Zodiacul Lunii August

Tana Rosca
In august se configureaza un aspect astrologic de natura sa ne bucure pe toti: marele benefic Jupiter si micul benefic Venus isi dau intalnire in zodia Balantei, guvernata chiar de Venus. Atat relatiile de cuplu, cat si cele de asociere, sunt favorizate de aceasta intalnire celesta, care promite onestitate, incredere, tandrete si, in plus, belsug - pentru ca Venus este, de asemenea, patroana dragostei.

Berbec
La munca in plina vara


Va preocupa in mod special rezolvarea problemelor de ordin practic, de care va veti ocupa luna aceasta cu o anumita obstinatie. E drept, si cu rezultate bune, cu toate ca genul de efort pe care-l presupun actiunile dvs. e departe de-a va fi pe plac. Cu relatiile de prietenie se intampla lucruri mai ciudate - anumiti amici se pot indeparta de dvs. sau pot face lucruri care va ranesc. Se poate sa fiti nevoiti sa va ganditi daca grupul social in care va miscati va mai prieste.
Bani: Aici vedeti cel mai devreme roadele stradaniilor dvs. concentrate. Va puneti pe munca, cu energie neabatuta, si sunteti in stare sa faceti fata si obligatiilor mai plictisitoare care va revin in efortul de-a va spori castigul. Initiativele legate de dobandirea banilor sunt favorizate luna aceasta.
Cariera: Relatiile dvs. cu colegii si/sau colaboratorii sunt armonioase pana pe data de 17. Ritmul de munca se accelereaza incepand din 24.
Dragoste: Daca sunteti indragostiti, incercati sa comunicati mai mult nonverbal cu persoana iubita, pana pe data de 16. Va pot scapa vorbe negandite sau puteti atinge, fara sa stiti, puncte sensibile, de existenta carora nu stiati. Dupa aceasta data, comunicarea merge bine, veti fi insa predispusi sa discutati pe teme serioase ori despre planurile dvs. pe termen lung. Cuplurile casatorite pot intra intr-o adevarata luna de miere, incepand din 18.
Sanatate: In prima jumatate a lunii va simtiti foarte bine, dar nu aveti tonusul dvs. obisnuit. In schimb, se atenueaza insomniile. Din 24, va recastigati energia debordanta, dar pot aparea palpitatii.

Taur
Usurel cu parintii


Marte in semnul dvs. va imboldeste sa treceti la actiune, ceea ce veti si face, accelerandu-va chiar ritmul obisnuit, destul de lent, dar eficient. Va exprimati cu mai multa usurinta nemultumirile si puteti lua initiative indraznete, care ii pot uimi pe cei care va cunosc precautia. Acasa, in schimb, relatiile cu familia sunt tulburate de Mercur retrograd, pana pe 16. In special membrii cei mai tineri ai familiei sunt pusi pe artag, iar relatiile cu tatal dvs. pot deveni si ele reci in aceasta perioada, ori pot trece prin alte dificultati, cum ar fi preluarea unor obligatii financiare sau legate de ingrijirea unui membru varstnic al familiei.
Bani: Situatia dvs. nu se schimba in mod semnificativ pe parcursul acestei luni. Singurul lucru pe care ar trebui sa-l faceti ar fi sa nu dati amploare grijilor dvs. privitoare la economiile ori investitiile dvs., in legatura cu care se poate sa va faceti griji nefondate.
Cariera: In august puteti face progrese remarcabile la serviciu: apar ocazii de promovare, de extindere a ariei de activitate, contacte cu persoane cu care este o placere sa lucrati, plus o atmosfera deosebit de placuta. Din 18 incepe perioada cea mai buna a acestui an pentru realizari pe plan profesional.
Dragoste: Iubirea va surade pana pe 17, cand senzualitatea va este pusa in valoare de Venus, planeta iubirii si guvernatoarea zodiei dvs. Se poate ca aceasta sa fie perioada in care se infiripa o idila, care devine serioasa incepand cu data de 14.
Sanatate: Nu va puteti plange ca nu va simtiti bine, insa exista riscul unor dureri surde de cap, de mica intensitate, din cauza circulatiei proaste. Faceti miscare.

