Metode naturale pentru o piele frumoasa

Redactia
Pentru a avea ten frumos si cu aspect cat mai natural, nu e nevoie sa va inarmati cu tone de produse cosmetice. Un regim alimentar bogat in fructe si legume proaspete, apa din belsug, o activitate fizica regulata si somn profund si suficient au efecte miraculoase asupra obrazului.

Traiti igienic!

Consumati fructe si legume proaspete, de origine biologica (cumparate de la tarani, si nu de la supermarket, unde marfurile au origine necunoscuta). Ele furnizeaza pielii elementele nutritive si grasimile vegetale de care are nevoie.

O activitate fizica regulata, mers rapid sau alergare de cateva ori pe saptamana, actioneaza asupra circulatiei si a metabolismului si amelioreaza aspectul pielii.

Pentru a va intari tenul, faceti muschii obrazului sa lucreze, umflandu-va si dezumflandu-va obrajii cat mai puternic, de mai multe ori pe zi.

De cate ori aplicati crema pe fata, masati de 30 de ori, cu degetele lipite ca niste lopeti, cutele de sub ochi, ridurile, arcadele superioare (pe tot interiorul lor), obrajii, dungile de expresie, conturul buzelor, barbia, gatul. In timp, are un efect exceptional.

Exercitiile de relaxare practicate cotidian intind muschii fetei si confera o expresie senina. Se relaxeaza pe rand fiecare parte a obrazului (frunte, sprancene, pleoape etc.), stand intr-o pozitie cat mai comoda.

Nu subestimati avantajele somnului regulat si suficient. Nu dormim niciodata destul.

Cumparati numai produse cosmetice naturale (preferati magazinele body-shop si cosmeticele pe care scrie ca sunt facute din materii prime naturale).

Fumatul deshidrateaza pielea si favorizeaza aparitia ridurilor.

Consumul abuziv de alcool deshidrateaza pielea, o usuca si accelereaza imbatranirea.

Cafeina in exces reduce continutul de vitamine si oligoelemente din piele.

Un consum excesiv de sare oboseste rinichii si provoaca retentie de apa sau celulita. E si o cauza a aparitiei cearcanelor sub ochi.

Problemele legate de piele, precum punctele negre, cosurile si acneea se datoreaza adesea consumului excesiv de zahar rafinat.

Evitati produsele pe baza de uleiuri minerale derivate din petrol. Usuca pielea.

Iesiti cat mai des la aer curat. Poluarea din marile orase e nociva pentru piele.

Folositi produse de frumusete din frigider!

Rafturile camarii si frigiderul sunt pline de produse alimentare naturale, excelente pentru piele. Ele nu contin substante chimice si permit veritabile cure de frumusete.

Pentru curatarea tenului: aplicati iaurt natural biologic (nu pasteurizat) direct pe piele, lasati-l sa se usuce, stergeti-va fata cu vata, apoi clatiti-va cu apa calduta.

Pentru tonifierea obrazului: otetul natural de mere este un remediu excelent. Imbibati un tampon de vata si stergeti-va obrazul. Clatiti-va.

Apa de trandafiri este, de asemenea, un tonic bun, mai ales pentru pielea imbatranita. Imbibati un tampon de vata si aplicati-o pe obraz. Nu va mai clatiti. Puteti aplica fardul deasupra.

Pentru a hidrata in chip minunat pielea: amestecati cantitati egale de glicerina si apa si aplicati combinatia pe obraz.

Pentru a hrani o piele uscata: aplicati, o data sau de doua ori pe saptamana, lanolina pura, netratata, de origine biologica. Unele persoane sunt alergice. Suspendati imediat procedeul in cazul ca apar pete rosii.

Pentru tenul foarte uscat: aplicati pe fata, cel putin de doua ori pe saptamana, ulei de masline. Pielea se regenereaza cu uleiurile naturale. Se hidrateaza si se intinde.

Pentru a ingriji pielea din jurul ochilor: deschideti o capsula de vitamina E si aplicati-o pe ambele pleoape, dimineata si seara.



Cosmetica naturista

Masca de avocado

Improspateaza si reda pielii stralucirea

Ingrediente: 2 linguri de supa cu pulpa de avocado (se gaseste peste tot la piata, e o leguma cu sambure mare si care seamana la forma cu para, excelenta pentru ingrijirea tenului), 1 lingurita de miere lichida, 3-4 picaturi de otet de mere.
Mod de preparare: zdrobiti bine pulpa de avocado (sau dati-o pe razatoare), amestecati-o cu mierea si otetul, pana ce obtineti o crema omogena. Aplicati produsul pe toata fata, evitand conturul ochilor. Intindeti-va pe pat 15 minute si lasati-o sa actioneze. Stergeti-va fata cu un prosop umed, clatiti-va cu apa calduta si aplicati apa de trandafiri, pentru a completa cura.