Zodiacul Lunii Mai

Tana Rosca
Efectul calmant, stabilizator, pe care-l vom simti in prima parte a lunii mai, ne va ajuta sa ne revenim dupa agitatia teribila a lunii aprilie. Evenimentele socante nu mai vin sa ne tulbure ritmul vietii, toate par sa se astearna pe un fagas normal. Linistea astfel dobandita ne va determina sa devenim mai increzatori, mai jucausi si mai deschisi in cea de-a doua parte a lunii.

Berbec
Bani si... probleme


Pana pe 12 sunteti foarte mobili si va adaptati cu usurinta persoanelor si situatiilor care apar in viata dvs. Sunteti supusi multor influente si doriti sa intreprindeti cat mai multe. Ar fi totusi indicat sa va faceti un calcul cat mai realist al timpului si energiei de care aveti nevoie pentru a duce intr-adevar la capat toate aceste initiative, deoarece altfel veti abandona unele dintre ele pe drum, ceea ce ar fi frustrant. Problemele legate de casa se rezolva pas cu pas, iar pasii respectivi par sa se accelereze intrucatva in mai.
Bani: Aceasta se dovedeste o luna deosebit de fructuoasa cu privire la orice activitate de ordin comercial si financiar. Intre 13 si 28 veti fi negociatori abili, nescapand nici o ocazie de castig si dandu-va seama dintr-o privire cum puteti obtine maximum de avantaje din orice situatie. Initiativele noi sunt binevenite mai ales dupa data de 20.
Cariera: In calea reusitei dvs. profesionale apar inamici, unii din randurile colegilor pe care-i considerati prieteni. Dupa data de 2 se pot ivi conflicte neasteptate, iscate din senin, cu forta unor tornade. Dusmanii dvs. sunt de sex masculin si actioneaza energic. Principalul lor obiectiv este sa strice relatiile dvs. bune cu colegii, dupa principiul clasic: dezbina si condu.
Dragoste: Traiul in doi e parca mai putin dulce ca luna trecuta, iar anumite reactii ale partenerului va pot parea exagerate. E adevarat ca sunteti o fire romantica, dar este vorba despre romantismul eroului, nu despre sentimentalism, care vi se pare artificial.
Sanatate: O luna nu prea buna, cu un surplus de energie pe care nu prea stiti cum sa-l directionati. Evitati condusul dupa data de 2. Faceti exercitii usoare pentru a va debarasa de excesul de energie, dar nu faceti forta.

Taur
Sub protectie


Cu Soarele si Venus, stapana zodiei Taurului, aflata in semnul dvs. pana pe 10, incepeti luna foarte bine. Starea dvs. generala buna va intareste echilibrul natural si va pune perfect in valoare farmecul. Deplasarile scurte, mai ales cele facute in interes de serviciu, sunt eficiente mai ales in intervalul 13-28, cand veti avea posibilitatea de-a debloca relatiile cu autoritatile sau obtine documente trebuincioase, domenii in care in trecut ati cam avut probleme. In relatiile de prietenie pot aparea tensiuni sau chiar certuri aprige in prima si ultima saptamana a lunii.
Bani: La capitolul finante nu aveti nici un motiv sa va faceti griji. Venus, planeta guvernatoare a banilor, se ocupa pe perioada intregii luni sa aveti buzunarele pline, ba mai mult, sa va sporiti veniturile aproape fara efort, mai cu seama incepand din data de 11.
Cariera: Popularitatea de care va bucurati printre colegi are si o latura neplacuta, in sensul ca va asalteaza cu totii, e drept cu cele mai bune intentii: hai la o cafea, hai la o tacla. Sefii vor avea impresia ca profitati de orice ocazie sa trageti chiulul.
Dragoste: Fiind relaxati si sarmanti, atrageti cu usurinta atentia sexului opus. Taurii singuri pot trai cel putin o idila de primavara, in timp ce aceia care sunt intr-o relatie stabila se bucura din plin de afectiunea partenerului.
Sanatate: Va ingrasati din aer. Curele de slabire esueaza, miscarea va ajuta mult mai mult sa va pastrati formele, dar nu sa dati jos. Nu uitati ca numarul de kilograme este mai putin important ca felul in care stau pe corp. Pofta de miscare exista pana pe 12.