Gemeni
Agitatie in exces


In prima jumatate a lunii sunteti agitati si vreti sa jonglati cu prea multe dintr-o data. Aceasta aglomerare, impreuna cu graba de care dati dovada, va poate pune in situatii incurcate, daca nu chiar neplacute. Deplasarile scurte nu va sunt de folos, pentru ca aceste neplaceri tind sa apara tocmai atunci. Acasa, in schimb, va merge foarte bine, exact in acest rastimp. In loc sa iesiti cu prietenii, ar fi mai indicat sa-i invitati acasa. Din 24 veti avea multe activitati impreuna cu un barbat din familie.
Bani: Chiar daca ati inceput sa castigati mai bine, aveti inca o frustrare, fie din pricina unei ocazii favorabile ratate, fie pentru ca va doriti foarte mult ceva ce inca nu va puteti permite, fie va chinuie gandul ca nu ati facut economii ori o investitie. Frustrarea nu va ajuta sa rezolvati aceasta problema daca nu gasiti o abordare pozitiva.
Cariera: Sunteti tentati sa luati initiative, sa incercati lucruri noi. Este bine s-o faceti, insa sa procedati cu discretie - colegii dvs. nu trebuie sa stie ca aveti sau cautati si alte surse de venituri, pentru ca ar putea aparea dusmanii.
Dragoste: Cine nu si-a gasit perechea o poate intalni incepand cu data de 18. Dar atunci va fi spectaculos, cu focuri de artificii. Puteti fi atat de coplesiti, incat sa va dezvaluiti sentimentele fara nici o retinere, ceea ce ar coplesi si persoana iubita. Miroase a casatorie.
Sanatate: Si pe dvs. va pandesc durerile de cap - incercati ceaiul de roinita sau cel de vatamatoare, iar miscarile sunt uneori precipitate, ceea ce poate duce la mici incidente - nimic serios. Energie aveti din abundenta, dorinta de miscare pe potriva.

Rac
Proiecte mari


Incet-incet, viata dvs. se aseaza pe un fagas mai normal. Pentru ca multe dintre proiectele pe care ati incercat sa le intreprindeti in ultimii doi ani si ceva si care nu reuseau sa se infiripe din cauze aflate dincolo de controlul dvs. au inceput sa se reactualizeze, puteti fi extrem de prinsi in activitati de tot felul. De-abia mai aveti timp sa respirati, dar aveti satisfactia ca pana la urma le scoateti pe toate la capat. Cele mai mari satisfactii le aveti din partea membrilor familiei, in care se includ si rudele prin alianta.
Bani: Pana pe data de 16 va recomandam sa va abtineti de la orice tranzactii financiare si sa nu cumva sa va ganditi sa cereti o marire de salariu, chiar daca stiti ca o meritati cu prisosinta. Castiguri se prefigureaza incepand cu data de 24, mai cu seama daca lucrati impreuna cu un barbat.
Cariera: Luna aceasta nu intervin schimbari semnificative in privinta ascensiunii dvs. profesionale. Ceea ce se intampla insa e bine, in sensul ca telurile propuse sunt bine alese si va exprima personalitatea. Ati atins un grad superior de maturitate.
Dragoste: Pentru ca ati iesit din starea aceea de insingurare interioara, care s-a manifestat in multe cazuri sub forma unui comportament distant fata de partener, ar fi bine sa-i acordati mult timp si afectiune, deoarece acesta trece prin momente dificile, simtindu-se nesigur pe el. Procedati cu obisnuita dvs. diplomatie si veti avea satisfactia de a-l vedea depasind punctul critic.
Sanatate: Este intr-un proces lent de ameliorare, care poate fi accelerat daca tineti cont de nevoia de somn a organismului dvs. Labele picioarelor sunt sensibile si este preferabil sa purtati incaltaminte cat mai comoda.

