Zodiacul Lunii Octombrie

Tana Rosca
Eclipsa partiala de soare de pe 3 octombrie se petrece la ora 12:28 in zodia Balantei si este observabila (daca scapam de plafonul de nori) si la noi in tara.

Este urmata de o eclipsa de luna in zodia Berbecului, pe data de 17, care are loc la 14:02. Cum ne afecteaza aceste evenimente? Pe 3 ne putem confrunta cu "umbra" care exista intr-o relatie de cuplu sau de asociere (in fond, fenomenul numit eclipsa este, la propriu, o umbra aruncata de o planeta asupra alteia) si avem posibilitatea de-a reconsidera relatia respectiva, in timp ce pe 17 vom simti un puternic imbold de-a lua o initiativa radicala. S-ar putea ca aceasta initiativa, cu o puternica incarcatura emotionala, sa fie buna in sine. Daca o aplicam insa sub o forma agresiva, insusi modul nostru de-a actiona se va intoarce ca un bumerang impotriva noastra. Lucruri ascunse ies la lumina, eventual intr-o forma brutala, dar de-abia dupa ce ne dam seama despre realitatea unei situatii avem posibilitatea de-a actiona in cunostinta de cauza. Efectele benefice ale acestor bulversari energetice vor fi vizibile mai degraba pe termen lung

Berbec
Evitati confruntarile


Deoarece ambele eclipse afecteaza puternic aceasta impetuoasa zodie de foc, majoritatea Berbecilor vor trece in aceasta perioada printr-o criza de identitate in jurul datei de 3, care se va reflecta indeosebi asupra relatiei de cuplu ori de asociere in jurul datei de 17. Este important sa retineti ca este bine sa actionati in sensul dorit de dvs. inaintea datei de 17 sau, daca din diverse motive nu puteti s-o faceti, sa amanati initiativa cu 14 zile de la aceasta data. Evitati confruntarile cu barbatii pe 3, dar ascultati ce au acestia de spus (puteti afla lucruri importante) si cele cu femeile, mai ales cu mama ori sotia, pe 17.
Bani: Hotararea dvs. de-a nu cruta nici un efort pentru a ajunge la un nivel de venituri la care aspirati este laudabila in sine, insa cei care au capacitatea de decizie asupra acestei probleme nu se arata tocmai cooperanti. Porniti de la zicala jucatorilor de bridge: "Nimeni n-a murit de castig putin" si multumiti-va si cu un spor mai mic de salariu decat cel catre care tindeti. Cistigul pe termen lung va fi cu atat mai mare si mai stabil, cu cat dati dovada de mai multa cumpatare.
Cariera: Nu s-ar putea spune ca stati rau, dar succesele dvs. actuale nu fac decat sa acopere, nu sa rezolve, o frustrare mai veche. Incercati sa va distantati de anumite esecuri trecute care v-au programat sa va temeti - in unele situatii in mod nejustificat - si sa va subminati reusitele.
Dragoste: Si la acest capitol va veti confrunta cu umbrele trecutului. Fie va veti intalni cu persoane cu care ati avut o legatura emotionala stransa, care va vor activa amintiri ingropate adanc, fie veti vedea in alta lumina anumite reactii ale partenerului actual.
Sanatate: Evitati sa lucrati noaptea si incercati sa nu va epuizati alergand dupa bani in plus. In felul acesta veti fi intr-o forma fizica buna toata luna. Nu conduceti pe data de 17 si nu faceti eforturi.

