"Minunea" americana - Scio

Florentin Popa
Cel mai performant aparat de diagnosticare a tuturor bolilor isi ofera serviciile la Clinica Tri-San din Bucuresti. Inventat de un cercetator de la Nasa, el detecteaza toate suferintele prezente si viitoare, oferind si solutii de tratament.

De curand, in cadrul clinicii Tri-San din Bucuresti a fost adus un aparat-minune, capabil sa faca o diagnosticare precisa a afectiunilor prezente in organism, dar si a celor care urmeaza sa se manifeste fizic. Mai mult, acelasi aparat trateaza bolile descoperite prin metode computerizate ultramoderne, utilizand principiile unor terapii orientale vechi de 5000 de ani... Interlocutorul nostru, d-l Nicolae Manea, este unul dintre conducatorii Clinicii Tri-San. Inginer de profesie, a lucrat timp de peste 20 de ani in domeniul cercetarii software, iar de 10 ani este interesat de medicina complementara, pe care incearca sa o tehnologizeze, sa o aduca la formule matematice...

"Aparatul a fost folosit numai de armata si serviciile spatiale americane"

- Ati adus in Romania o aparatura americana de diagnostic si tratament, despre care se vorbeste in termeni superlativi. Despre ce este vorba?
- Aparatele pe care le folosim in clinica "Tri-San" reprezinta cea de-a treia generatie a unei aparaturi medicale performante, inventate in Statele Unite. Aparatul Scio a fost creat de Bill Nelson, cercetator in cadrul Nasa, si a fost folosit pana acum cativa ani numai de catre armata si serviciile spatiale americane. Mai exact, este vorba de un aparat de biorezonanta, care foloseste curentii de joasa frecventa pentru diagnosticarea si tratamentul unor afectiuni ale corpului omenesc. Aparatele de biorezonanta exploateaza una din manifestarile interesante ale corpului omenesc, si anume corpul energetic. Orice organ emite un camp energetic care poate fi detectat si influentat. Pe baza acestui principiu, a fost realizat aparatul numit Scio, care detecteaza dezechilibrele energetice ale organismului, dezechilibre care reflecta de obicei existenta unei afectiuni sau probabilitatea de aparitie a unei afectiuni. Detectandu-le, poate realiza, totodata, un tratament energetic, care inlatura aceste dezechilibre. Desigur, datele obtinute sunt interpretate de un medic specialist.
- Ce boli pot fi diagnosticate cu Scio?
- Toate afectiunile organismului uman, pentru simplul motiv ca orice boala se manifesta printr-un dezechilibru energetic. Daca, spre exemplu, un pacient ar avea o problema necunoscuta legata de intoxicarea ficatului sau de prezenta unor corpuri straine in vezica biliara (calculi), toate aceste probleme duc la dezechilibrarea energetica a respectivelor organe, care este detectata pe loc. Afectiunea poate fi cronica, acuta sau pe cale de a se instala. Urmeaza apoi o diagnosticare mai fina, care duce la identificarea, cu probabilitate de 85-90% (care in lumea medicala reprezinta foarte mult), a tipului de afectiune, pe baza caruia programele aparatului si medicul trag o serie de concluzii relative la factorii de risc care pot afecta starea de sanatate a pacientului, la modul de tratament, cat si la durata optima de efectuare a unei terapii.
Pentru depistarea acestor dezechilibre energetice se plaseaza cativa electrozi pe frunte si pe membre (pe ambele maini si picioare) si se face o scanare a corpului pacientului, pe o durata scurta (circa 3 minute), fara sa se foloseasca pentru aceasta metode invazive, cum ar fi iradierea pacientului, inghitirea unor substante de contrast evidentiante, analize de sange etc.
- Sa ne imaginam ca s-a facut o diagnosticare precisa si s-a descoperit ca un organ este afectat. Ce recomanda programul computerizat?
