Contra colesterolului

Redactia
Retete rapide de sanatate.

Usturoiul: trei catei de usturoi consumati pe zi reduc rapid nivelul colesterolului. Contra mirosului, mancati putin patrunjel sau o boaba de cafea.

Untdelemn de masline: consumul lui regulat evita acumularea de grasimi in organism si, deci, regularizeaza nivelul colesterolului.

Merele: trei mere mancate intr-o zi reduc nivelul colesterolului cu 5%, la persoanele care il au in exces.

Soia: 25 de grame de soia pe zi produc o diminuare cu 9 mg/dl a nivelului colesterolului.

Infuzia de frunze de maslin: un ceai preparat din 10 frunze de maslin la o cana de apa, baut 21 de zile la rand, regularizeaza nivelul colesterolului.

Morcovul: actioneaza direct asupra colesterolului. Doi morcovi cruzi, de talie mijlocie, mancati pe zi, coboara cu 10-20% nivelul colesterolului.

Ovazul: mancati zilnic o portie de 200 g ovaz fiert in apa.

Vin alb cu praz: taiati fin 30 g de tulpina de praz, bine spalata. Puneti-o la macerat 10 zile intr-un litru de vin alb. Strecurati si beti in fiecare zi cate un paharel dupa-masa.

Nucile: o portie de 40 g nuci pe zi reduce riscul colesterolului cu 53%.

Fasolea boabe uscata: contribuie la scaderea colesterolului, cu conditia sa se consume zilnic, intre una si trei luni.

Ceaiul negru: studii recente au demonstrat eficienta lui in protectia contra cancerului, a arterosclerozei si in scaderea colesterolului. Se consuma trei cesti pe zi. In exces, poate crea insomnie.