Taur
Eclipse profesionale


Unele dintre temerile care va framanta, legate de casa ori familie, isi pot gasi luna aceasta rezolvarea. Un aport deosebit il pot avea rudele dvs. de gradul doi si trei, mai ales daca e vorba despre persoane tinere (veri, nepoti etc.) care se vor dovedi de ajutor intre 9 si 30. Pana dupa data de 26, va puteti sprijini tot pe rude, dar pe cele prin alianta (cumnati, cuscri, socri...). Frustrarile dvs. privitoare la o calatorie ori niste studii nu sunt nici ele asa rele precum par, va motiveaza sa faceti eforturi mai mari pentru a va atinge scopul.
Bani: Incepand cu data de 9, afacerile dvs. prind aripi si a venit momentul, pentru aceia dintre dvs. care au reusit sa stranga un oarecare capital, sa faca o investitie a carei reusita poate fi impresionanta. Banul trage la ban si de capitalul de pornire se pot lipi sume substantiale.
Cariera: Cele doua eclipse afecteaza, in cazul dvs., sfera profesionalului. Semnalele pe care le percepeti la serviciu sau evenimentele care se petrec pe 3, respectiv pe 17, va pot determina sa iesiti din starea de indecizie care va face sa stagnati de o buna bucata de timp incoace si sa apara posibilitatea de-a va schimba drumul profesional.
Dragoste: In octombrie, viata dvs. de cuplu devine din ce in ce mai buna, iar din 27 inainte veti putea atinge o stare de armonie si comunicare deschisa cu partenerul, pe care cu greu v-ati fi putut-o imagina. Aceasta perioada se intinde pe durata unui an intreg.
Sanatate: Incheieturile dvs. par cam ruginite, scartaind indeosebi in zona genunchilor si a umerilor. Durerile de cap pot fi generate de spondilite ori spondiloze, dar exista exercitii simple care pot remedia situatia. Dupa 26 veti incepe sa mai slabiti, iar ficatul devine si el mai vioi.

Gemeni
Romantici si indragostiti


Pentru dvs., evenimentele psihologice si/sau concrete care vor insoti eclipsa solara si cea lunara pot duce la un progres semnificativ in ceea ce priveste modul dvs. de manifestare a creativitatii. Puteti depasi multe dintre limitele care functioneaza acum inconstient, tinandu-va pe loc, realizand ca sunt limitari autoimpuse. Odata cu aceasta eliberare interioara (in care Geamanul progresiv din dvs. se inclesteaza cu cel conservator), se schimba si relatiile interumane. Va puteti schimba sau largi cercul prietenilor sau sa deveniti mai activi in plan social, eventual aderand la organizatii in cadrul carora calitatile dvs. de buni comunicatori va vor da satisfactii deosebite.
Bani: Sunteti destul de nemultumiti cu privire la soarta unor investitii, care fie nu au adus castigul scontat, fie v-au tinut banii blocati si in felul acesta ati ratat alte ocazii mai profitabile. Daca vi se propune un parteneriat profesional sau o asociere dupa data de 8, ar trebui s-o acceptati fara rezerve.
Cariera: Bunele dvs. relatii cu colegii va pot aduce, mai ales pana pe 8, ocazia de-a colabora in diverse domenii, ceea ce va va intari increderea in calitatile dvs. profesionale si in capacitatea dvs. de-a va adapta rapid unor cerinte noi. In felul acesta, nabadaile sefilor nu va mai afecteaza.
Dragoste:Luna aceasta sunteti deosebit de romantici, iar cu incepere din data de 9, va veti mira de profunzimea si autenticitatea sentimentelor dvs. fata de partenerul de cuplu. Unii dintre dvs. se pot decide sa se casatoreasca.
Sanatate: Sunteti intr-o forma buna toata luna, insa pe un veritabil varf de forma intre 9 si 30. Mentalul si emotionalul sustin la randul lor aceasta forma si o accentueaza.

Rac
Emotii schimbatoare


Eclipsa de soare va poate ajuta sa redefiniti relatia cu un barbat din familie. Poate fi vorba despre o persoana careia nu i-ati putut intelege defectele sau asupra careia v-ati proiectat anumite temeri personale. Cu putina toleranta veti putea intelege mai bine natura acestor defecte si, acceptandu-le, sa atenuati nemultumirile care decurg din ele. Relatiile cu copiii au o pondere deosebita in octombrie, daca veti intreprinde multe activitati impreuna si veti comunica despre ceea ce ii intereseaza pe ei. Astfel, relatiile se vor adanci si pot deveni deosebit de apropiate, atingand un nou nivel de maturitate si acceptare reciproca.
Bani: Nu este vorba despre faptul ca ati suferi lipsuri, ci aveti nelinisti referitoare la stabilitatea veniturilor dvs. si de aici poate decurge o atitudine defensiva. Multi dintre dvs. incearca sa acopere aceste anxietati diversificand sfera investitiilor. Aceasta este o solutie, dar nu va recomandam sa treceti la fapte luna aceasta.
Cariera: Eclipsa de luna de pe 17 va fi mai dificila pentru dvs. decat cea de soare, deoarece Luna este insasi planeta guvernatoare a zodiei dvs. si va provoaca stari emotionale pe cat de intense, pe atat de schimbatoare. Din acest motiv, nu veti putea discerne corect imboldul de-a actiona din intuitie, care va indica si felul in care ar trebui sa va puneti in practica initiativele. Retineti ideile si pastrati nevoia de actiune, insa puneti-le in practica de-abia luna viitoare.
Dragoste: Rezervele dvs. provin din experiente trecute si ar fi o greseala sa veniti cu asteptari negative intr-o noua relatie, care se anunta deosebit de sincera.
Sanatate: Veti fi si dvs. suprinsi de nivelul de energie la care veti avea acces incepand cu data de 9. Intreg organismul pare motivat si capabil sa se regenereze. Problemele cronice pot disparea ca prin farmec.

