Canicula? Fiti calme si racoroase

Redactia
Sfaturi impotriva caniculei.

Zile fierbinti, nopti inabusitoare si calde, in atare conditii nu e tocmai usor sa arati proaspat si ingrijit. Incercati sa o scoateti la capat, cu sfaturile pe care vi le oferim

Un machiaj care nu curge
Niciodata nu lucesc nasul si barbia mai tare ca vara, napadite de grasimea topita din piele care iese la suprafata. Solutia: sa nu va lipseasca niciodata din geanta un servetel absorbant si o cutie cu pudra compacta. Matizeaza pielea complet si este si antisolara.

Parul sus!
Pe caldura, parul lung se ingrasa usor si, in plus, face ca ceafa sa transpire. Cea mai buna solutie: ridicati-l pe cap si dati radacina cu fixativ.

Racoare cu gel
Daca nu mai puteti suporta caldura si simtiti ca pielea va arde, folositi un gel racoritor. Se aplica in strat subtire si da o senzatie minunata de racoreala. Folositi-l si dupa dus. (De exemplu, gelul produs de Nivea.)

Acum, deodorantele sunt obligatorii
Nimic nu e mai penibil, atat la femei, cat si la barbati, ca mirosul de transpiratie. Mai ales vara, el lasa dare fetide in urma celor care transpira mult. Iata de ce este recomandabil ca dupa ce ne spalam si ne clatim sub brat cu apa amestecata cu o lingura de otet de mere, sa folosim si un deodorant cu bila. Dar atentie! El se aplica numai pe subsuori, bine epilate in prealabil.

Dusul din poseta
Si in magazinele noastre au aparut sprayuri cu apa termala. Se pulverizeaza pe fata cand e prea cald, chiar si peste machiaj. Feriti doar ochii in cazul cand folositi rimel. (Va recomandam sprayurile cu apa termala "Vichy" si "Avene").

Dusuri multe, dar nu reci
Cu toate ca nu exista ceva mai placut dupa o zi de umblat prin caldura, decat un dus ca gheata, multumiti-va doar cu un dus caldut. Apa rece coboara temperatura corpului prea puternic si ca sa se incalzeasca, el transpira din greu.

Apa rece pe puls
Cel mai bun mijloc pentru a mentine circulatia sangelui la parametri normali este un jet de apa rece, turnat pe zonele unde pulsul e mai puternic: incheietura mainilor, tample, zona gatului si ceafa.

Ceai in loc de cafea
Incepeti-va ziua cu un ceai, in loc de cafea. Nu dinamizeaza circulatia sangelui asa cum face cafeaua si prin urmare nu incalzeste nici corpul prea mult. Cel mai bun e ceaiul de fructe (ceaiul de salvie combate cu succes transpiratia).