Gimnastica impotriva ridurilor

Redactia
Cuvantul magic este: "Exercitii inverse", pozitii speciale prin care capul se afla mai jos decat centrul de greutate al corpului. In acest mod, tenul este mai bine irigat cu sange, cutele si ridurile de pe fata dispar, muschii obrazului se intaresc.

Cand vorbim despre o fata neteda si frumoasa, ne gandim mai ales la creme si masti. Exista, insa, o posibilitate mai buna ca pielea sa se vitalizeze dinauntru in afara, intinerind: exercitiile inverse, care duc la o buna irigare cu sange a capului. Prin ele, metabolismul se activeaza si tesuturile sunt mai bine hranite. Daca practicati yoga, multe dintre pozitii va sunt cunoscute, dar si pentru incepatori, ele sunt extrem de usor de executat. Problema care se pune este ca ele trebuie executate complet (sunt 8 exercitii) si zilnic. Succesul o sa va surprinda, pentru ca in scurt timp, obrazul dvs. va deveni mai ferm si mai sanatos ca aspect. In plus, exercitiile nu sunt obositoare si nu cer insusiri fizice deosebite. Nu e vorba de forta, ci de intindere si extensie, ca la stretching. De o respiratie profunda si ritmata. Importanta este si ordinea in care trebuie executate exercitiile, pentru ca fiecare trebuie mentinut 30 de secunde in sir. Un efect secundar fericit: talia se subtiaza, pantecul devine mai ferm, creierul se trezeste si devine mult mai activ. Veti putea munci mai spornic si veti dormi linistit.

Stati drept si inspirati profund. Cand expirati, indoiti usor genunchii si corpul in fata, apucati cu bratele dosul genunchilor si lasati capul sa atarne. Stati asa 30 de secunde. Reveniti.

Lasati-va in genunchi, puneti bratele si fruntea pe podea. Ridicati corpul, intinzand bine picioarele. Numarati pana la 30, respirand normal. Reveniti.

Lasati-va pe vine, cu bratele bagate intre genunchi. Sprijiniti-va cu degetele pe podea si ridicati calcaiele, lasand capul la nivelul genunchilor. Stati asa 30 de secunde. Reveniti.

Lasati-va in genunchi si asezati-va pe calcaie. Ridicati bratele mult, in spate, si puneti fruntea pe podea. Stati asa 30 de secunde. Reveniti.

Culcati-va pe podea cu fata in sus. Ridicati spatele si sprijiniti-l cu mainile fixate pe solduri (lumanarea). Indoiti usor genunchii, tinand picioarele apropiate. Numarati pana la 30, respirand linistit si profund. Reveniti.

Ramaneti intins pe spate. Respirati linistit, aduceti si apasati genunchii la piept. Inspirati si tineti aerul cat mai mult in plamani. Cand expirati, lasati usor picioarele pe pamant.

Stati pe podea cu picioarele lipite si intinse in fata. Inspirati profund, apoi expirati usor si in vremea asta aplecati-va inainte, pana ce capul va ajunge la (sau aproape de) genunchi. Ramaneti asa 30 de secunde, respirand linistit si usor. Repetati exercitiul de 3 ori.

Stati drept, cu picioarele apropiate. Inspirati. La expiratie aplecati-va cat mai mult inainte, lasand capul si bratele cat mai libere. Ridicati-va incet. Repetati.
(Inainte de a incepe programul, incalziti-va: lasati-va jos, pe calcaie, cu genunchii indepartati si bratele atarnate, moi. Faceti 2-3 genuflexiuni.)