Leu
Eros si devotament


Efectul celor doua eclipse se face simtit asupra dvs. printr-o responsabilizare din punct de vedere social. Daca veti ajunge sa priviti rolul pe care il jucati in lume ca pe o povara sau ca pe un privilegiu, depinde foarte mult de felul in care va vedeti pe dvs. ca personaje sociale. Leii pentru care pozitia in lume este un fel de pana la palarie, un mod de gratificare al ego-ului, vor constata ca au multe de invatat si mai mult de muncit, in timp ce aceia care vad impactul lor social ca pe un aport pe care sunt chemati sa-l aduca pentru bunul mers al societatii vor avea satisfactii.
Bani: Atitudinea dvs. fata de bani s-a schimbat din vara. Faceti economii la lucruri marunte, dar sunteti tentati sa investiti masiv in proiecte hazardate. O atitudine moderat economicoasa este mai indicata.
Cariera: Dorinta de afirmare este foarte pronuntata pe parcursul acestei luni, la fel si temerile in legatura cu orice schimbare, fie ea si in bine. Traiti sub imperiul acestor impulsuri contrare. Membrii familiei sunt cei ce va inspira increderea care va lipseste. Cereti-le sfatul sau asociati-va cu un membru al familiei in intreprinderea pe care o puneti la cale.
Dragoste: Aceia dintre dvs. care erau inca destul de tematori cu privire la angajamentul intr-o relatie (propriul lor angajament sau cel al persoanei iubite) isi pot depasi inhibitiile cu incepere din 9, cand vor da sau vor primi dovezile cele mai convingatoare ale devotamentului care exista in aceasta relatie, in care pasiunea coexista cu daruirea afectiva.
Sanatate: Lucrurile stau mai bine decat va imaginati dvs., care ati devenit cam ipohondri, cu conditia sa fi facut o cura de calciu la inceputul sezonului ploios si sa nu fi intrat intr-o etapa de lehamite privind exercitiul fizic.

Fecioara
Reevaluari


Cele doua eclipse aduc cu sine revelatii cu privire la intregul dvs. sistem de valori si multi dintre dvs. vor trebui sa-si reexamineze scopurile si, odata cu ele, motivatia care ii poarta in respectiva directie. Unele dintre obiectivele pe care va straduiti sa le atingeti demult, avand deja succese notabile la activ, vi se pot parea superficiale sau chiar lipsite de sens, in timp ce altele, pe care le-ati considerat minore, pot deveni de o importanta covarsitoare. Drumurile scurte si procesele de invatare incepute acum va pot aduce mari satisfactii.
Bani: Banii fac parte automat din sistemul nostru de valori, fie ca vrem, fie ca nu vrem, pentru ca nu se poate altfel, asa incat sunt supusi influentei celor doua eclipse. Se poate intampla sa va decideti sa reorientati unele fonduri in directii la care nu v-ati fi gandit inainte, sa schimbati partenerii de afaceri, ori chiar sa va modificati testamentul. Finalizati activitatile banesti intre 4 si 16 si stati pe loc pana luna viitoare pe 2 inclusiv.
Cariera: Va vine tot mai greu sa faceti fata solicitarilor unui sef decis sa scoata untul din dvs., fara a da vreun semn ca v-ar aprecia munca, ori sunteti trimisi sa rezolvati probleme profesionale legate de acte si va izbiti de autoritati obtuze. Daca va plangeti colegilor, spusele dvs. vor ajunge deformate la urechile cui nu trebuie.
Dragoste: Multi dintre dvs. au impresia ca "istoria se repeta", ca le este dat ca fiecare partener, pe rand, sa ajunga sa va ridice acelasi gen de probleme. Gasiti intelegere printre membrii familiei din care proveniti, iar afectiunea acestora va poate ajuta sa depasiti dificultatile in iubire.
Sanatate: Obositi usor si aveti tendinta de-a exagera cu munca, ceea ce e contraindicat. Oasele si dintii va pot da de furca. Aveti nevoie de un tonic, cum ar fi maca ori ginkgo-biloba.