- Partea de tratament are doua laturi importante. Prima se refera la reechilibrarea organismului prin activarea, ca in medicina chineza, a meridianelor energetice (punctele de acupunctura). Reechilibrarea energetica se face in doar cateva minute pentru fiecare organ sau sistem important, printr-un set de impulsuri de o anumita durata si intensitate. Acest proces nu este instantaneu, dureaza la unele persoane o ora, doua, la altele poate dura si pana la cinci zile, motiv pentru care si terapiile pe care le recomandam au o frecventa de cel putin o data pe saptamana. Terapia energetica pe care o efectuam in cabinet este de obicei insotita si de o terapie complementara nealopata, pe care o recomandam pacientilor, in functie de specificul afectiunii. Aici includem in primul rand suplimentele nutritionale din fructe si legume (in nici un caz cele chimice), produsele homeopate (pentru ca homeopatia este o ramura a medicinei cu specific energetic, asa cum este si biorezonanta), tratamentele prin electropunctura (prin aplicarea unor electrozi pe punctele de acupunctura), aromaterapie, cromoterapie, modificarea stilului de viata, inclusiv un regim nutritional specific, daca este vorba de probleme legate de exces de greutate sau de carente nutritionale. Medicii nostri fac toate aceste recomandari in deplina cunostinta de cauza; avem medici specializati in tehnicile medicinei orientale, cu practica in acupunctura si homeopatie.
- Aparatul pe care-l folositi identifica si carentele in vitamine si minerale existente in organism? Lipsa de calciu, magneziu, fier...
- Scio face o analiza extrem de precisa a carentei de vitamine, oligoelemente si acizi grasi din organism, ceea ce in medicina clasica se obtine printr-o multitudine de analize specializate, care necesita si timp, si bani. Identificandu-se aceste carente, se identifica si organele care sufera de pe urma lor. Spre exemplu, lipsa de magneziu implica automat o stare de oboseala, o activitate nervoasa scazuta; excesul de colesterol sau trigliceride implica automat probleme legate de circulatia sanguina, de starea tesuturilor, a arterelor si venelor sau a inimii; o lipsa de oxigenare implica o stare de oboseala musculara. Fiecare din carentele depistate are efecte asupra organelor interne.
- In brosura de prezentare scrie ca Scio are efecte pozitive si in alergii. Poate detecta cu precizie alergenul vinovat de declansarea bolii?
- Tratarea alergiilor in cadrul clinicii noastre se face in doua moduri. Mai intai, se face o depistare si identificare cvasicompleta a alergenilor, care difera complet de alte metode clasice. La noi, alergiile instalate in organism sunt identificate energetic de aparat, iar alergiile posibile sau probabile sunt identificate prin verificarea directa a biocompatibilitatii pacientului cu produsul despre care se crede ca este vinovat de provocarea alergiei. Pentru aceasta, exista o functie specifica a aparatului - aceea de testare a produselor. Procedura este rapida, completa, iar efectul este imediat (nu trebuie asteptat un timp de reactie, mai scurt sau mai lung, in functie de substanta alergica). Dupa depistare, urmeaza procedura de desensibilizare specifica. Exista si o faza mai complicata, in care alergia este deja instalata in organism si atunci se comanda organismului sa invete expulzarea sau eliminarea alergiei pe cale naturala; aceasta inseamna, la un produs chimic, izolarea, dizolvarea sau invaluirea lui, astfel incat sa nu mai provoace reactia alergica.
- In ce boli ati inregistrat cele mai bune rezultate ale terapiei prin biorezonanta?
- Orice afectiune poate beneficia de un tratament eficient prin biorezonanta. 90% din pacientii nostri sunt oameni cu probleme reale de sanatate, care au cautat o cale alternativa de vindecare dupa ce metodele medicinei clasice au esuat. Din cei peste 1000 de pacienti pe care i-am avut in ultimele 6 luni, exista o medie de 370 de pacienti care inca urmeaza terapiile, avand mai multe afectiuni cronice; dar avem si pacienti care sunt in terapie de peste 4 luni de zile, pentru ca se simt foarte bine si au constatat ca, urmand aceste terapii scurte, o data pe saptamana, isi pastreaza starea de sanatate la nivel maxim. Problemele principale ale pacientilor sunt: sistem imunitar scazut, imbatranire a tesuturilor, intoxicatii cu diverse tipuri de substante, reumatism (in special artroze si artrite), probleme de sistem circulator corelate cu afectiuni cardiace etc.
- Ce efect are acest aparat in bolile grave, cum ar fi cancerul, in boli mai greu de tratat de catre medicina clasica?
- Cancerul este, in principiu, o boala greu tratabila. Noi avem cativa bolnavi de cancer, nu avem insa medici oncologi, iar specializarea medicului este foarte importanta, deoarece cancerul este o problema complexa. La bolnavii de cancer pe care ii tratam in clinica noastra avem in vedere in primul rand intarirea sistemului imunitar si reechilibrarea energetica la nivel celular.