Leu
Controlori sef


Va simti apasati de anumite ganduri si temeri care nu au nici o legatura cu ceea ce se intampla, de fapt, in viata dvs. Din cauza aceasta sunteti repeziti si comunicarea nu merge bine pana pe data de 16, timp in care ar fi indicat sa va abtineti de la discutii in contradictoriu. Simtiti o nevoie pronuntata de-a controla totul in viata dvs. E vorba despre un mecanism defensiv, provocat de temerile interioare care va macina. Incercati sa nu extindeti nevoia de control asupra celor din jur, asta ar putea duce la conflicte.
Bani: Actiunile dvs. indreptate in directia castigului material sunt favorizate de insasi planeta guvernatoare a banilor, Venus, care va ajuta sa va umpleti buzunarele pana pe data de 17. Se pare ca si felul in care obtineti castigurile respective va face placere, deoarece presupune creativitate. O noua sansa se iveste din 24 incolo, dar e ceva ce presupune un efort mai putin placut.
Cariera: Ati scapat de multe dintre limitarile care v-au facut sa va simtiti neimpliniti profesional, insa sunteti inca marcati de dificultatile ultimilor ani. Trebuie sa va acomodati cu ideea ca aceste obstacole nu se mai vor ivi si sa prindeti curaj. August este o luna pe parcursul careia initiativele dvs. se potrivesc cu cele ale sefilor si sunt binevenite.
Dragoste: Chiar daca partenerul dvs. este cald si iubaret, aveti impresia ca va ascunde ceva si se prea poate ca impresia dvs sa fie justificata. Nu abordati insa aceasta tema inainte de 16 si nu-i dati impresia ca ii controlati toate miscarile - in acest caz, se va indeparta de dvs. Dupa 16, pot fi abordate anumite probleme de fond.
Sanatate: Controlati-va tinuta, pentru ca aveti tendinta de-a sta cocosati, ceea ce poate atrage dureri serioase de coloana. O vizita la dentist poate preveni neplaceri ulterioare.

Fecioara
Bani si impliniri


Luna august se va dovedi pentru majoritatea dintre dvs. una dintre cele mai placute si pline de impliniri. Daca vreti ca acestea sa fie cu totul si cu totul neumbrite, abtineti-va de la carcoteala pana pe data de 16 si veti fi favoritul tuturor. E adevarat ca pana si simtul dvs. critic primeste o tenta amuzanta si constructiva, care nu se regaseste de regula la zodia dvs., analitica si uneori excesiv de lucida. Nici problemelor de acasa, care continua in registrul minor, nu le mai dati atata importanta, ci deveniti concilianti, poate chiar usor nepasatori.
Bani: Succese peste succese, in mod special odata cu ziua de 18, cand micul si marele benefic se intrec sa va ofere ocazii de-a realiza venituri substantiale. Daca pana acum ati fost prinsi in proiecte de anvergura, la care ati tot lucrat, fara a obtine un castig pe masura, Venus va concretiza sume semnificative de bani in folosul dvs.
Cariera: Evitati implicarea in barfele de la serviciu, simplul fapt ca asistati la ele va poate aduce antipatie din partea sefilor si o suspiciune care nu va putea fi inlaturata ani de-a randul. Controlati-va orice vorbulita pana pe 16 si dupa aceea pastrati un statut de neutralitate.
Dragoste: Sunteti intr-o stare de vulnerabilitate emotionala care nu va place si care, in mod paradoxal, va face sa deveniti si mai sensibili. Se poate sa treceti prin situatii care sa va aduca aminte de evenimente din trecut, in care v-ati simtit raniti ori neintelesi si totusi sa vi le amintiti cu un fel de nostalgie.
Sanatate: Pana pe 16 sunteti, nu doar lipsiti de energie, ci de-a dreptul letargici. Nu va recomandam sa conduceti. Digestia are nevoie de ajutor, mancati alimente cu rol purgativ, pentru a preveni complicatiile produse de un tranzit intestinal dificil.

