Zodiacul Lunii Decembrie

Tana Rosca
Zodiacul Lunii Decembrie. Mos Craciun vine cu multe daruri astrologice pentru noi toti. Planeta comunicarii, Mercur, revine la miscarea directa pe data de 4, ceea ce inseamna ca de sarbatori vom putea comunica cu totii firesc si spontan.

Cea de-a doua veste este ca si planeta agresivitatii, Marte, se imbuneaza, luand-o pe drumul drept, incepand din data de 10. Aceste schimbari de directie ne calmeaza pe toti, ne descretesc fruntile si ne transpun in atmosfera placuta a bucuriilor de sfarsit de an

Berbec
Creativitate si melancolie


Tineti-va aproape valizele, chiar daca pe moment nu aveti in plan sa calatoriti. Din 13, situatia se poate schimba. Puteti face mai multe excursii sau pleca intr-o calatorie in strainatate si veti constata, cu aceasta ocazie, cat de usor va vine sa controlati grupul pe care il insotiti si toate activitatile pe care le implica respectivele deplasari. Initiativele dvs. sunt respectate si va simtiti un adevarat lider. In aceeasi perioada se intensifica relatiile de prietenie, iar in cercul discutiilor puteti descoperi afinitati pe care inainte nici nu le banuiati.
Bani: Eforturile pe care le faceti in primele noua zile ale lunii pentru a va suplimenta veniturile sunt exagerate, iar pana pe 4 se poate sa va repeziti sa incheiati contracte care implica mai multa bataie de cap decat va dati seama la prima vedere. Pastrati-va ambitia si nevoia de initiativa pana pe 10 si mobilizati-va fortele atunci, cand nervii si incrancenarea vor ramane in urma.
Cariera: Prima jumatate a lunii se caracterizeaza prin raporturi armonioase cu sefii, creativitate sporita si o doza in plus de farmec personal si tact, cu care puteti da gata pe oricine. Din 22 puteti intra in competitie cu unul dintre sefi, dar este vorba de una stimulatoare pentru amandoi, nu distructiva.
Dragoste: Vechile amintiri si unele decizii luate in trecut s-au hotarat sa se napusteasca asupra dvs. si sa va bantuie. Se poate sa va fi venit scadenta pentru greselile comise candva ori sa va simtiti prinsi fara scapare intr-o relatie care nu va mai prieste. Starea de singuratate interioara poate fi coplesitoare, dar in reflectiile pe care le atrage dupa ea puteti gasi, in timp, si solutii.
Sanatate: Doar primele patru zile ale lunii prezinta riscuri pentru sanatate. Este vorba despre simple raceli sau viroze usoare, localizate in caile respiratorii superioare.

Taur
Investitii si inspiratie


Daca vi se ofera ocazia unei calatorii lungi in primele 15 zile ale lunii, nu ezitati s-o faceti, drumul se anunta plin de satisfactii. Acelasi lucru este valabil si in cazul in care in primele saptamani ale lunii prieteni ai dvs. din strainatate se decid sa va viziteze. Veti petrece momente frumoase impreuna si legaturile de prietenie se vor intari. Problemele persista acasa, unde atmosfera poate deveni din ce in ce mai apasatoare, eventual din pricina tatalui, care tine sa-si impuna ideile pe care dvs. le considerati perimate. Simtiti ca nu aveti nici un aliat printre ceilalti membri ai familiei.
Bani: Tenacitatea dvs. in mentinerea bunului mers al afacerilor da roade luna aceasta. Incepand cu data de 13 pot aparea noi ocazii de investitii, ori posibilitatea de-a va diversifica afacerile, incheind noi contracte.
Cariera: In cea de-a doua jumatate a lunii reusiti sa cuprindeti cumva noianul de idei cam confuze, in care va zbateti acum, intr-un tot unitar. Tot nu e bine structurat, dar, ca fond, ideile dvs. merita toata atentia. Taurii cu inclinatii artistice pot sarbatori un adevarat triumf al inspiratiei.
Dragoste: In afara micilor hartuieli, iscate din nimicuri, in primele patru zile ale lunii n-aveti nici un motiv sa fiti ingrijorati. Partenerul dvs. e sincer, optimist si stie sa va insufle si dvs. aceste sentimente. Relatia este intr-o faza optima.
Sanatate: Excesul de energie de pana pe 9 poate fi gresit directionat. In acest caz, exista pericol de accidente care vizeaza capul si ochii sau puteti face migrene acute. O alta metoda de prevenire este sa faceti mult sport, insa evitand situatiile periculoase ori efortul excesiv.