Gemeni
O luna benefica


Viata vi se lumineaza incepand din data de 11, cand micul benefic Venus isi ia ramas-bun de la Tauri si se muta, cu arme si bagaje, in zodia dvs. Este probabil ca astfel sa inceapa cea mai frumoasa perioada a acestui an, pentru ca tot ceea ce intreprindeti pe plan personal este sustinut de planete, reusitele vin usor, sunteti foarte convingatori si seducatori, vioi si plini de umor. Folositi-va la maximum de aceste atuuri!
Bani: Inca nu se poate spune ca ati lasat in urma dificultatile si/sau stramtorarile care v-au grevat veniturile in ultima vreme, insa in mai, puteti face progrese semnificative in sensul rezolvarii problemelor dvs. banesti. Tot data de 11 si intrarea lui Venus in zodia dvs. este cea care marcheaza inceputul perioadei propice pentru a obtine avantajele banesti de care va veti putea bucura luna aceasta. Este recomandabil sa pastrati discretie asupra afacerilor facute pana pe data de 28.
Cariera: Din 2 incepand, apare riscul unor confruntari cu sefii, care va pot da dispozitii contradictorii sau se pot razgandi in ultima clipa asupra sarcinilor care va revin. Atmosfera este incarcata si la un moment dat pot sari scantei. Dvs. sunteti cei care puteti detensiona situatia, actionand cu tact si umor.
Dragoste: Data de 13 a acestei luni nu este deloc fatidica, cel putin nu pentru dvs. Ea marcheaza fie intarirea sentimentelor de dragoste existente deja, fie aparitia unei noi relatii de iubire, care poate avea un curs de-a dreptul spectaculos.
Sanatate: Starea sanatatii dvs. nu va lasa de dorit, dimpotriva, intre 13 si 28 veti fi intr-o forma deosebit de buna.

Rac
Prieteni si succes profesional


Influenta prietenilor asupra dvs. este deosebit de buna, in cea mai mare parte a acestei frumoase luni de primavara. Discutiile sunt animate, schimbul de idei este incitant, punctat de glume si rasete. Intalnirile cu prietenii sau orientarea dvs. catre activitati sociale ori de grup arata foarte bine, indeosebi intre 13 si 28. Va veti pune in valoare talentul de povestitor, specific zodiei, si se poate sa intalniti multe persoane noi cu care sa inceapa sa se lege o amicitie.
Bani: Indiferent cat de stabila ar fi situatia dvs. financiara, luna aceasta suferiti de tot felul de temeri irationale in privinta banilor. Desi nu mai sunteti in pericol de-a investi impulsiv in afaceri riscante, e preferabil sa ramaneti conservatori in privinta banilor.
Cariera: Pana pe 12, comunicarea cu sefii este deosebit de bine aspectata. Acestia vor fi deschisi propunerilor dvs. Si foarte dispusi sa va dea tot sprijinul pentru a va concretiza ideile. Succesul este cu atat mai mare cu cat nu le prezentati pe toate odata, ci pe masura ce reusiti sa le puneti in practica.
Dragoste: In mai, sentimentele dvs. de iubire se vor indrepta mai degraba generic asupra familiei decat asupra partenerului, pe care il mai tineti intrucatva la distanta, chiar daca o faceti involuntar. Se poate sa fiti incantati mai cu seama de calitatile pe care le descoperiti la rudele dvs. prin alianta.
Sanatate: La inceputul lunii exista pericolul de-a va suprasolicita la serviciu, ceea ce va poate slabi sistemul imunitar si/sau sa va provoace palpitatii, dar cu incepere din 11 va veti simti din ce in ce mai bine. Principalul castig este o buna gospodarire a energiei dvs. Si faptul ca dati mai multa atentie nevoii de odihna.