"Stresul va deveni in curand principala cauza de mortalitate in lumea civilizata"

- Scio permite si anumite tratamente psihologice. Cum este posibil?
- Noi am pornit de la ideea ca orice modificare energetica induce o modificare la nivel somatic si invers, orice modificare la nivel somatic in corpul fizic duce la o perturbare in campul energetic. Emotiile, la randul lor, pot provoca modificari in corpul fizic si invers. Cel mai bun exemplu este stresul, care in curand va deveni probabil principala cauza de mortalitate in lumea civilizata, pentru ca stresul provoaca in momentul de fata majoritatea problemelor fizice din corpul omenesc. Complexul nostru de diagnosticare are un program extrem de extins pentru tratarea problemelor emotionale. Din acest motiv, lucram cu o echipa de psihologi care, impreuna cu medicii, trateaza aceste aspecte. Traseul unui pacient in clinica noastra implica intrarea la medic, diagnosticarea si evaluarea starii de sanatate, iar daca sunt puse in evidenta probleme emotionale, medicul este cel care indruma pacientul catre psiholog. Sedinta de psihoterapie asociata sedintei de diagnosticare este gratuita. Le recomandam pacientilor nostri care au probleme emotionale si psihologice sa foloseasca, pe langa sfatul terapeutilor, programele de terapie emotionala pe care le are aparatul Scio. Iar rezultatele sunt spectaculoase!
- Un alt concept extrem de indraznet pe care l-am observat in brosura de prezentare a aparatului Scio este "terapia antiimbatranire". In ce consta aceasta?
- Consta intr-o metoda extrem de complexa, capabila sa actioneze asupra intregului corp in privinta intineririi si regenerarii organismului. Tratamentul energetic este extrem de important in acest sens, pentru ca el rezolva atat problemele vizibile (lifting facial, eliminarea ridurilor, intinderea pielii, refacerea colagenului - toate acestea prin metode neinvazive pentru corpul omenesc), cat si problemele interne. Aparatul identifica la fiecare pacient trei varste: biologica, metabolica si tisulara. Varsta tisulara are la pacientii nostri o diferenta de 5-10-20 de ani fata de cea biologica, ceea ce inseamna ca starea tesuturilor si a celulelor este mult imbatranita fata de situatia normala. Refacerea celulelor este prin excelenta un proces energetic: celula se reface daca este hranita si energizata in mod corespunzator, un proces pe deplin realizabil prin tratamentele antiimbatranire pe care le promovam. Intr-un timp limitat (sub un an de zile), refacerea celulara a organismului devine completa si reala.
- Copiii pot beneficia de avantajele aparatului Scio?
- Din pacate, printre pacientii nostri se numara si copii, unii cu deficiente motorii sau de discernamant. Cu unii dintre ei am obtinut rezultate foarte bune. Spre exemplu, o fetita din Brasov avea probleme cu miscarile membrelor, cu capacitatea de concentrare si de asimilare a cunostintelor; dupa 4 luni de terapie, facuta o data pe saptamana, mare parte din aceste simptome au disparut, i-a revenit pofta de joaca si de invatatura. La copii exita si o serie de terapii de frontiera, intre domeniul fizic si psihic. Ele trateaza problemele de deficienta scolara, cele de eliminare a unor dependente care apar inca din copilarie (fumat, alcool, droguri). In plus, pentru copiii la care se doreste performanta sunt programe speciale de imbunatatire a abilitatii de a invata, de a acumula cunostinte.
Aparatul nostru se poate "lipi" de orice activitate medicala, cu conditia ca medicul care il utilizeaza sa fie capabil sa invete sa-i exploateze rezultatele. Toti medicii nostri s-au pregatit intensiv in cadrul clinicii, pe baza unor cursuri de specialitate, pe care le-am adus din Occident.
- Utilizarea aparatului Scio are si contraindicatii?
- Nu exista nici o contraindicatie si nici un efect secundar provocat de folosirea acestui aparat. De altfel, Scio este aprobat de Ministerul Sanatatii si Familiei pentru procedurile pe care le practicam.
- Care sunt tarifele pentru diagnosticare si tratament?
- O sedinta de diagnosticare costa 1.200.000 lei, iar o sedinta de terapie simpla costa 500.000 lei. In cazul bolilor cronice, unde sunt necesare mai multe sedinte de terapie, se fac reduceri substantiale.

Clinica "Tri-San" functioneaza in str. Tudor Vianu nr. 3, sector 1, Bucuresti, tel. 021/233.88.70, 233.88.71, website: www.trisan.ro