Balanta
De la bine in sus


Daca pana acum v-a mers bine, de-acum incolo (mai precis, din 18) va merge exceptional. Precis veti face impresie pe oriunde mergeti, atrageti cu usurinta simpatia oricui si cei din jur se intrec sa va indeplineasca dorintele, chiar inainte de-a le exprima. La randul dvs., sunteti amabili cu toata lumea si plini de verva - aveti un umor debordant si un farmec iesit din comun. Va reuseste tot ceea ce intreprindeti pe plan personal, cu o singura conditie - nu va extindeti, de-a valma, in toate directiile. Fiti selectivi si totul va decurge dupa placul inimii dvs.
Bani: O initiativa pe care se poate sa fi inceput s-o puneti in practica de luna trecuta necesita in continuare oarecare stradanie pentru a da roade. Acest efort trebuie depus, pentru ca rezultatele vor fi pe placul dvs., in mod special daca proiectul are de-a face cu o investitie si/sau se desfasoara cu participarea altora, care contribuie la fondul de investitie.
Cariera: Relatiile de serviciu sunt destul de ciudate. De unde pana pe 17, cu colegii ori colaboratorii exista o comunicare deosebit de buna, dupa aceasta data, mai exact dupa data de 24, va puteti da seama ca unul dintre colegi este montat impotriva dvs. E posibil ca aceasta animozitate sa nu fie indreptata impotriva dvs. ca persoana, ci ca persoana respectiva sa fi intrat, de una singura, intr-o competitie cu dvs.
Dragoste: Sentimentele dvs. si cele ale partenerului de cuplu sunt stabile si domneste o atmosfera cat se poate de placuta. Romantismul dvs. este la apogeu si va emotioneaza si cele mai mici gesturi ale partenerului.
Sanatate: Pana pe 17 aveti o stare fizica buna, armonioasa, dar si un inceput de lene ori o pornire catre distractie, in defavoarea atributiilor de serviciu. Ulterior, vi se pot umfla gambele si pot reaparea insomniile.

Scorpion
Pasiune si... ragaz


Deplasarile scurte si iesirile cu amicii nu va mai fac atata placere ca altadata. Se poate ca unele persoane din cercul apropiatilor dvs. sa faca remarci lipsite de tact, care va afecteaza din motive doar de dvs. stiute. Prin "cercul apropiatilor" intelegem rudele de gradul doi si trei si vecinii. Prietenii, in schimb, cei pe care vi i-ati ales dvs., va sunt aproape sufleteste si va vor demonstra acest lucru cu prisosinta pana pe data de 17. Din 24 incepand, va puteti implica intr-un proiect de grup, dand dovada de mare insufletire.
Bani: Luna aceasta, tot prietenii dvs. se pot dovedi utili in castigul banesc, iar prin ei cunoasteti oameni cu care puteti lucra pentru a face un ban in plus, folosindu-va potentialul creativ. Bazati-va pe flerul dvs.
Cariera: Relatiile cu sefii ori cu autoritatile sunt problematice pana la jumatatea lunii si ar fi de dorit sa nu intrati in discutii contradictorii cu superiorii dvs. pe scara ierarhica. Mai ales ca in ultimele saptamani ati fost nemultumiti de anumite defecte de ordin organizatoric. Puteti aborda aceste teme cu precautie, dupa data de 16, cand atitudinea factorilor de decizie este favorabila.
Dragoste: Treceti printr-o perioada foarte pasionala, in care aveti o nevoie pronuntata de contact fizic. In acelasi timp, aveti momente de raceala brusca fata de persoana iubita, de parca v-ati intreba ce cautati alaturi de ea. E indicat sa nu lasati sa se observe aceasta detasare emotionala, de neinteles pentru partenerul dvs.
Sanatate: Ar fi momentul sa plecati in concediu ori sa va rezervati cat mai mult timp pentru distractie si recreere. Starea fizica este buna, insa apare o tendinta accentuata de ingrasare din 18 incoace.

