Un ajutor nesperat: Otetul De Mere

Redactia
De-a lungul neintreruptei vreodata istorii a frumusetii, printre produsele care le-au ajutat pe femei sa-si pastreze gratia si seductia s-a numarat si umilul otet.

Nu otetul de vin, cu mult prea coroziv pentru delicatetea obrazului, ci otetul de mere, plin de arome si de substante active, folositoare deopotriva pentru sanatate si ten. Ba chiar si mai mult: pe langa efectul lui de tonic al epidermei, otetul de mere da parului efecte stralucitoare si devine un veritabil energizant pentru corp, daca e pus in apa din baie. In randurile care urmeaza, veti gasi formulate scurt, dar cuprinzator, cateva remedii stravechi de intrebuintare a otetului in frumusete.

Maini fine, intr-o clipita

Turnati pe maini o jumatate de cana de apa amestecata cu o lingurita de otet. Pudrati-va apoi mainile, cat sunt umede, cu o jumatate de lingura de zahar praf, iar deasupra turnati o lingurita de ulei pentru bebelusi. Frecati-va mainile cu acest amestec vreme de doua minute, apoi spalati-va cu un sapun fin. Veti avea niste maini de o finete magica si o senzatie de catifea.
Alte retete pentru maini fine
A Scufundati-va mainile vreme de cateva minute in apa fierbinte cu otet, apoi, fara sa le stergeti, ungeti-le cu vaselina. Pentru rezultate durabile, practicati procedeul seara, inainte de a va culca.
A Adaugati o lingura de otet de mere la doua cani mari de apa fierbinte (cat suportati). Tineti-le asa 5 minute, apoi tamponati-le cu un prosop. Aplicati o jumatate de lingurita de vaselina pe maini si puneti-va manusi de bumbac. Pastrati-le peste noapte. A doua zi, mainile dvs. vor fi mai fine decat matasea si vor ramane asa, indiferent de treburile casnice de peste zi.

Ingrijirea picioarelor

Pielea cornoasa de pe talpi si calcaie poate fi inmuiata prin inmuierea picioarelor in apa cu otet. Stati asa vreme de zece minute, apoi ungeti-va cu un lapte de corp. Folositi apa cat mai calda posibil, in care adaugati o lingura de otet de mere la un litru de apa. Tamponati-va picioarele pentru a le usca bine, aplicati laptele de corp, apoi incaltati-va cu sosete de lana sau de bumbac.
Alta reteta
Calozitatile si bataturile de pe picioare provoaca, adesea, dureri la mers. Inmuiati-le vreme de 5 minute in apa calda in care adaugati o ceasca de otet de mere, apoi frecati bine intariturile de piele cornoasa cu zahar praf. Faceti un masaj rapid cu ulei pentru bebelusi, spalati-va cu un sapun fin, apoi incaltati-va cu sosete de bumbac. (In nici un caz din plastic.)
Pentru inmuierea pielii intarite
Inmuiati-va zilnic picioarele intr-un lighean cu apa calda, cu clabuc de sapun, in care adaugati o cana de otet.

Remedii impotriva matretii
Spalati-va si clatiti-va pe cap ca de obicei, apoi aplicati un amestec de apa cu otet (in parti egale) pe toata lungimea parului. Nu va mai clatiti.
Masca anti-matreata
Dupa ce va spalati pe cap si va clatiti ca de obicei, aplicati pe parul ud, vreme de 5 minute, un amestec de o jumatate de cana de otet de mere, in care dizolvati doua tablete de aspirina pisata. Clatiti-va bine. In ultima apa, puneti o lingura de otet.

Bai cu otet de mere cu plante

Otetul de plante preparat acasa poate fi folosit pentru bai cu efect excelent. Utilizati o jumatate de cana de otet la o cada de apa. Pentru o baie relaxanta, folositi otet de mere aromat cu lavanda, musetel sau hamei. Pentru o baie revigoranta, folositi otet de mere cu menta, salvie sau tarhon. Otetul aromat se prepara punand sa se macereze in el diferite ierburi sau flori.

Baie de aburi cu otet

Puneti la fiert o cana de otet de mere si varsati-l intr-un lighean mai mic. Acoperiti-va capul cu un prosop, pentru a lasa sa va patrunda aburii in piele. Cand otetul se raceste, stergeti-va cu el obrazul, folosind un tampon, asemenea unei lotiuni astringente. Baia de aburi cu otet este un mijloc ideal de inmuiere a epidermei inainte de a aplica un produs hidratant sau pentru a strange porii dupa o curatire a tenului.