Vremea capsunilor

Redactia
Verii ii place sa se desfete cu fructe rosii. Mai intai isi pune in farfurie capsuni, pe urma cirese. Daca la gust e greu sa alegi intre ele, cand e vorba de frumusete, capsunile n-au concurenta in lumea fructelor. Miezul lor moale si parfumat contine substante care atunci cand vin in contact cu obrazul il fac sa tresara de frumusete. Incercati o singura data si veti vedea.

Exfoliant pentru ten

Principalul efect pe care capsunile il au asupra tenului este ca ajuta la indepartarea celulelor moarte, astfel incat pielea noua si tanara este ajutata sa iasa la suprafata. Taiati o capsuna in doua si frecati-va fiecare obraz cu partea exterioara a unei jumatati. Lasati sa actioneze 5 minute, apoi clatiti-va cu apa calduta. Confera instantaneu tenului finete si luminozitate.

Masca din capsuni si frisca

Amestecati 5-6 capsuni zdrobite, cu o lingura de frisca si o lingurita de miere, pana la omogenizare, si aplicati apoi pasta pe fata, pe gat si decolteu. Lasati sa actioneze 7-8 minute, apoi clatiti-va cu apa calda. Va va lasa tenul catifelat si frumos.

Exfoliant din capsuni pentru picioare

Si talpile au nevoie de ajutor vara, cand purtam sandale ce scot uneori la iveala calcaie ingrosate, cu celule moarte. Pentru a scapa de acest neajuns, pregatiti un exfoliant din urmatoarele ingrediente: 8 capsuni, 2 linguri cu ulei de masline, 1 lingurita de sare. Amestecati-le pana obtineti o pasta omogena, masati-va bine talpile si calcaiele, apoi clatiti-va cu apa calduta. Veti obtine o piele fina, ca de bebelus!

Remediu impotriva cearcanelor

Aplicati cateva feliute de capsuna sub ochi si relaxati-va circa 10 minute, apoi indepartati fructul si umeziti-va cu apa rece, de la frigider.

Remediu impotriva acneei

Oricare ar fi varsta dvs., daca va apar ocazional cosuri pe fata, folositi urmatorul truc: zdrobiti o jumatate de cescuta cu feliute de capsuni si amestecati-le cu o lingura de smantana. Aplicati amestecul pe fata si lasati sa actioneze timp de 10 minute, apoi clatiti-va cu apa calduta. Aplicata de 4-5 ori pe zi, cosurile vor disparea ca prin farmec.

Masca din capsuni pentru ten gras

Amestecati parti egale de capsuni zdrobite si iaurt natural neindulcit, pana la omogenizare. Aplicati pasta pe fata si lasati sa actioneze circa 10 minute, apoi clatiti cu apa calduta.

Inalbitor pentru dinti

Zdrobiti 2-3 capsuni proaspete si frecati-va energic dintii cu pasta rezultata. Curata si inlatura petele de pe dinti.

Balsam cu capsuni

Daca vreti sa aveti un par stralucitor si sanatos, amestecati 8 capsuni proaspete, bine zdrobite, cu 1 lingura de maioneza preparata in casa. Cu pasta rezultata masati-va pe parul uscat. Acoperiti cu un prosop cald, lasati sa actioneze circa 10 minute, apoi spalati-va parul cu sampon.



Gimnastica de intretinere

Gatul si dedesubtul barbiei

Uitat adesea, gatul este supus, la fel ca si fata, multiplelor agresiuni ale mediului inconjurator. Cu toate acestea, el face parte integranta din frumusetea unei femei, conferindu-i acesteia gratie si tinuta eleganta. Acasa sau la birou, in fata televizorului sau in masina, corectati-va, de mai multe ori pe zi, pozitia gatului. Anume: ridicati barbia in sus si intindeti gatul cat puteti. In mod automat, fata dvs. se va destinde si va parea mai putin obosita. Iata un exercitiu foarte eficient, de intretinere pentru gat si contra barbiei duble.

Inclinati capul spre spate cat puteti si ridicati falca inferioara, impingand-o spre inainte, astfel ca dintii de jos sa se suprapuna peste cei de sus. Repetati exercitiul de trei ori pe zi, de cinci ori.

Rostogoliti-va capul de la stanga la dreapta si inapoi, incercand sa atingeti pieptul cu barbia. Apoi rasuciti-l de la stanga la dreapta, privind peste umar.