Gemeni
Craciun cu bani


Drumurile scurte, mai ales cele in interes profesional ori legate de probleme administrative se pot dovedi pline de greutati si obstacole din partea functionarilor. De asemenea, nu este o perioada indicata pentru a incepe sa invatati lucruri noi, ci mai degraba pentru a aprofunda ceea ce stiti deja sau a dobandi deprinderi noi, punand in practica anumite cunostinte teoretice, pe care le aveti deja. In cea de-a doua parte a lunii este posibil sa va puteti implini un vis, poate prietenii dvs. se decid sa va daruiasca de Craciun o calatorie in strainatate. Studentii care doresc sa studieze in strainatate pot castiga cu usurinta burse.
Bani: In prima parte a lunii, resursele sunt in crestere ori investitiile dvs. dau roade mai bogate decat ati fi sperat. Tentatia de-a cheltui banii pe lucruri mai mult frumoase decat utile este si ea destul de mare. Perioada cea mai putin propice afacerilor este cuprinsa intre 16 si 21.
Cariera: Abtineti-va in continuare sa participati la barfele colegiale in primele patru zile ale lunii si veti constata ca atitudinea dvs. rezervata v-a adus mult respect, chiar din partea zvonistilor de (si de la) serviciu.
Dragoste: Exista un dinamism pronuntat al vietii de cuplu, iar motorasul multiplelor actiuni intreprinse pare a fi partenerul dvs. Din 13, comunicarea cu el decurge foarte bine si puteti gasi multe solutii creative privitoare la viata de cuplu.
Sanatate: Cu exceptia primelor patru zile ale lunii, sunteti feriti de orice griji. Nu va expuneti frigului, evitati compania persoanelor racite si nu va fortati umerii.

Rac
Inima rosie


Mare atentie la felul in care va comportati cu prietenii barbati pana pe data de 9. Acestia s-ar putea sa fie neobisnuit de nervosi si, din cauze numai de ei stiute, va aleg pe dvs. pe post de paratrasnet. N-are rost sa inghititi acest comportament, puteti sa-i puneti la punct cu calm, dar n-o luati personal, deoarece sunt stari de moment. Din 10 insa, activitatile dvs. de grup devin intense si puteti gasi usor persoane care sa se alature initiativelor dvs. S-ar putea sa porniti pe neasteptate la drum sau sa primiti, la fel de neasteptat, vizitele unor prieteni de departe.
Bani: Jale mare la capitolul banilor castigati din munca. Va pot ajunge dari din urma sau puteti avea probleme in cazul in care primiti controale si nu aveti actele in regula. Ar fi bine sa le verificati. Investitiile dvs. pot creste in schimb intr-un mod de-a dreptul spectaculos, din 16, in urma unei informatii pe care ar fi mai bine s-o tineti doar pentru dvs.
Cariera: Acum puteti sa fiti siguri ca ceea ce ati realizat pana acum nu mai poate fi atacat de nimeni, iar ideile dvs. despre viitor sunt deopotriva fezabile si bine gandite.
Dragoste: Daca reusiti sa evitati frecusurile marunte din primele patru zile ale lunii, veti trai mari satisfactii. Celibatarii se pot indragosti, iar Racii care traiesc intr-o relatie de cuplu stabila au parte, de asemenea, de impliniri pana pe 15.
Sanatate: Nivelul energiei dvs. si rezistenta de care dati dovada in fata solicitarilor de orice fel va surprind. Vi se pare ca aveti resurse inepuizabile, dar nu este chiar asa. Ar fi bine sa va impuneti singuri limite, pentru a nu va slabi sistemul imunitar. Din 13, energia este de o alta calitate si apare pofta (foarte sanatoasa, de altfel) de miscare.