Sagetator
Pupaturi cu sefii


Treceti printr-o perioada de stabilizare a intereselor dvs. intelectuale ori spirituale. Sub o forma sau alta, va trebui sa reveniti la subiectele care v-au interesat, insa nu v-ati preocupat de aprofundarea lor si observati acum ca aveti suficiente lacune. In cazul in care sunteti prinsi intr-o forma de invatamant, va avertizam ca aveti de-a face cu profesori competenti si exigenti, care, mai ales pana pe data de 16, va vor penaliza sever pentru orice greseala. O calatorie lunga ar putea fi intarziata sau chiar anulata, dar mai bine asa decat sa porniti la drum si sa ajungeti sa aveti neplaceri cu autoritatile.
Bani: Este posibil sa fi primit luna trecuta o crestere salariala ori s-o primiti luna aceasta, pana pe 17. Mai este posibil si ca un proiect la care ati excelat sa va atraga nu numai laude, ci si o bonificatie binevenita.
Cariera: In prima jumatate a lunii, relatiile cu sefii decurg foarte bine si pot imbraca forme de-a dreptul amicale. Ideile dvs. se completeaza si lucrati cu placere, ceea ce se simte in calitatea muncii dvs. Primiti aprecieri pentru modul in care lucrati. Din 24 insa va trebui sa intrati in viteza.
Dragoste: Luna aceasta nu se va intampla nimic iesit din comun in viata dvs. afectiva, deoarece se petrece un proces destul de lent, in care deveniti mult mai constienti de modul dvs. de-a relationa, de necesitatile dvs. afective, dar si de cele ale partenerului.
Sanatate:Aveti energie in exces si e bine sa folositi excesul facand miscare. Incercati insa sa nu fiti repeziti, feriti zona capului. Daca nu folositi constructiv energia, se poate transforma in migrene.

Capricorn
Porniti la drum


Cu toate ca problemele majore au ramas in urma, mai sunt destul de multe chestiuni minore care-si asteapta randul, iar dvs. sunteti deja satui pana peste cap si nu mai aveti chef de nimic. Foarte des se intampla cate ceva ce va da peste cap programul, iar singura scapare pare plecarea la drum lung. Cu cat e mai lung, cu atat mai bine, mai ales ca si acasa va tot luati cu treburi de care nu ati avut timp sa va ocupati.
Bani: Lasati-va economiile neatinse si evitati cu strictete discutiile pe tema banilor pana pe 16. Ulterior puteti pune la cale un plan de investitii pe termen lung bine pus la punct.
Cariera:V-ati luat deja avant la acest capitol, iar cu incepere din 18, lucrurile se pot accelera in bine. S-ar putea sa fie nevoie sa renuntati la anumite proiecte, pentru ca cele nou-ivite sunt mai interesante si mai banoase si va incita mai mult. E important sa va indreptati cu precadere catre intreprinderi de anvergura, ceea ce presupune un efort din partea dvs., care sunteti obisnuiti sa incepeti in mic.
Dragoste: Cineva va curteaza cu tot dinadinsul sau sunteti foarte atrasi de cineva cu o personalitate puternica. Aveti insa anumite reticente si se poate sa va sperie o apropiere prea rapida, pentru ca sunteti inca marcati de evenimente neplacute care s-au petrecut in ultimii doi ani. Abordati idila fara retineri, dar nici nu marsati - aceasta este reteta cea mai potrivita.
Sanatate: Sunteti prea obositi ca sa va dati seama ca, de fapt, va simtiti mai bine. Partea neplacuta e ca aveti impresia ca sunteti foarte fragili si sensibilitatea dvs. este mult accentuata. Faceti exercitii usoare de intretinere si ingrijiti-va cu atentie tenul. Nu uitati de cei doi litri de apa pe zi.

