci n-are rost sa investiti in pantofi fantezi. Nivelul general al energiei va fi scazut si pot aparea lacune in memorie. E bine sa notati ce aveti de facut pentru ca scripta manent, dar nu uitati unde ati pus carnetul de notite... Faceti un tratament pe baza de lecitina sau gingko biloba pentru a va mentine functionala memoria.
Perioadele cele mai bune bune pentru sanatate sunt 23 ianuarie - 9 februarie, cand sunteti mai vioi si va puteti concentra mai bine, 30 martie - 17 aprilie (exceptie facand in aprilie fatidica data de 13), 13 august si 6 septembrie.