"Iesiti din mijlocul lor si va deosebiti!"

Cititor Formula AS
O sugestie.

Ma gandeam ieri, apropo de persoanele pozate pentru coperta revistei "Formula As", ca sunt ani buni de cand n-a mai aparut un chip serios acolo. Sigur, poate ca prima pagina vinde revista - oare nu pe asta or fi mizand cei de la ziarul "Libertatea", de exemplu? - desi o rusine mai mare decat comparatia cu ziarul "Libertatea" nu cred sa existe! Sugestia mea, avand in vedere ca din totalul cititorilor nu toti sunt fani Jennifer Lopez si alte flecustete, ar fi ca o data pe luna (mai ales pentru pensionari, care nu mai sunt la curent cu buricele goale si sanii pe-afara) sa apara si o figura semnificativa pe coperta. Dintr-un domeniu semnificativ al vietii. Nu domeniul muzicii de trei lei neaparat, sau al filmului nou, dur, gaunos. Sau al divertismentului de cea mai joasa speta.
As da aici un singur exemplu, care m-a cam contrariat: Laura Stoica versus Irina Petrescu versus Papa Ioan Paul al Ii-lea. Toti trei in paginile revistei! De ce trebuie sa apara cel mai neinteresant dintre personaje pe pagina intai? Nu s-ar vinde revista altfel? Chiar credeti? Unde mai pui ca se stinsese un Papa, nu vreo starleta oarecare. Vorbesc aici numai in numele meu, dar poate or mai fi si altii care au o opinie similara. Eu una cumpar revista pentru eforturile ei ziditoare. De educare. De sensibilizare. Nu in ultimul rand de informare. Pentru minunatele reportaje ale minunatilor reporteri pe care-i aveti. Aflam despre anonimii vrednici a fi dati de exemplu, despre duhovnici si viata lor de jertfa. Dar probabil nu se poate ca lucrurile bune sa nu fie un pic amestecate cu can-canuri de pe la Hollywood, cu priviri in budoarele vedetutelor, in conturile si paturile lor, interviuri cu insi si inse fara continut. Asta face toata presa. Trist este ca dvs. faceti ce face toata presa. Adica, ar trebui ca indemnul Sf. Pavel: "Iesiti din mijlocul lor si va deosebiti" sa-l urmati nu doar 70% ci 100%. Ati fi chiar unici!
Cu stima dintotdeauna,
Liliana Dimitriu - B-dul Dimitrie Pompei 8,
sector 2, Bucuresti, cod 020337


"Cand vin acasa obosita, ma relaxez imediat, daca citesc chiar si un singur articol din "Formula As""

Sunt sigura ca primiti in fiecare zi felicitari de la tot felul de oameni pe care i-ati ajutat cu sfaturi sau, pur si simplu, i-ati incantat cu articolele dvs. atat de diverse, dar nu ma pot abtine sa va multumesc si sa va felicit pentru revista. E pur si simplu o pata de culoare in peisajul pestrit al presei noastre. Sunt satula sa citesc despre tot felul de scandaluri, despre vedete fara valoare, despre violuri, crime si alte orori, asa ca am fost foarte placut surprinsa sa vad ca mai exista si reviste ale caror pagini parca emana energie pozitiva. Cand vin seara acasa obosita si incarcata de stres, ma relaxez imediat, numai daca citesc chiar si un singur articol din "Formula As" si, credeti-ma, toate rubricile sunt reusite. Sa nu renuntati la nici una dintre ele. E o revista perfecta, care promoveaza adevaratele valori spirituale: iubirea, intelegerea, speranta, credinta, frumusetea, sinceritatea, modestia, inocenta. Intr-un cuvant, perfectiunea.
Adina Elis - e-mail: adinaelis@yahoo.com

"Cu cat sunt gardurile mai vechi, cu atat sentimentul de vesnicie e mai puternic"

In peregrinarile reporterilor dvs. prin tara, cred ca "s-au descoperit" multe dintre casele traditionale romanesti. As vrea sa puneti la dispozitia cititorilor pe site aceste fotografii. In curand, aceste comori vor disparea, si o data cu ele, toata atmosfera satului romanesc. Sa incercam sa mai intram inca o data pe aceasta usa inainte de a se inchide pentru totdeauna. Am un copil de 4 ani si as dori sa am ce sa-i arat cand nu vor mai exista cu adevarat. Cu cat sunt gardurile mai vechi, mai batranesti, cu atat sentimentul de vesnicie este mai puternic.
Eduard Tara - Iasi, e-mail: eduardtara@rdslink.ro




Scrisoare deschisa catre d-l N. C. Munteanu

"Simteam ca trebuie sa materializez admiratia si multumirea fata de dvs."

Buna ziua, domnule Munteanu,
Am descoperit revista "Formula As" anul trecut cand am venit in tara sa sarbatorim Craciunul cu parintii nostri si a fost probabil singura publicatie care mi-a dat un sens al decentei, al sensibilului, al unui standard de civilizatie pe care totdeauna l-am visat pentru Romania, in tot oceanul de pseudo-libertinism sau, mai degraba, prost inteleasa emancipare care transpare in presa romaneasca. In mod special, articolele dvs. au, pentru mine cel putin, un impact cu totul special, dureros aproape, caci materialul pe care il alegeti, forma pe care i-o dati, are o forta, capata un inteles care ma copleseste. Este prima data cand fac acest lucru si nu vreau sa va rapesc timpul, dar simteam ca trebuie sa materializez cumva admiratia si multumirea ca in aceasta lume tulbure si trista este cineva care are timp sa vada si sa aduca la suprafata dureri la care altii par orbi sau neinteresati.
Si, pentru convenienta, numele meu e Florentina, o cititoare devotata, care inca spera ca multi, multi altii isi vor deschide mintea si sufletul pentru a primi mesajul dvs. si vor intelege, eventual, ca numai o imbogatire spirituala poate depasi conditia materiala, si numai acumuland valori sufletesti putem completa bunurile fizice, dupa care tanjim in fiecare clipa.
Florentina - e-mail: Acoca911@aol.com