Balanta
Criza de identitate


Pentru ca eclipsa de soare se petrece tocmai in zodia dvs., ne asteptam sa treceti printr-o criza de identitate. Nu va speriati, pentru ca in zodia dvs. se gaseste inca marele benefic Jupiter, care va va oferi ocazia sa intelegeti mai mult despre dvs. si sa puteti integra aceasta intelegere, in mod armonios, in comportamentul dvs. Este de presupus ca aceste revelatii despre sine sa vina printr-un barbat, si de aceea e bine sa urmariti cu atentie felul in care barbatii vor reactiona fata de dvs. pe data de 3 si sa analizati aceste reactii cu toata seriozitatea.
Bani: Inca din primele zile ale lunii iesiti pe plus la buget. Puteti primi cadouri, prime sau bonificatii. Din 9 pot aparea propuneri de colaborari ori vi se ofera sa lucrati la proiecte suplimentare, care va pot aduce alt profit. Dar situatia dvs. baneasca va putea lua o turnura spre bine de-abia in ultimele zile ale lunii, mai precis din 27.
Cariera: Intamplarile neasteptate care marcheaza viata dvs. profesionala vor avea o conotatie mai mult pozitiva luna aceasta. Ele vor avea un impact cu atat mai mare, cu cat va mai distantati de anumite prietenii cu oameni nepotriviti de la serviciu.
Dragoste: Marele benefic Jupiter va ocroteste in continuare relatia de cuplu, pana pe data de 26, permitandu-va sa va consolidati idealurile comune si comunicarea sincera cu partenerul. Cei care au reusit, pe parcursul acestui an, sa-si deschida sufletul si sa vina cu toleranta si incredere in intampinarea partenerului se vor bucura mult timp de-acum incolo de echilibrul cucerit.
Sanatate: Pana pe 8 sunteti tare vioi, energici pana pe 23, iar din 27 puteti trece, in fine, cu succes, la cure de slabit. Aceia dintre dvs. care au avut probleme cu ficatul, segmentul lombar al coloanei sau femurul se vor simti mai bine.

Scorpion
Pasiune si tensiune


Dupa cum ne invata toate manualele de astrologie, zodia dvs. este asociata cu tot ceea ce este misterios. Va place sa aflati ceea ce ascund altii si sa ascundeti ceea ce faceti dvs. Eclipsa de soare va incurca socotelile, facand sa apara la lumina fapte sau situatii pe care ati fi dorit sa le pastrati numai pentru dvs., departe de ochii si urechile altora. Dezvaluirile se produc datorita interventiei unui barbat. Este posibil sa va lamuriti ca cineva pe care il credeati un aliat discret, de nadejde, sa se dovedeasca un inamic sau ca dvs. insiva sa fiti expusi ca fiind dusmanul secret al unei anumite persoane.
Bani: Temerile legate de bani ale celor mai multi dintre Scorpioni vor ajunge de domeniul trecutului incepand din data de 9. Cum se va produce acest fapt imbucurator? Exista mai multe variante: o investitie, care producea si nu prea, poate sa inceapa sa produca venituri grozave, valoarea actiunilor dvs. poate inregistra un salt remarcabil, ori puteti fi chiar beneficiarii unei mosteniri substantiale.
Cariera: Tot ceea ce ati incercat sa intreprindeti intr-ascuns poate iesi la suprafata pe data de trei. Daca ati procedat intotdeauna corect fata de colegi, reputatia dvs. va iesi intarita, daca nu, veti suporta consecintele. Eclipsa de luna de pe 17 va poate da ghes sa porniti neintarziat o initiativa care pare mult mai buna decat e in realitate. Asteptati doua saptamani inainte de-a o pune in aplicare.
Dragoste: Este cu nabadai. Pasiunea se imbina cu tensiunea: pot fi certuri cu "impacari dulci", dar este indicat ca intre 9 si 30 sa puneti pe masa eventualele probleme intre dvs. si partener, deoarece comunicarea este favorizata.
Sanatate: Reflexele sunt mai nesigure pana pe 8 si se recomanda prudenta la volan si moderatie la sala. Aveti suficienta energie pana pe 23, dar excesele va pot provoca palpitatii.