Varsator
Mesaje si semne


Din anumite intamplari marunte sau in urma unor intalniri aparent nesemnificative puteti sa va dati seama in ce directie se indreapta destinul dvs. Sunteti inconjurati de semne ale caror mesaje par de nedescifrat, daca nu va faceti timp sa le puneti cap la cap. Daca veti avea rabdare sa le notati, nu peste multa vreme va va surprinde semnificatia simbolica a acestor "coincidente". Luna aceasta, in mod deosebit dupa data de 18, in viata dvs. pot aparea personaje cu o cultura deosebita sau cunostinte superioare, cu care va puteti imprieteni. Citirea unor carti sau inscrierea la anumite cursuri va pot produce de asemenea revelatii.
Bani: Cu toate ca banii castigati la serviciu au o soarta mereu imprevizibila, luna aceasta o veti duce bine financiar, cel putin pana pe data de 17. Este posibil ca acesti bani sa provina din investitii bine plasate sau chiar ca cineva sa va ofere o suma de bani pe care s-o administrati.
Cariera:Lucrurile raman asa cum le cunoasteti, nu se prevad schimbari de fond. In schimb, se petrece un fenomen subiectiv - se pare ca unii dintre colegi, pe care i-ati tratat cu raceala ori cu superioritate o lunga bucata de vreme, isi pastreaza comportamentul rezervat fata de dvs., ceea ce va doare.
Dragoste: Pana pe 16 nu este bine sa incepeti discutii in cuplu, mai cu seama daca acestea au ca tema subiectul: cine are mai multa autoritate, cine e mai competent, cine ia decizii. Aceste probleme au devenit presante, insa aveti rabdare pana pe 17.
Sanatate: Ati ramas cu sensibilitati marcate la orice stimul alergen. Daca reusiti sa realizati ca aceasta sensibilitate este mentinuta de teama dvs. mentala, alergiile vor scadea in intensitate. E totusi recomandabil sa apelati la imunostimulatori, cum ar fi echinacea sau uleiul de cimbru negru. Gleznele si gambele raman sensibile si-ar fi recomandabil sa dormiti cu picioarele ridicate pe o perna. O imbunatatire vizibila apare dupa data de 18.

Pesti
Cu pusculita plina


Situatia care exista in momentul de fata in grupul social din care faceti parte nu este tocmai favorabila. Se pare ca ceilalti spun ori fac, cu sau fara intentie, lucruri care pentru dvs. sunt dureroase. Dintr-un motiv sau altul - probabil unul sentimental - nu puteti renunta deocamdata la acest grup, cu toate ca va vine din ce in ce mai greu sa mai faceti parte din el. Se poate ca dvs. sa fiti foarte sensibili la anumite atitudini. E preferabil sa aratati ca sunteti afectati, in loc sa va ascundeti.
Bani: La acest capitol stati excelent, mai ales daca in vara anului trecut ati pus niste bani deoparte ori ati facut investitii. In acest caz se poate sa va treziti cu un profit care sa va depaseasca asteptarile. Mai este posibil ca cineva sa se ofere sa investeasca intr-un proiect al dvs., in timp ce unii dintre dvs. pot primi o mostenire substantiala, la care nici nu se asteptau.
Cariera:Pana pe 16 ati face bine sa va tineti deoparte de la orice discutii s-ar isca intre colegii dvs. Multe dintre acestea pornesc de la ambitii ascunse si in cazul in care doriti sa promovati, participarea la aceste conflicte v-ar afecta serios sansele. Daca ramaneti nepartinitori, aveti de castigat.
Dragoste: In prima jumatate a lunii, partenerul de cuplu isi manifesta din plin afectiunea fata de dvs., dar se asteapta ca dvs. sa apreciati acest lucru printr-un gest sau o atentie. In cazul in care acest lucru nu se intampla, va puteti astepta la frictiuni incepand cu data de 24.
Sanatate: Trebuie sa aveti mare grija pana pe 16, cand va miscati greu (probleme cu sistemul osos). Nu stati bine nici cu coordonarea miscarilor. In special umerii si incheieturile bratelor va vor da de furca.