Leu
Tristete si dragoste


Din pacate, cei mai multi dintre dvs. intampina luna sarbatorilor de iarna cu o tristete apasatoare in suflet, simtindu-se singuri si neintelesi. Aceasta stare de insingurare nu are de-a face cu numarul de persoane care va inconjoara si care tin la dvs., este ceva ce vine din experiente trecute, care n-au fost complet asimilate. Din fericire, membrii familiei isi vor da seama ca treceti prin momente grele si se vor stradui sa va schimbe starea de spirit. Cel mai mare succes in acest demers l-ar putea avea rudele tinere si cele prin alianta, carora ar fi bine sa le cautati compania, cel mai bine invitandu-i la dvs.
Bani: Tot in aceasta perioada, multi dintre dvs. au mari temeri legate de stabilitatea financiara. Ei bine, n-ar trebui sa va lasati dominati de ele si sa faceti experimente cu banii economisiti, nu sunt mari sanse ca acestea sa duca la rezultate bune. Daca este sa faceti afaceri, fiti conservatori.
Cariera: Conflictele cu sefii barbati sau cu competitori tineri si aprigi sunt la ordinea zilei pana pe 9, timp in care va puteti ciocni in initiative cu acestia. Este bine sa asteptati pana pe 10 inainte de-a incerca sa va impuneti ideile, pentru ca de-abia atunci ele pot fi transmise si intelese corect.
Dragoste: Sentimentele frumoase sunt in prim-plan luna aceasta, iar sansele sunt distribuite in mod aproximativ egal intre Leii singuri si cei cu relatii stabile. Cei singuri vor avea dificultatea de-a alege intre pretendenti dupa data de 13, iar ceilalti vor fi rasfatatii partenerului dupa 15.
Sanatate: Un reviriment se observa in prima jumatate a lunii, cand problemele cronice abia de se fac simtite si puteti inlatura chiar cauza bolilor, daca va ingrijiti sistematic, deoarece organismul dvs. raspunde bine la tratament.

Fecioara
Calatorii


Daca toate drumurile duc la Roma, al dvs. duce sigur tot acolo. Daca nu la Roma, atunci, sa zicem, la Paris sau in Creta, locuri stapanite de zodia dvs. Ati inteles, aveti mari sanse de-a calatori chiar in strainatate. Se poate sa nu aveti parte de un sejur lung, ci sa faceti mai multe excursii scurte. Asta inca nu v-a oprit niciodata, nu-i asa, cu atat mai mult cu cat se anunta mare veselie si o companie de zile mari. Aceste frumoase promisiuni sunt valabile insa doar din data de 10. Fecioarele aflate intr-un proces de invatamant pot culege lauri academici si pot fi rasplatite pentru rezultate cu calatorii in strainatate ori burse mult dorite. Si in acest caz, sansele se ivesc tot dupa data de 10.
Bani: Nu se prefigureaza nimic deosebit, atat ca vi se intaresc anumite certitudini privitoare la anumite investitii pe care le-ati facut.
Cariera: Relatiile dvs. cu colegii, care se desfasoara de la o vreme incoace sub semnul unui anumit subiectivism (culmea, din partea dvs., care de obicei sunteti obiectivitatea intruchipata), devin deosebit de calde, incepand din data de 16, cand aproape ca puteti comunica telepatic si actionati ca un organism unitar. Va vin idei inspirate.
Dragoste: In prima jumatate a lunii sunteti prinsi in mrejele dragostei, daca sunteti singuri, ceea ce inseamna ca va merge mai bine decat fecioarelor care sunt intr-un cuplu stabil, unde domneste un fel de amicitie, cam rece, punctata de reactii imprevizibile.
Sanatate: Mai puneti piciorul si pe frana, nu puteti munci la nesfarsit in ritmul acesta, fara ca sanatatea sa aiba de suferit. Din 16 veti avea, in fine, intelepciunea de-a va da seama ca aveti nevoie de odihna.