Sagetator
Ambitie, da. Agresiune, nu


Nu va intalniti cu prietenii pe 3 si nu participati nici la activitati de grup, fiindca eclipsa de soare va poate face sa intrati in conflict cu cineva care va va demonta un ideal sau va va face sa va simtiti ca o persoana neavenita in grupul respectiv. Veti fi derutati si puteti gafa, incercand sa faceti fata acestei atitudini. In ziua eclipsei de luna, de pe 17, ar fi bine daca nu v-ati hotari brusc sa fiti autoritari cu copiii dvs., care nu vor uita mult timp aceasta izbucnire. De asemenea, ideile care va vin acum si va trezesc impulsul de-a actiona trebuie planificate atent, cu vreo doua saptamani inainte de-a fi puse in practica.
Bani: Lipsurile dvs. banesti vor lua sfarsit incepand cu data de 9, mai cu seama ca se pare ca va veti putea asocia cu cineva care va cere o participare minima baneasca, dar are nevoie de toata energia dvs. in conducerea unui proiect ambitios si banos. Va inhamati la o treaba grea, dar reusita e pe masura.
Cariera: Ambitia va prinde, cu conditia sa nu se transforme in agresivitate fata de colegi. Folositi-o pentru a le transmite cate ceva din propria dvs. motivatie si toata lumea va va aprecia. Primele semne concrete se vor observa incepand din 27.
Dragoste: Este posibil ca dupa data de 9 sa descoperiti ca multe dintre resentimentele pe care le-ati strans in timp si care v-au facut sa fiti suspiciosi fata de partener sa se risipeasca si sa va dati seama cat de profunde si frumoase sunt, de fapt, sentimentele dvs. Sagetatorii celibatari pot incepe o relatie de iubire cum n-au mai trait.
Sanatate: Puteti fi destul de agitati si sa va risipiti energia in multe directii, fara a duce la capat prea multe, mai ales dupa 8, cand pot aparea puseuri reumatismale in zona umerilor, ori infectii ale aparatului respirator superior.

Capricorn
Forta si sanatate


Va simtiti sceptici si obositi si n-aveti nici un chef sa va confruntati cu solicitarile pe care le implica cele doua eclipse ale acestei luni. Vrand-nevrand va trebui sa le faceti fata. Eclipsa de luna din 17 va poate face sa va pierdeti rabdarea cu o femeie din familie, mama sau sotia, si sa actionati impulsiv si radical. Nu trebuie sa lasati incidentul sa treaca neobservat, dar puteti schimba echilibrul de forte daca pritociti vreo doua saptamani cele intamplate si actionati ulterior metodic in sensul dorit.
Bani: Situatia este in continuare destul de incilcita, mai ales in ceea ce priveste investitiile dvs. pe termen lung, in legatura cu care sunteti probabil excesiv de ingrijorati. Nu incheiati contracte care presupun inves-titii comune.
Cariera: Eclipsa de soare din 3 octombrie va va ajuta sa va dati seama despre o problema pe care o aveti cu autoritatea. Poate fi vorba despre felul in care va exercitati dvs. autoritatea asupra altora, profesionala ori despre tipul de raport pe care il aveti cu persoane care reprezinta autoritatea in ochii dvs.
Dragoste: Cu toata oboseala psihologica, in octombrie va veti putea improspata viata afectiva, probabil prin intermediul prietenilor. Acestia pot oferi un cadru in care dvs. si partenerul dvs. sa va redescoperiti sentimentele sau va puteti indragosti de o persoana pe care o cunoasteti prin intermediul amicilor.
Sanatate: Din 9 incepand, va simtiti plini de forta si intreprinzatori. Sistemul dvs. imunitar isi revine si capacitatea dvs. de-a depune efort creste simtitor.