Leu
Nu va temeti de Luna Neagra


Prezenta temutei Luni negre in semnul dvs. nu trebuie sa va inspaimante, deoarece ea nu anunta evenimente catastrofale, ci este asociata mai degraba cu anumite stari, provenite din experiente emotionale anterioare. Rolul ei este sa va ajute sa constientizati modelele de reactie negative, de ordin emotional, pentru a le putea pune in perspectiva si a le depasi. Usor de zis, greu de facut, dar o abordare in acest sens a tranzitului sau ne poate transforma radical in bine.
Bani: Atentie la investitii. Se poate sa se exercite adevarate presiuni asupra dvs. pentru a face o investitie impreuna cu un barbat - la initiativa acestuia, insa pentru dvs. ar fi o aventura cu sfarsit incert. In mai este mai bine sa nu va atingeti de economii si sa cheltuiti cu masura (mica).
Cariera: De data aceasta, acela dintre sefii dvs. care va tot oropseste nu are nici o sansa sa se atinga de dvs. Asta pentru ca va intelegeti bine cu superiorii, stiti sa va puneti in valoare fara a leza orgolii, iar felul firesc si deschis in care abordati problemele profesionale va atrage respect si simpatie.
Dragoste: Certurile din cuplu se raresc, mai raman resentimente - din partea dvs., care va doriti in continuare mai multa intensitate, in timp ce partenerul dvs. isi doreste mai multa independenta. Din 2 incepand, puteti gasi o cale de mijloc. Toleranta fata de nevoia de independenta a partenerului va fi apreciata in mod corespunzator, iar in relatie se poate reinstaura caldura emotionala.
Sanatate: Starea emotionala negativa se poate solda cu intensificarea simptomelor unor afectiuni cronice, legate de coloana, genunchi si dentitie, in timp ce o atitudine pozitiva poate duce la ameliorarea semnificativa a acestora.

Fecioara
Succes pe linie


Pentru ca si dvs. sunteti guvernati de planeta Mercur, precum "verii" dvs., Gemenii, si pentru dvs. luna mai se anunta una pozitiva. Pregatiti-va sa va lasati inteligenta nativa sa straluceasca, sa aveti parte de aparitii publice, sa aveti succese academice. Pe scurt, va faceti remarcati. Multi dintre dvs. vor calatori, iar cei care pot sa si-o permita ar trebui sa faca o excursie in strainatate, in urma careia vor avea multe de castigat. Daca nu, va recomandam sa tineti legatura cu prietenii dvs. din strainatate, care va pot pregati surprize cat se poate de placute.
Bani: Va merge foarte bine, in mod special dupa data de 11, cand puteti castiga inclusiv la jocuri de noroc. Ce faceti cu banii e alta socoteala, pentru ca sunteti teribil de tentati sa faceti tot felul de achizitii extravagante. Din fericire, va puteti permite.
Cariera: Si la acest capitol va surade norocul si tot din data de 11. Este cazul sa va aducem aminte aici ca cifra 11 este considerata "numarul de aur" al acestui an. Incepand cu aceasta data, va bucurati de sprijinul cumulat al micului si marelui benefic, respectiv Venus si Jupiter. Va fi de ajuns sa aveti cea mai mica initiativa, pentru ca destinul sa va aduca in cale modalitatea de-a o realiza. Nu fiti modesti!
Dragoste: Relatia de cuplu e singura care scartaie dar, ce sa facem, nu putem face abstractie de legea compensatiei. Aveti parte de un partener nervos, imprevizibil, care poate avea iesiri agresive in momentul in care ii atrageti atentia asupra inegalitatilor sale comportamentale. Zilele cele mai dificile sunt 15 si 16.
Sanatate: Inca din primele zile ale lunii va parasesc starea de nervozitate si predispozitia la accidente, dar se reinstaureaza lipsa de concentrare si somnolenta. E totusi mai bine ca luna trecuta, chiar daca labele picioarelor vi se mai umfla si ganglionii se inflameaza usor. Nu beti rece.

