Extrase din scrisorile cititorilor

Cititor Formula AS
"Scrieti in revista si despre relatiile dintre copii si parinti. "Forma maxima" nu priveste doar sanatatea, ci si viata familiei"

"Matei are 5 ani si este spaima gradinitei de copii la care merge. In primele luni se tavalea pe pamant si urla, cerandu-mi sa-l iau acasa. Apoi, dupa ce s-a obisnuit cu ceilalti copii, a devenit agresorul lor. Ii scuipa, ii bate, le ia din maini jucariile. Sunt depasita de situatie. Mi-e teama ca la anii adolescentei ma va trata si pe mine la fel. Ce sa fac? Sunt divortata si n-am nici un alt ajutor. Revista dvs. e variata si interesanta, dar ar trebui sa scrieti si despre relatiile dintre copii si parinti. "Forma maxima" nu priveste doar sanatatea, ci si viata familiei."
Angela Oancea - str. Sanatescu
nr. 13 B, Bucuresti

"Dumitru, nepotul meu in varsta de 12 ani (sunt bunic), are obiceiul sa chiuleasca zile la rand de la scoala. Sesizat de profesorul diriginte, dupa ce diverse pedepse n-au avut vreun efect, intr-o zi l-am pandit, tinandu-ma dupa el. Urmarirea n-a fost zadarnica. Intr-un parc din apropierea liceului, Dumitru era asteptat de o gasca de baieti de aceeasi varsta cu el, alaturi de care a inceput sa fumeze si sa bea bere. Nu m-am coborat la rusinea sa ascult ce vorbesc, dar acasa, cand l-am tras la raspundere pentru faptele sale, mi-a zis ca toata scoala face la fel. Sunt disperat. Parintii lui sunt plecati la munca, in strainatate, si baiatul se afla in grija mea."
Ion Mihaescu - Op 16, Cp 23, Ploiesti
"Oana, fetita mea, are 15 ani, si sambata ii dau voie sa mearga la discoteca. De cateva saptamani vine din ce in ce mai tarziu. Cand o cert, rade si-mi spune sa fiu bucuroasa ca mai vine acasa. Intr-o zi, cand a fost obraznica si i-am tras o palma peste obraz, mi-a spus ca daca o mai ating o singura data, imi da si ea una, de ma da cu picioarele-n sus. Sotul meu nu se baga. Spune ca asa sunt copiii la varsta ei."
Angela Trotusean - B-dul Tache Ionescu
nr. 11-13, sc. B, Constanta