Varsator
Bani in plus


Mintea dvs. iscoditoare, mereu in cautare de noi si noi experiente, va fi supusa unui test in perioada eclipsei de soare. Se poate sa va dati seama ca nu mai trebuie sa acumulati cunostinte in diverse domenii, ci sa va opriti si sa incercati sa le strangeti intr-un sistem unitar, ori sa va dati seama ca ar fi cazul sa incepeti studii sistematice intr-un domeniu care pana acum a constituit doar o preocupare personala. Eclipsa de luna din 17 poate anunta accidente la drum scurt, ori conflicte cu vecinii sau rudele de gradul doi si trei.
Bani: Asteptati-va in continuare la tot felul de rasturnari de situatie in privinta veniturilor dvs. si nu va bazati pe banii "teoretici". Se poate ca sefii dvs. sa decida, cu de la ei putere, ca meritati o marire de salariu. Daca initiativa vine din partea dvs., intre 9 si 26, puteti obtine o leafa mai buna. Daca ii lasati pe ei sa decida si le sugerati doar ca ar trebui s-o faca dupa aceasta data, cresterea poate fi substantiala.
Cariera: Avem semne bune, inca de la inceputul lunii, cum ca va achitati bine de atributiile dvs. si ca sunteti gata sa preluati responsabilitati mai inalte. Superiorii va consulta mai des, iar intervalul ideal in care va puteti prezenta ideile sau proiectele este 9-30. Din 27 vi se deschid perspective neobisnuit de bune.
Dragoste: Sentimentele nu va aduc bucurii luna aceasta, mai ales ca simtiti raceala din partea partenerului dvs. Traiti intr-o atmosfera de stabilitate rigida, bazata pe forma, nu pe afect, si nici unul dintre dvs. nu reuseste sa depaseasca bariera.
Sanatate: Respectati-va orele de somn si aveti grija de confortul picioarelor dvs., vesnic reci si adesea umflate. Feriti-va gatul, ganglionii vi se inflameaza usor.

Pesti
Revelatii extrasenzoriale


Deplasarile scurte pot aduce situatii conflictuale sau chiar pericol de accidente, asa incat ar fi de preferat sa nu conduceti. Fiti atenti sa nu va ciondaniti cu vecinii ori cu cei din anturaj, cu care aveti mai putina rabdare ca de obicei. Calatoriile lungi si studiile sunt insa prilej de satisfactie si, in unele cazuri, de recunoastere publica a meritelor dvs. In caz ca plecati in strainatate, veti fi o prezenta placuta pentru cei din jur si puteti lega prietenii. In timpul eclipsei de soare, puteti avea revelatii sau perceptii extrasenzoriale, de autenticitatea carora n-ar trebui sa va indoiti.
Bani: Luna aceasta n-ar trebui sa lucrati cu bani pe data de 3 si nici pe 17: cele doua eclipse pot schimba radical situatia veniturilor si investitiilor dvs. in aceste zile. Intre 4 si 16 puteti lua initiative, apoi stop pentru doua saptamani.
Cariera: Relatiile cu colegii raman formale si distante. In schimb, reusiti incepand de pe 9 sa castigati respectul sefilor dvs. si chiar sa demontati intrigile tesute la adresa dvs. Autoritatea dvs. profesionala devine de necontestat, poate aparea o promovare.
Dragoste: Nu prea stiti ce vreti, dar acest lucru nu inseamna ca nu sunteti perceputi ca fiind cat se poate de dezirabili. Sunteti tentati de aventuri, dar nu va angajati afectiv cu adevarat. Situatia se poate schimba incepand cu data de 27, cand puteti intalni un personaj fascinant.
Sanatate: Sunt zile in care nu va puteti trezi, altele in care nu puteti adormi. Incercati sa nu va ganditi seara la probleme care provoaca agitatie si mancati salate cu multa ceapa rosie cruda. Evitati sa lucrati noaptea sau chiar sa cititi carti care va pot transpune intr-o stare de hiperactivitate mentala.