Balanta
Pretuiti-va prietenii


Mintea dvs., oricum bine pusa la punct, functioneaza la parametri maximi incepand cu data de 13, cand procesele cognitive se desfasoara in mare viteza si va puteti lauda cu prezentari sintetice, in care sunt cuprinse toate amanuntele semnificative. Mai putin simpatice sunt vestile din domeniul social, unde va puteti simti instrainati fata de grupul de prieteni vechi si de incredere. Ar fi cazul sa faceti efortul pentru a mentine relatiile calde. Prieteniile pe care le formati cu persoane cu greutate pe plan social se vor dovedi utile, dar prea lipsite de caldura pentru gustul dvs.
Bani: Nu va repeziti sa faceti cumparaturi pana pe 4, ca va puteti alege cu tot felul de maruntisuri pe care, la o examinare mai atenta, n-ar fi trebuit sa dati banii. Nu incheiati contracte si nu faceti tranzactii comerciale in aceste zile. Nu sunt neaparat rele, dar va consuma prea mult timp in mod inutil.
Cariera: Puneti in continuare prea mare accent pe idei originale si pe relatiile de prietenie cu colegii. Ati avea mai mult de castigat daca ati lucra consecvent la proiectele dvs. si nu v-ati plictisi atat de repede de ce aveti de facut. Ideile dvs., cele originale, or fi ele bune, dar mai trebuie duse si pana la capat.
Dragoste: Cea de-a doua jumatate a lunii este de-a dreptul feerica. Sunteti indragostiti de nu vedeti pe unde calcati, iar daca inca nu simtiti fiorii, ii veti simti dupa 15.
Sanatate: Durerile de cap, atat de familiare dvs., pot fi crunte pana pe 9, dar si sistemul uro-genital poate fi cuprins de inflamatii. Luati masuri pentru a preintampina un ciclu greu si aveti mare grija la igiena intima.

Scorpion
Un Craciun cu adevarat fericit


Micile neplaceri de care mai aveti parte pana pe 4 se vor risipi, lasand loc unei stari placute, de anticipatie a Craciunului si Anului Nou, cum se poate sa nu mai fi trait din copilarie. Intre 4 si 12, comunicati cu candoarea unui copil si inteligenta unui adult. Pana si remarcile mai lipsite de tact care va pot scapa ocazional vor fi trecute cu vederea, fiind considerate mai mult amuzante decat ofensive. Pana pe 15 e cazul sa iesiti cat mai mult din casa, sa va vedeti cu prietenii si sa legati noi contacte, care se pot si ele transforma in prietenii.
Bani: Din 13 veti avea mai multe ocazii de-a schimba macazul din punct de vedere profesional. Puteti fie sa va diversificati activitatea, ramanand in sfera dvs. profesionala, fie sa incepeti sa lucrati si in alta parte, pentru a va spori castigul. Profitul apare in ambele cazuri.
Cariera: Bateti pasul pe loc, cuprinsi de o mare nemultumire. Sefii par hotarati sa va treaca cu vederea la promovari, in schimb nu ezita sa va incarce cu responsabilitati care, in mod normal, le-ar reveni altora. Oricat de ciudat ar parea, aceste incercari va vor da masura reala a competentei. Priviti-o ca un stagiu obligatoriu in armata.
Dragoste: Temperamentul dvs. este de-a dreptul vulcanic in primele noua zile ale lunii si veti sari in sus la cea mai mica provocare din partea partenerului. Incercati sa va faceti program separat, deoarece fiecare va insista sa-si impuna propriile initiative.
Sanatate: In afara de primele patru zile ale lunii nu trebuie sa va temeti de nimic. In aceste zile ar fi bine sa lasati volanul pe mana unor persoane mai calme - reflexele dvs. va pot lasa in pana. Atentie la umeri si la raceli.

