Vacanta Vedetelor

Ines Hristea
Virgil Iantu (Prima Tv)

"Astept show-ul verii: primul interviu cu fetita mea"

- Desi seamana mai degraba a potop, vacanta de vara isi vede de drum. In calitatea ta de mare fan al calatoriilor, ti-ai fixat deja itinerariul estival?
- In vara asta, vacanta mea se amana. Astept cu emotie un mare eveniment: devin tatic! Peste cateva saptamani, prietena mea, Roxana, va naste o fetita. Am luat legatura din vreme cu barza, ca sa stiu ce-o sa aduca in cioc. In asteptare, ne mai plimbam pe ici, pe colo. Recent, fiindca e ceva mai aproape, am dat o tura pe litoralul bulgar. A fost o surpriza foarte placuta, e mult mai curat ca la noi, cel putin la Albena, statiunea in care am stat. In primul rand, e vorba de servicii, iar preturile sunt sub cele romanesti. Se pare ca bulgarii au inteles mai repede si mai bine cum se face turism. Si pentru ca e la doi pasi, am trecut si pe la Balcic, locul de suflet al Reginei Maria. Imi aduc aminte ca prima data cand am ajuns acolo, prin 86, am fost foarte surprins sa aud vorbindu-se romaneste si sa mi se explice de catre oamenii locului ca ei sunt romani. Apoi, mama mi-a completat povestea vechiului Cadrilater. Balcicul nu e extrem de dezvoltat turistic, precum Albena, mai trebuie investit, dar e foarte frumos. Are o poezie, o atmosfera rustica, un parfum aparte... Acum, vacanta s-a intrerupt. In doua-trei saptamani, Roxanei ii vine sorocul si nu prea mai e loc de plecari. Abia astept sa mi se nasca si sa-mi creasca fetita, ca s-o iau in spinare, s-o urc in avion si... paci ti-e drumul. Sunt un pasionat al calatoriilor. Sper sa i se transmita gena si ei.
- Pe micul ecran, esti cat se poate de relaxat. Rolul de tata aduce mai multa emotie?
- E un sentiment atat de puternic, ca mi se pare ireal. Inca nu realizez cum o sa fie atunci cand am sa-mi vad fetita intr-adevar. Imi doresc asa de tare s-o tin in brate, ca parca e un vis. M-am gandit chiar sa iau niste pastile, sa nu lesin cand am s-o ating pentru prima oara. E o asteptare incredibil de intensa, pe care le-o doresc din suflet tuturor.
- Esti un as al emisiunilor cu copii. Ai vreun model anume cu care ti-ar placea sa semene fiica ta?
- Sa fie razgaiata si sa bata din picior cand vrea ceva. Glumesc! Lucrez de atata vreme cu copiii si am vazut tot felul de "caractere". Deseori m-am uitat in public, la parinti, cu repros. Nu erau deloc niste parinti de invidiat. Sigur, ca sa-si dezvolte armonios personalitatea, copiii au nevoie de libertate, dar o libertate cu criterii valorice, in care copilul sa stie ce e bine si ce e rau. Mai presus de toate, imi doresc sa fie un copil sanatos, caruia sa-i placa sa invete si sa citeasca, dar sa faca si miscare. De exemplu, vreau sa o invat cat mai repede sa inoate. O sa ne jucam si cu mingea, o sa mergem si cu bicicleta, o sa alergam si prin parc. In joaca, o sa invatam sa si socotim... Usor, usor, fara stres... Si tot fara stres sper sa imi duc mai departe activitatea de pe micul ecran. O sa reiau "Copiii spun lucruri trasnite" si se mai pregateste un show pentru toamna. Dar, deocamdata, astept show-ul verii: primul interviu, in direct, cu fetita mea.

