Remedii cu oua de prepelita

Cititor Formula AS
Retete de slabit.

Cura rapida de primavara

Va propun un regim de slabire care a fost publicat cu mai multi ani in urma intr-o revista elvetiana si promite pierderea unui kilogram pe zi, fara sa ne condamne la infometare. Noutatea pe care o aduce: mancati pe saturate, dar... un singur aliment pe zi. Deci: luni - zi de sucuri, marti - zi de cartofi, miercuri - orez, joi - fructe proaspete, vineri - paste, sambata - legume, duminica - tot ce vreti.

Luni - sucuri (spala grasimile)

Dimineata, la pranz si seara se consuma sucuri de fructe si de legume in cantitate de 1,5 l (600 calorii). E bine sa le beti proaspete. Sucurile pot fi amestecate dupa dorinta. Recomandabile sunt urmatoarele cocteiluri: o portocala si un grapefruit stoarse in acelasi pahar, amestecate cu 2 lingurite suc de lamaie - aduc multa vitamina C; 100 ml suc de sfecla rosie amestecat cu 100 ml suc de telina, in care adaugati o lingurita otet de mere - reglementeaza digestia; 300 g castraveti + o lingura patrunjel tocat se baga in centrifuga si se amesteca apoi cu 100 ml suc de rosii si o lingurita suc de lamaie - dau senzatie de satietate; 200 ml suc de morcovi + 100 ml suc de mere - aduc multa vitamina A. In plus, apa minerala, ceai de plante si fructe la discretie.

Marti - cartofi (aduc putere)

Fierbeti 1 kg de cartofi (700 calorii) timp de 20 de minute. Curatati-i de coaja si pregatiti-i astfel: salata - taiati-i rondele si amestecati-i doar cu suc de lamaie; piure: zdrobiti cartofii, amestecati-i cu 3 linguri de lapte si patrunjel tocat; supa pasata: se fierb cartofii si se trec prin sita cu lichid cu tot. Peste zi - ceai de plante.

Miercuri - orez (elimina toxinele)

Din 200 g orez uscat (800 calorii) se obtin 600 g orez fiert. Se fierbe orezul in apa fara sare, timp de 30 minute. Se scurge, se imparte in 5 portii. Ideal ar fi ca portiile sa se manance ca atare, dar daca vi se pare un meniu greu, se pot adauga peste orez o lingura suc de portocala sau de grapefruit, 5 linguri suc de rosii. Aveti voie sa beti 2,5 l apa minerala sau ceai de plante. Dimineata, cafea fara zahar. Orezul contine vitaminele B, E si saruri minerale: fier, magneziu, potasiu, care ajuta la deshidratare.

Joi - fructe (enzimele continute
activeaza metabolismul)


Mic dejun: o felie de paine prajita sau graham + o felie de friptura rece sau branza uscata + un fruct. Aveti voie sa mancati, in total, 1,250 kg fructe (600 calorii), cu exceptia bananelor. Le puteti consuma crude sau sub forma de salate fara zahar, doar cu suc de portocale. Aveti voie sa beti pana la 2 l apa minerala si cafeaua sau ceaiul de dimineata fara zahar.

Vineri - paste (dau senzatia de satietate)

Pastele fainoase va aduc 850 calorii. Micul dejun: o felie de paine prajita sau graham, cu un strat subtire de unt, un ou tare. Pranz: fierbeti 150 g macaroane sau alte paste in apa cu sare, timp de 10 minute. Din 150 g paste uscate se obtin 450-500 g paste fierte. Iata cum puteti sa le preparati: 150 g paste fierte se amesteca cu marar si patrunjel tocat si o lingurita cu varf (30 g) branza uscata rasa; 150 g paste fierte se amesteca cu un fir de usturoi verde tocat; 150 g paste fierte se amesteca cu o rosie taiata marunt si patrunjel tocat. Aveti voie 2 l lichid si cafeaua de dimineata fara zahar.

Sambata - legume (care aduc circa 600 calorii)

Micul dejun: 1 felie graham + 1 ou fiert tare + o cafea fara zahar. Cumparati legume care va plac (1 kg). Le puteti consuma crude sau fierte, combinate cu suc de lamaie sau otet de mere. La o masa, se mai poate consuma un ou (in afara de cel de dimineata) sau 60 g branza dulce. Peste zi, 1,5 l apa minerala.

Duminica - "banchet" (drept rasplata)

Micul dejun: sandviciuri cu branza si rosii - 2 felii paine prajita, unse cu un strat subtire de unt, si cate o feliuta de branza si rosii deasupra, cafea sau ceai fara zahar. Pranzul - gratar cu salata de cartofi si telina. Se frig 100 g carne de vita sau pasare si se serveste cu 500 g telina, fiarta in apa cu sare, timp de 10 minute si 125 g cartofi fierti in coaja. Cina - Salata din 100 g piept de pui, o salata verde, 1 fir de ceapa verde, 3 rosii, 1 ardei - toate taiate marunt, peste care se adauga 1 lingurita ulei si otet de mere. E voie si o felie de paine prajita. Desert - intre mese cate un fruct. In rest, apa minerala la discretie.
Poate va pare greu de tinut acest regim, dar va asigur ca este destul de usor si merita. Desi sunt o persoana mai in varsta si sanatatea nu-mi permite sa fiu prea activa, am slabit 4 kg intr-o saptamana. Succes!
Maria Bajenaru - B-dul Al. Lapusneanu
nr. 62, bl. Le6, sc. B, ap. 27,
O.P. 2, Constanta




Cosmetica naturista

Remedii cu oua de prepelita

Pentru caderea parului

Se amesteca si se omogenizeaza bine urmatoarele ingrediente: 10 galbenusuri de oua de prepelita, 2 fiole laptisor de matca liofilizat (se gaseste la Apicola), 1 lingurita de miere, 1 varf de cutit de drojdie de bere proaspata. Dupa ce se obtine un amestec omogen, se lasa la dospit 24 ore intr-o incapere calda. Aceasta pasta se aplica pe pielea capului dupa spalarea cu sampon. In cazul instalarii cheliei, parul trebuie tuns scurt. Se acopera capul peste noapte cu un prosop curat, pana dimineata, cand parul se spala din nou, de preferinta cu ceai de musetel. Tratamentul se face pe parcursul a minimum 10 zile, putand fi continuat fara pauza si fara repercusiuni negative. Da rezultate la mai mult de 80% din cazurile de alopecie de diferite grade. Pasta ramasa nefolosita se poate pastra la frigider, pana la intrebuintare, iar albusurile ramase batute spuma sunt un excelent balsam pentru parul sanatos, dandu-i stralucire.

Masca pentru fata

Un galbenus de ou de prepelita se amesteca omogen cu o picatura de ulei de masline si doua picaturi zeama de lamaie. Se intinde pe tenul curatat in prealabil si se lasa sa actioneze 15 minute, dupa care se indeparteaza cu apa calduta sau ceai de musetel. Reda fetei stralucirea si hidrateaza tenul.

Cornelia Bercsenyi - str. Salcamilor nr. 25A,
Resita, jud. Caras-Severin