Fericirea Incepe Cu O Baie

Redactia
Sfaturi de intampinat sarbatorile. Numaratoarea inversa s-a pornit. Pana la Craciun mai este o aruncatura de bat, pana la Anul Nou, doua.

Sarbatorile ne iau mereu pe nepregatite. Rezultatul? Oboseala si panica. Cand sa te mai uiti in oglinda, daca n-ai terminat curatenia mare, n-ai facut cozonacii, n-ai cumparat daruri pentru cei dragi? Din fericire, exista o solutie ideala care sa aseze o punte intre servitutile gospodariei si venirea Craciunului: baia! Ce alt loc de pe lume iti ofera o inlesnire asa de comoda, de a te relaxa trupeste si sufleteste? Intr-o baie fierbinte si parfumata nu doar te speli, pur si simplu, ci te destinzi, te desfeti, iti descarci mintea si iti incarci bateriile, oferindu-ti totodata un program de frumusete complet. In concluzie? Inchideti usa cu cheia si urmati sfaturile pe care vi le oferim.

Metoda japoneza

Momentul baii trebuie sa fie exclusiv, adica sa va apartineti total. Usa incuiata, fara telefon, fara intrusi care sa deranjeze. Conform ritualului japonez, spalatul se face inainte, cu sapun si clatit, pentru ca baia sa fie doar un mijloc de delectare, iar pielea curata sa beneficieze mai bine de ingrijiri.

Pentru mai multa seninatate

Daca vreti, in primul rand, sa va destindeti, faceti baie in apa aflata la temperatura corpului. Muschii se relaxeaza mai repede si toxinele din piele se elimina mai usor. Ambianta relaxanta poate fi optimizata cu uleiuri aromate (10-15 picaturi maximum), diluate, inainte de a fi introduse in apa, intr-o lingura de ulei vegetal. (In comert se gasesc amestecuri gata preparate.)

Mai multa energie

In zilele agitate din preajma Craciunului, ceea ce se asteapta in primul rand de la o baie este un strop de energie. Ea se obtine ridicand apa la 30 de grade si adaugandu-i cativa pumni de saruri parfumate sau produse cu alge.

Mai multa frumusete

Se obtine adaugand in apa din baie arome uleioase sau alte ingrediente care actioneaza asupra epidermei in mod benefic, hidratand-o si intinerind-o.

1. Baie cu miere si seminte de in

Doua linguri de miere se amesteca bine cu o cana de apa fierbinte, o lingurita de seminte de in si cateva picaturi de ulei aromat (la alegere). Se toarna in cada. Se recomanda in special pentru pielea uscata.

2. Baie cu miere si lapte

2-3 picaturi ulei de lavanda se amesteca cu o lingura de miere si se dizolva intr-o cana de lapte fierbinte. Omogenizati ingredientele si turnati amestecul in apa de baie. Pielea va deveni matasoasa.

3. Baie spumoasa cu miere si vanilie

Intr-o sticla cu dop se pun o ceasca de ulei pentru masaj, 100 g miere, o jumatate de cana cu sapun lichid, o jumatate de cana cu praf de vanilie. Se scutura bine pentru a se omogeniza. Turnati un sfert din continutul sticlei sub jetul de apa de la cada. Veti iesi din baie relaxate si parfumate!

4. Baie cu salvie si rozmarin

Amestecati urmatoarele ingrediente, puneti-le intr-un saculet de tifon si turnati-le in apa din baie: 2 linguri salvie uscata, 2 linguri rozmarin uscat, 2 linguri fulgi de ovaz, 2 linguri patrunjel uscat, 2 linguri sare de baie fara parfum. Catifeleaza pielea si o revigoreaza.

Ajutor rapid:

O cana de otet de mere pusa in baie calmeaza pielea iritata.

O cana de lapte praf dizolvata in apa inmoaie pielea aspra.

Faina sau fulgii de ovaz pusi in apa curata pielea, o albesc si o netezesc.

Piele intinsa

Ungeti-va pe corp cu ulei de masaj (sau de masline) inainte de a intra in baie. Ramaneti zece minute in apa, apoi frecati-va, fara sapun, cu un burete. Pielea moarta va fi inlaturata rapid.
Un sfat util: Nu stati mai mult de 20 de minute in baie. Pielea se moleseste.



Cosmetica naturista

Tratament contra iritatiilor
(mancarimilor) obrazului


Iritatiile pielii obrazului dau o dorinta irezistibila de a ne scarpina. Ele sunt provocate de afectiuni ale tenului, vizibile uneori (eczeme, inflamatii, prurigo, lichen plan, urticarie, micoza) sau alteori invizibile (cauze de natura interna).

Morcovi si musetel

Radeti cat mai fin un morcov sanatos, netratat (preferati-i pe cei acoperiti cu pamant), aplicati-l pe un tifon si puneti cataplasma pe locurile afectate. Dupa 3-4 aplicatii cotidiene, iritatiile vor disparea.
Musetelul are si el proprietati anti-inflamatorii. Preparati un decoct din flori uscate de musetel (o lingura la un litru de apa). Lasati sa fiarba zece minute, apoi stingeti focul. Cand lichidul se raceste, strecurati-l si aplicati cu el comprese pe locurile bolnave. Repetati procedeul pana la disparitia simptomelor.