Ochelarii si machiajul

Redactia
Suferiti de miopie?.

- Fiindca prin sticlele ochelarilor dvs., ochii se vad mai mici decat sunt in realitate, ei trebuie sa fie mariti.

Solutii:
Fardati-va pleoapele cu culori deschise si lucioase. Aplicati pe arcada o nuanta ceva mai puternica: bej inchis de exemplu, in timp ce pe pleoapa mobila, aplicati bej deschis, sclipicios.
Aplicati imediat sub arcada sprancenei, fie putin fard de obraz, fie o culoare foarte deschisa si stralucitoare. Ochiul pare mai mare si mai viu.
Rasuciti-va genele in sus, cu degetele sau cu un aparat special, apoi aplicati pe ele rimel din belsug. Si cel colorat in verde sau in albastru "da" bine. In ce priveste dermatograful sau eye-liner-ul, ele trebuie aplicate in dungi extrem de subtiri, fiindca micsoreaza ochiul.

Purtati ochelari de distanta?

- Pentru ca prin intermediul lentilelor ochii se vad mai mari decat in realitate, e nevoie sa fie micsorati.
Solutii: Fardul de pleoape trebuie neaparat sa fie mat (recomanda vizagistii de la firma Lancome). Sclipiciul face ca ochii sa para mai mari. Ca stil de fardare, se recomanda "ochiul dramatic", cu mult negru si fumuriu. Pe pleoapa mobila se aplica farduri mate, inchise, marginea genelor se deseneaza cu dermatograf de aceeasi culoare, ducand linia spre tample, oblic in sus.
Eye-liner-ul aplicat de jur imprejurul ochilor creeaza o impresie de mai mic. El trebuie sa fie in ton cu rama ochelarilor de vedere.

Sfaturi generale

1. Rujul de buze trebuie aplicat avand ochelarii pe nas? Atentie! asta poate duce la excese, spune acelasi stilist de la Lancome. Mai intai aplicati rujul, apoi puneti-va ochelarii. In cazul cand aplicati un amestec de culori, luati pe pensula o cantitate infima, altfel veti parea pictate ca niste clovni.
2. Sprancenele joaca un rol important la purtatoarele de ochelari, de aceea trebuie sa fie mereu pensate si accentuate foarte usor.

Cosmetica naturista

Retete de preparare pentru apa de flori

Apa De Trandafiri

Ingrediente: 500 g petale de trandafiri (cei galbeni sunt mai parfumati), 30 g sare, 1/2 l apa minerala.
Mod de preparare:
zdrobiti intr-o piulita petalele de trandafiri. Amestecati-le cu sarea si apa minerala si lasati-le la macerat vreme de o saptamana, amestecand in fiecare zi compozitia si presand cu mana petalele. Strecurati, puneti lichidul in sticla si astupati-o cu un dop.
Este ideala pentru intretinerea tuturor tipurilor de ten. Se sterge fata seara si dimineata, dupa ce a fost demachiata.

Apa De Lavanda

Ingrediente: 1 kg de flori uscate de lavanda, 1 litru de apa.
Mod de preparare:
Puneti apa intr-o cratita, fixati deasupra o strecuratoare care sa nu atinga lichidul si puneti in ea florile de lavanda. Acoperiti sita cu un capac si puneti vasul pe foc viu, o jumatate de ora. Strecurati apa si puneti-o in flacoane inchise etans.
E foarte indicata pentru tenul gras, cu pori deschisi si inclinatie catre cosuri si puncte negre.