Intrebati-ne, va raspundem.

Redactia
"Imi cade parul din sprancene"



"De catava vreme, imi cad sprancenele. Deja s-au format goluri urate in ele, care nu se pot acoperi cu creionul dermatograf. Care e cauza fenomenului si ce pot sa fac?"
Claudia - Focsani
Ca sa fiti sigura, duceti-va la un medic dermatolog. Cauza poate fi o ciuperca sau o infectie ascunsa in pielea de sub sprancene, pe care aplicarea dermatografului ar putea s-o accentueze. Folositi-l numai dupa ce pielea se vindeca si cresc din nou firisoare de par.

"Parul subtire se intareste prin cure?"

"Doresc sa-mi intaresc parul, care este mult prea moale si prea subtire. Sa recurg la mastile speciale care se gasesc in comert?"
Lena - Arad
Mastile pentru par sunt bune, dar nu folosite exagerat. In exces, in loc sa intareasca firul, il incarca. Mai bine folositi produse cosmetice care dau parului volum, clatiti-va pe cap cu apa amestecata cu bere sau apelati la un produs pentru par pe baza de alge marine, de preferinta o marca buna. (De ex. Guhl)

"Nu mai pot sa slabesc
dupa nastere. Ce sa fac?"


"Dupa nasterea fetitei mele, nu am mai reusit sa slabesc. Cantaresc 15 kilograme in plus, desi fac zilnic o jumatate de ora de gimnastica si mananc doar 1200 de calorii. Imi doresc un al doilea copil, dar mi-e teama ca o sa ma ingras si mai mult. Ce sa fac?"
Manuela - Brasov
Majoritatea femeilor se ingrasa in timpul sarcinii. De obicei, datorita unei alimentatii in exces. "Trebuie sa mananci pentru doi", li se spune. Iar indemnul dureaza si dupa nastere: "Ca sa ai lapte". Fireste ca e greu sa scapi de prejudecati si de atatea kilograme in plus. Pentru dvs. nu exista decat o solutie: daca la o dieta de 1200 de calorii, kilogramele nu dispar, coborati-o la 400 de calorii, pana ce ajungeti la greutatea dorita. Cele mai bune diete sunt cele disociate, ca de pilda: o zi de orez, una de carne de pui, alta de iaurt. In felul acesta, orice femeie poate sa-si regaseasca fosta greutate, intr-un interval de 2-3 saptamani. In plus: faceti gimnastica sau alegeti-va un sport mai usor: bicicleta sau inot.

"Metabolismul creste prin sport?"

"Medicul meu de familie a stabilit ca metabolismul meu e prea lent si din cauza asta nu reusesc sa slabesc. Daca ma apuc de un sport, metabolismul va creste? Trebuie sa ard 700 de calorii."
Eleonora - Bucuresti
700 de calorii se pierd practicand urmatoarele sporturi: 70 de minute de alergat sau inot sau 2 ore de mers la plimbare cu pas intins. Daca nu aveti timp prea mult, puteti merge 30 de minute cu bicicleta (se pierd 300 de calorii), apoi sa faceti gimnastica 20 de minute (100 de calorii) si sa mergeti mult pe jos. Dar mai presus de toate: eliminati din alimentatie grasimile si dulciurile.

"Imi transpira cumplit mainile"

"Imi transpira cumplit mainile. Am fost la medic, dar mi-a spus ca la mijloc nu este o boala. Pur si simplu nu mai am curaj sa dau mana. Ce poate fi mai scarbos decat o palma uda? Exista solutie?"
Rodica T. - Brasov
Faceti zilnic bai de maini cu coaja de stejar. Au o actiune astringenta. Porii se strang si nu mai iese atata sudoare prin ei. Doua linguri de coaja uscata se pun la fiert intr-un litru de apa, un sfert de ora. Se lasa sa se infuzeze 2-3 ore, apoi se strecoara si se vara palmele in lichid, vreme de 15 minute. La fel de buna este o cura de 3 saptamani cu frunze de nuc si de salvie. Se opareste o lingurita de amestec cu 250 ml apa clocotita. Se lasa la infuzat 15 minute, apoi se strecoara. Se beau doua cani pe zi, una dimineata si alta seara, pe stomacul gol.