Ultimele stiri despre otet

Redactia
Lichidul alb

cu care se corecteaza greselile de dactilografie se varsa, ade-sea, si in locuri unde nu are ce cauta. Solutia: o aplicare rapida de otet alb il face sa dispara.

Degetele lipite unul de altul cu lipiciuri ultra-rapide, folosite in gospodarie, se dezlipesc in acelasi fel: inmuiati-va rapid degetele in otet pur.

Copertile cartilor vechi se curata foarte frumos cu o carpa moale, pe care vaporizati putina apa amestecata cu otet. Stergeti-le apoi cu o carpa uscata. Mirosul de hartie veche dispare.

Podelele din ceramica si peretii bailor acoperiti cu faianta devin foarte stralucitoare, daca le curatati cu o solutie de apa amestecata cu otet. Urmele de calcar si sapun vor inceta sa se mai depuna, daca dupa fiecare dus, aveti grija sa stergeti peretii cu o carpa uscata.

Hartia colorata folosita pentru jocurile copiilor si diverse decoratii din casa pateaza, cand e umezita, hainele de culoare deschisa. Inlaturati petele, imbibandu-le cu apa cu otet (in parti egale), apoi frecati, umezind mereu locul, pana ce urmele de culoare dispar.

Furnicile de pe plante dispar, daca trasati varsand in jurul fiecarei plante un cerc de otet. Va actiona ca o bariera pentru furnicile ratacitoare.

Furnicile nu vor mai patrunde in casa, daca spalati sistematic pervazele si ramele ferestrelor cu otet. Repetati operatiunea, si cu pragul de intrare si ramele usilor.

Ghivecele pentru flori facute din lut se acopera, cu timpul, de un depozit albicios de saruri minerale. Nu doar ca este urat, dar el altereaza permeabilitatea vasului, si astfel radacinile plantelor sufera. Eliminati reziduurile, frecand ghivecele cu o perie inmuiata in otet pur. Sfarsiti operatia, clatindu-le cu apa curata.