Sagetator
O luna calma


Sfarsitul de an arata bine pentru dvs., in ceea ce priveste viata personala. Incepand din 13, atrageti atentia prin ceea ce spuneti. Nu e vorba doar de continutul vorbelor dvs., care oricum nu prea are cum sa treaca neobservat, ci pe greutatea pe care o conferiti celor spuse prin gestica si mimica. Numerosii actori ai zodiei pot face figura impresionanta pe scena. Studentilor nu le merge prea grozav la examene, mai ales daca examinatorii sunt in varsta si trec drept autoritati in domeniu. Calatorii de sarbatori nu se intrevad, cel mult din cele cu interes profesional, si acelea vor fi cam fara spor ori se poate ca un plan de-a pleca la drum sa nu reuseasca.
Bani: Pana pe 15, banii va vin cu usurinta. Ramaneti harnici si concentrati pana pe 22, dar ulterior puteti fi usor dezamagiti de rezultatele stradaniilor dvs. Se poate sa fiti pusi in situatia de-a ajuta pe cineva cu bani si din acest motiv sa va treziti cam stramtorati de sarbatori.
Cariera: Pana pe 9 va puteti certa zdravan cu colegii sau colaboratorii dvs. barbati, mai ales daca initiativele acestora se contrazic cu ale dvs. Se poate ca unii dintre ei sa va puna in fata unui fapt implinit care va da peste cap planurile initiale.
Dragoste:Va e bine unde va aflati, iar sentimentul de predestinare pe care il traiti cu privire la persoana iubita nu este o inchipuire. E foarte probabil ca aceasta relatie sa fie cea oranduita de destin, dar, independenti cum sunteti, sa nu va grabiti sa o legalizati.
Sanatate: Pentru primele 9 zile ale lunii trebuie sa luati masuri de precautie, pentru ca exista pericol de accidente, vizata fiind zona capului. Mai pot aparea puseuri de tensiune arteriala. Eforturile mari si manuirea obiectelor metalice trebuie evitate.

Capricorn
Fericiti in familie


Aveti o stare de spirit armonioasa pana pe 15, perioada in care puteti echilibra o multime de relatii la care tineti, mai ales cea parteneriala. Diplomatia dvs. nu este una strategica, ci de data aceasta este vorba despre o reala caldura cu care va adresati persoanelor cu care sunteti asociati. Legaturile de familie se intaresc si au loc intamplari care ajuta ca nucleul familiei sa devina unul strans, ceea ce va face placere. Cele mai mari satisfactii sunt insa cele pe care le obtineti pe plan social, cu conditia de-a evita activitatile de grup pana pe data de 4. Ulterior veti fi invitati in diverse grupuri si veti constata cu surprindere cu cata usurinta si placere socializati.
Bani: Dupa cate cheltuieli "fantezi" v-ati permis in ultima vreme, suplimentul de bani de la serviciu este mai mult decat binevenit si va ajuta sa faceti fata cheltuielilor legate de sarbatori. Cu afacerile in care ati investit bani impreuna cu alte persoane, lucrurile nu stau asa de bine. Fie va lipsesc niste aprobari, fie ceilalti investitori nu-si respecta promisiunile la timp.
Cariera: Ar fi util sa legati aliante cu persoanele mai tinere de la serviciu, cu conditia de-a o face discret si de-a nu va lasa trasi de limba. In cazul in care va apucati sa faceti comentarii de natura personala, acestea pot fi prezentate superiorilor dvs. intr-o lumina defavorabila.
Dragoste: Din 10, agresivitatea dvs. interioara si/sau exterioara fata de partenerul de cuplu face loc unor manifestari mai placute - respectiv o pasionalitate calda. E mult mai bine asa, dar va fi cu atit mai bine cu cat veti reusi sa va stapaniti nervii in primul decan al lunii.
Sanatate: In principiu avem vesti bune, mai ales pana pe 15. Ocupati-va de ingrijirea dvs. corporala si veti vedea rezultate care va vor face placere. Din 13 este bine sa faceti miscare.