Andreea Esca (Pro Tv)

"Astept vacanta zambind"

- Dupa un an intreg de prezenta non-stop pe micul ecran, cu ce sentimente pleci in vacanta?
- Sincera sa fiu, vacanta mea e legata de audienta. In lunile de vara - sfarsitul lui iulie si august -, lumea e plecata in concediu si se uita mai putin la televizor. Un moment potrivit ca sa-mi iau si eu doua saptamani de odihna, fara mustrari de constiinta ca absentez de la datorie. De altfel, majoritatea colegilor mei fac la fel. Aproape toata lumea e in vacanta si sunt si eu cu inima mai usoara. Dar problema este reala. Desi vacanta e meritata si stiu ca e normal sa ti-o iei, ceva nu e in regula, teama ca se poate intampla ceva important si tu nu esti de fata. Dar cred ca sentimentul asta il au majoritatea oamenilor care lucreaza in televiziune si presa. Asta e adevarul. Eu nu ma simt tocmai in regula atunci cand vine vorba sa fac uz de perioada de concediu. De fiecare data, ma culpabilizez.
- Majoritatea oamenilor fac scenarii de vacanta un an intreg. Viseaza la ele. Este si cazul tau?
- Nu, in privinta asta, nu suntem foarte organizati. Nu ne facem planuri cu cinci ani inainte. Dar anul acesta am stiut din vreme unde o sa mergem: unde am fost si anul trecut, pe malul mediteran al Turciei, in Antalya. Copiii s-au simtit extraordinar de bine acolo, asa ca am hotarat sa repetam experienta. Vacantele sunt gandite in functie de copii. Important e sa le fie lor bine. Eu si Alex, sotul meu, de bine-de rau, am fost cam peste tot pe unde am vrut, plecam destul de des in week-end doar noi doi, asa ca nu putem spune ca ducem dorul vacantelor.
- O dedicatie pentru fani: cum arata o zi din vacanta Andreei Esca?
- Eu sunt o persoana care nu prea are rabdare. Nu sunt genul care se duce la plaja si nu se mai ridica de pe cearceaf decat seara. Nici cand nu aveam copiii nu stateam toata ziua la soare. La mare, eram tot timpul in apa. Acum, de cand cu copiii, cu atat mai putin poti sa lenevesti. Sunt foarte dinamici, mereu trebuie sa fii cu ochii pe ei. In general, in vacanta, ma trezesc devreme. Daca in Bucuresti nu ma scol niciodata inainte de 8.30, in vacanta, la 7.30 deja mi-am facut dusul. Probabil am in minte ideea ca trebuie sa profit la maximum de acest ragaz, mi se pare ca a dormi e o pierdere de timp. Apoi, imi place micul dejun la hotel. E o atmosfera care ma atrage. Cunosti oameni noi, vin alte familii cu copii, te imprietenesti, vorbesti... Nu-mi plac vacantele izolate, sa ma retrag intr-o vila doar cu ai mei. Ador colectivitatea. Dupa micul dejun mergem la piscina, fiindca cei mici sunt fascinati de ea. De altfel, la Belek, unde mergem, au o multime de tobogane cu apa. Cu mare greutate reusesc sa-i scot pe la ora 3, cand mananca si dorm vreo ora, dupa care ne intoarcem sa ne balacim in piscina. Asta pana pe la 8 seara, cand apune soarele. Intre timp, Alex mai joaca golf, mai facem scufundari, iar copiii merg la un club unde fac ceramica, picteaza... Seara mergem la diverse restaurante. La Belek sunt foarte multe si de toate soiurile. E bine si pentru copii, fiindca exista un restaurant si o discoteca care le sunt dedicate in exclusivitate, ceea ce le da sentimentul ca sunt mari, independenti.
- La ultimul nostru interviu, asteptai barza pentru a doua oara. Acum, Aris e un mic Fat-Frumos. Timpul trece fulgerator...
- Intr-adevar. Alexia o sa intre la toamna in grupa mare si are deja mai multi soti, colegi de gradinita. Mi-a spus ca ii iubeste la fel, ca nu poate renunta la nici unul, asa ca s-a "maritat" cu toti. Acum e tocmai in curs de a se casatori cu Mateo. Chiar m-a rugat sa-i aduc aminte, ca nu cumva sa uite ca trebuie sa se marite si cu el. Normal, i-am spus ca se poate baza pe mine. Aris face doi ani pe 24 iulie. Si este un baiat in adevaratul sens al cuvantului. Cel putin deocamdata, el nu e pe cale sa se casatoreasca, ci e preocupat de cum sa-si sparga nasul. Se catara, se arunca, n-are frica de nimic. Amandoi sunt foarte dinamici. La fel ca si parintii lor. Ma simt excelent. Sunt plina de energie, astept vacanta zambind.