Vara Vedetelor

Dia Radu
Interpretii de muzica usoara nu se prea bucura de vacanta. Marea sau muntele inseamna mai degraba o schimbare de decor pentru spectacole si concerte. Un loc de munca la aer curat. Noroc ca au invatat sa imbine frumosul cu utilul si ca le place ce fac. Muzica se potriveste de minune cu vara. Asa declara Pepe si Emma, doi dintre tinerii interpreti aflati in topul succesului estival.

Pepe

"Cand toata lumea zambeste, zambeste si sufletul meu"

M-am nascut vara si, poate din cauza asta, ea este anotimpul meu preferat. Imi plac soarele, exuberanta naturii si faptul ca oamenii sunt mai veseli, mai bine dispusi. Si cand toata lumea zambeste, zambeste si sufletul meu. Imi place vara! E un anotimp tonic si pozitiv. Mai ales cand ma aflu pe malul marii sunt fericit. Sunt nascut in zodia Racului si, pur si simplu, apa ma innebuneste. Imi place sa inot in mare, sa o contemplu, sa petrec noaptea pe malul ei, sa fac baie sub clarul lunii. Imi place sa stau in nisipul fierbinte cu Oana, iubita mea, sa privesc valurile la nesfarsit. Recunosc, sunt romantic, dar cred ca emotia il face pe om fericit.
In ce priveste adevarata vacanta, ea va incepe ceva mai tarziu, in august, cand mi-ar placea tare mult sa ajung in Grecia. Pentru mine, vacanta adevarata inseamna sa ies din tara, sa fiu intr-un loc unde lumea nu ma cunoaste si nu ma opreste pe strada, undeva unde sa scap de "supraveghere", de ochii celor care ma urmaresc. Dar pana in august, mai e drum lung. Deocamdata, ma pregatesc pentru filmarile la cel de-al treilea videoclip. Si ma straduiesc sa fac fata turneelor si... petrecerilor. Cand ajung cu concertele prin locuri frumoase, mai zabovesc cateva zile si pentru distractii si relaxare. Mai ales la mare, unde am majoritatea contractelor, romanii stiu cu adevarat sa se distreze. Se simte ca au sange latin, ca vacanta si soarele ii incarca de energie si de chef de viata.
Ingredientul unei vacante de vis? Depinde. Pentru unii ea inseamna o libertate totala, pentru altii, ca mine, vacanta inseamna tot munca, dar cu decorul schimbat. Noroc ca imi place ce fac. Pentru mine, o aparitie in concerte sau la televizor e o bucurie reala. De altfel, am invatat sa imbin vacanta cu munca si frumosul cu utilul. Se poate! Succesul pe scena este un ingredient care transforma munca artistului intr-o sarbatoare continua. O vacanta fara sfarsit... In rest, concediul e dupa sufletul fiecaruia dintre noi. Unii si-l fac cu prietenii, altii cu persoana iubita, unii cu bani din belsug, alti cu bani mai putini, unii cu lume multa si galagie, altii in singuratate si liniste. Sanatate sa fie si timp frumos.
N-as vrea sa inchei micul meu discurs despre vara, inainte de-a spune ca pentru mine ea este si un anotimp creativ. Sunt foarte stimulat de intalnirea cu fanii mei, care ma asteapta totdeauna cu bucurie si pe care izbutesc sa ii fac fericiti, sunt stimulat de drumurile pe care le parcurg cu masina, ca sa ajung la concerte, si in care descopar cu bucurie ce tara frumoasa avem, dar, mai cu seama, imi plac serile ploioase de vara. Atunci stau acasa, ma incarc de melancolie si incep sa cant."

Emma

"Mi-e dor de ploile de vara din copilarie"

In fiecare an, vara, imi aduc aminte de vacantele petrecute la munte alaturi de familie, de aerul pe care il respiram numai acolo, la Vatra Dornei. Ma plimbam cu matusa mea prin padure si strigam cat ma tinea gura, dar mai ales cantam. Alergam si aveam impresia ca sunt ascultata de brazi, de flori si, in timp ce matusa mea isi facea treaba, eu imi desfasuram linistita spectacolul, avand mii de spectatori. In lumea mea orice imi era acceptat si permis. Aveam copacul meu, caruia in fiecare an ii mai adaugam un semn. Din pacate, de cativa ani nu am mai fost acolo, pentru ca vara e mereu un anotimp al marilor proiecte. Ca si anul acesta, de altfel... Voi munci pentru terminarea celui de-al doilea album, pe care cred ca il voi lansa spre sfarsitul verii, inceputul toamnei. Un album cu un stil radical diferit, pop cu influente din muzica popoarelor. Este vorba de primul album care imi apartine in totalitate, caci semnez muzica, interpretarea si versurile. Asadar, vara aceasta imi rezerva o experienta deosebita. Dar nu ma plang de munca, pentru ca a devenit parte din viata mea... o adevarata pasiune. In rest, ma bucur de ploile de vara, care au darul sa mai racoreasca putin Capitala. Cand eram mica, ploile de vara pur si simplu ma innebuneau. Imi placeau atat de mult, incat de fiecare data cand ploua, ieseam in ploaie si cantam. Urmau apoi clipele petrecute la gura sobei, in timp ce matusa imi pregatea laptele cu mamaliga... ihm...!!! Cred si acum ca e cea mai buna mancare din lume. Dar numai la Vatra Dornei are gust adevarat. Pana atunci, ma multumesc cu zilele petrecute in Bucuresti, cu alergatura pentru sedintele foto, pentru videoclip. In plus, mai am de inregistrat cateva piese. Mi-ar placea sa am ceva mai mult timp liber si sa plec intr-o excursie la Paris. Dupa cat am muncit in ultimul an, simt ca merit cu adevarat si o plimbare romantica pe malurile Senei. Va spun sincer ca inca mai visez ca voi ajunge sa traiesc si la Paris. Stiu, sunt o romantica.
Probabil voi ajunge si la mare, dar cu treaba. In ultima vreme, litoralul mi se pare din ce in ce mai obositor si mai galagios. Iubesc marea, dar nu-mi place aglomeratia. Prefer un loc linistit, retras, unde pot sa imi adun gandurile si trairile. Plaja de la Sulina e minunata, acolo am petrecut vreo doua veri. A fost fantastic, parca m-am regasit. Dar, daca atunci cand sunt la mare prefer sa stau retrasa, ei bine, faptul ca lumea ma cunoaste deja, ca ma aflu in atentia publica, ma incanta. Nu vreau sa fiu ipocrita si sa spun ca e neplacut sa fii recunoscut. Din contra. Observ cum lumea ma studiaza indeaproape, unii au impresia ca ma cunosc, altii chiar ma saluta. Si e minunat, sunt foarte fericita cand vad oameni care imi zambesc, caci eu iubesc oamenii. Viata e foarte frumoasa! Tot ca plan de vacanta, imi doresc sa ascult cat mai multa muzica si sa am timp sa vad cat mai multe filme bune (eu sunt studenta in anul Ii la Actorie) care sa ma inspire. Imi doresc in egala masura si o cariera pe marele sau micul ecran, asa ca nu crut nici un efort cand vine vorba de pregatirea mea. Chiar daca anotimpul meu preferat e iarna, cand de altfel m-am si nascut, vara, si mai ales vara aceasta, cu nostalgia vacantelor de demult, ma inspira din plin."

Foto: arhiva personala