Ingrijirea picioarelor cu produse naturale

Redactia
Ne neglijam adesea picioarele, trezindu-ne prea tarziu ca avem pe calcaie piele ingrosata si pe degete bataturi. Cateva gesturi cotidiene pot deveni un reflex agreabil care sa ne fereasca de neplaceri

Cateva sfaturi

Frecati-va locurile cu piele intarita, folosind piatra ponce (silicat vulcanic natural). Se gaseste in magazinele cu produse cosmetice.

Fortificati-va unghiile masandu-le cu ulei de masline sau de migdale.

Faceti o data pe saptamana o baie de picioare in urina fierbinte (se aduna si apoi se incalzeste). Veti uita de calcaie crapate si bataturi.

Din cand in cand, masati-va picioarele cu un amestec de 4 lingurite de ulei de masline sau soia amestecat cu 6 picaturi de ulei esential de menta.

Crema pentru picioare

Aceasta crema parfumata si usoara se conserva 6 luni in loc racoros, la adapost de lumina.
Ingrediente: 50 g crema Nivea, 6 picaturi de ulei aromat de lamaie, 6 picaturi de uleiuri esentiale diferite, la alegere.
Mod de preparare: se amesteca bine toate componentele, se pun intr-o cutie goala de crema, care se tine la rece. Crema si uleiul de lamaie hidrateaza pielea picioarelor si impiedica formarea de bataturi.

Leacuri contra bataturilor

Nimic mai penibil decat sa porti sandale si sa ai bataturi, sau sa se vada umflaturile de pe degete prin pielea pantofilor. Din fericire, exista multe procedee prin care ele pot fi atenuate sau inlaturate definitiv:

Aplicati o rondea de usturoi crud pe batatura, fara sa atinga pielea sanatoasa dimprejur, si lasati-o sa actioneze toata noaptea. Pentru a ramane pe loc, fixati usturoiul cu un leucoplast infasurat pe deget. Ziua, lasati degetul la aer. Repetati procedeul mai multe nopti la rand, pana ce batatura dispare.

Puneti la macerat o frunza de praz vreme de 4 ore, in otet. Aplicati apoi o bucatica din ea, mai multe nopti la rand, pe locurile cu bataturi. Se vor scoate mult mai usor.

Taiati o rosie-cireasa (mica si rotunda) in doua si aplicati o jumatate pe batatura. Legati-o cu un bandaj, ca sa stea fixata peste noapte. A doua zi dimineata batatura va fi desprinsa si o veti putea extrage usor cu o penseta.

Puneti la macerat in otet cateva petale de crin vreme de 9 zile. Aplicati-le apoi pe batatura, legate cu un bandaj. Repetati operatia mai multe zile la rand.

Coaceti un catel de usturoi sub cenusa fierbinte sau in cuptor, invelit in hartie de aluminiu. Puneti-l pe batatura cat e inca fierbinte si legati-l cu un leucoplast.

Pudra de talc

Multe persoane o aplica pe picioare dupa baie. Talcul contine insa fibre microscopice de trisilicat de magneziu, care se inspira usor. Un program de toxicologie nationala desfasurat in Sua a stabilit o legatura periculoasa intre talc si tumorile la ovare si plamani. Pentru a absorbi umiditatea picioarelor, e preferabil sa folositi malai in loc de talc.