Varsator
Perioada magica


Un barbat de acasa va va da de furca pana pe data de 9, prin iesiri nervoase care va pot exaspera. Incercati sa va pastrati calmul si el isi va canaliza energia catre obiective mai constructive incepand din 10. Din 16 incepe magia - va veti simti foarte bine si veti exercita o adevarata fascinatie asupra celor din jur, lucru de care nici nu va veti da seama. Vi se poate implini un vis sau mai multe, fara ca dvs. sa faceti nici cel mai mic efort. Cum am spus - magie! Din 13 se intensifica activitatile dvs. sociale si relatiile cu prietenii sunt marcate de discutii profunde, in care va puteti antrena ore in sir.
Bani: Faceti cumva rost de banii de care aveti nevoie - da, in mod magic -, insa este vorba despre bani sau cadouri, ca de la serviciu nu se prea vad bani in plus. Veniturile dvs. de la serviciu sunt supuse unor oscilatii, e drept mai suportabile.
Cariera: Ignorati parerile contradictorii ale sefilor pana pe data de 4. A le lua in serios ar insemna doar a va face nervi de pomana. Pastrati-va energia pana pe 5 si veniti atunci cu un plan inchegat si inteligent si aveti toate sansele sa aveti castig de cauza.
Dragoste: A doua parte a lunii decembrie poate aduce Marea Dragoste in viata dvs. E adevarat ca veti vedea totul intr-un ton delicat de roz si ulterior va trebui sa va obisnuiti cu faptul ca persoana iubita are si ea anumite slabiciuni omenesti, dar deocamdata vi se pare coborata din ceruri. Bucurati-va de acest sentiment rar, dar fiti precauti in cazul in care aveti aceste sentimente fata de altcineva decat partenerul de cuplu.
Sanatate: Cine traieste sentimente atat de inaltatoare nu prea are chef de munca. Nici nu v-o recomandam. Aveti nevoie de un spatiu de visare, de timp, de odihna. Energia fizica va revine incepand din 22.

Pesti
Putere si mister


Drumurile scurte sunt intesate de pericole pana pe data de 9, perioada in care nu va sfatuim sa conduceti si nici sa iesiti in oras la distractii. Chiar daca nu va accidentati, va puteti certa rau de tot cu anturajul, cu vecinii, cu verii etc. Din 10 va transformati dintr-o persoana agresiva intr-una tonica.
Viata dvs. personala este plina de neprevazut, iar agentul prin care actioneaza neprevazutul este adesea cate un prieten. Surprizele sunt placute pana pe data de 15, cand prezenta dvs. in orice grup este o placere pentru cei cu care interactionati.
Bani: Din munca nu obtineti mai mult decat pana acum, in schimb, investitiile facute dupa data de 4 se pot dovedi grozav de inspirate. Pana pe 4 insa e indicat sa evitati tranzactiile financiare ori comerciale.
Cariera: Energia dvs. impune respect, iar comportamentul dvs. destul de rezervat si concentrat de pana pe 13 va inconjoara cu o aura de putere si mister. Dupa aceasta data deveniti brusc comunicativi, mai ales cu persoanele tinere si se poate ca unele dintre ele sa va aleaga drept model.
Dragoste: Sunteti dispusi sa aveti oricate aventuri si veti avea ocazia sa le traiti fara riscuri dupa data de 4. Le veti trai cu pasiune si sinceritate, dar fara dorinta de-a va angaja cu adevarat in vreuna dintre ele.
Sanatate: Trebuie sa va administrati cu grija putinele resurse fizice de care mai dispuneti. Starea dvs. generala se imbunatateste dupa data de 16, insa nu in sensul ca va recastigati energia, ci ca va acceptati nevoia de odihna. Atentie la ten, dinti si genunchi, consumati multe lactate si beti infuzie la rece din radacina de tataneasa ori faceti-va comprese la genunchi cu ea.