Balanta
Rasfat zodiacal


Si dvs. faceti parte dintre semnele zodiacale rasfatate de planete, indeosebi in cea de-a doua parte a acestei fermecatoare luni de primavara. Faptul ca totul va merge bine va poate determina insa sa fiti exagerat de increzatori in dvs. Si sa va propuneti sa atingeti scopuri foarte ambitioase, dar fara sa considerati ca ar trebui sa va obositi prea tare pentru asta. Distractia sau simpla leneveala e mult mai tentanta decat efortul sub orice forma. Ar fi foarte bine daca incepand din 11 v-ati lua macar o saptamana de vacanta, pentru a va putea distra fara a trebui sa va ocupati de plictisitoarele obligatii curente.
Bani: Cu farmecul si siguranta dvs. de sine puteti incheia cu succes tratative din cele mai complicate, fara nici un fel de bataie de cap, pana pe data de 28. Tot pana atunci, activitatile comerciale se desfasoara dupa placul inimii dvs. Si puteti face si investitii inteligente, pe termen scurt sau mediu.
Cariera: Zile marcate de tensiune se arata a fi indeosebi cele de 7 si 8, cand dvs. si sefii dvs. vorbiti limbi diferite, iar ceea ce aveti de spus va fi primit cu raceala sau neincredere de catre superiorii dvs. ierarhici. Lucrurile se complica cu atat mai mult cu cat, in aproximativ aceeasi perioada, se pare ca aveti de-a face si cu colegi tare artagosi.
Dragoste: Lungile discutii purtate cu partenerul de cuplu pana pe 12 sunt de natura sa cimenteze legatura dvs. sufleteasca, sunt calde si placute, cu atat mai mult cu cat persoana iubita devine din nou tandra si afectuoasa, chiar la inceputul acestei luni.
Sanatate: Bratele si picioarele va pot amorti pe neasteptate si la serviciu se poate sa va apuce brusc dureri puternice de cap atunci cand va mobilizati mental prea intens. Evitati sa lucrati in salturi.

Scorpion
Pasiuni furtunoase


Senzatiile tari sunt la ordinea zilei. Iar pentru ca pe dvs. nimic nu va sperie mai mult decat plictiseala, le veti considera binevenite. In mai nu veti avea ocazia sa va plictisiti. E adevarat ca va pierdeti motivatia de-a rezolva problemele legate de casa, pe care ati avut-o din plin luna trecuta, dar vor disparea si numeroasele motive de nemultumire si agitatie legate de acest subiect. Cunostintele pe care le-ati acumulat cu sarguinta in decursul ultimilor doi ani incep sa-si gaseasca aplicabilitatea practica, iar reputatia dvs. de persoane bine informate se consolideaza pe zi ce trece.
Bani: In timp ce veniturile dvs. din munca nu sufera vreo schimbare deosebita luna aceasta, la capitolul investitii lucrurile stau cu totul altfel. Vi se vor prezenta probabil numeroase oferte de afaceri, dintre care cele mai banoase se vor dovedi cele care apar incepand cu data de 11.
Cariera: Suferiti de temerea nefondata ca nu veti ajunge la statutul de excelenta la care aspirati si s-ar putea ca acest comportament pasiv-agresiv sa nu fie pe placul sefilor. Luna neagra va avertizeaza asupra riscului de-a repeta greseli trecute sau de-a rata sanse tocmai din cauza faptului ca va temeti sa repetati aceste greseli. Nu faceti miscari indraznete, dar nu deveniti nici pasivi.
Dragoste: O pasiune tulburatoare va poate intoarce viata pe dos, mai ales ca in aceasta perioada mai toti Scorpionii se simt confortabil in relatia actuala. Placerea riscului si tentatia pasiunii puternice va vor indrepta catre aventura, in timp ce, paradoxal, in cuplu lucrurile merg din ce in ce mai bine, la capitolul comunicare si intimitate calda.
Sanatate: Starile de oboseala frecvente pot fi din cauza ficatului, iar Silimarina poate preveni starile neplacute care pot aparea in jurul datei de 7. Nu ridicati nici greutati in aceasta situatie, femurul dvs. s-ar putea supara daca o faceti, iar cu el nu-i de glumit.

Sagetator
Mizati pe prieteni


Intre data de 5 si cea de 9 puteti inregistra un succes semnificativ pe plan personal, datorat maiestriei cu care manuiti cuvintele. Cu ideile dvs. indraznete si generoase ii puteti inspira pe altii, care va vor privi cu admiratie. Pe 11 este posibil sa va gasiti un asociat, cu ajutorul caruia sa puneti in practica macar o parte dintre ele. Din data de 2 va puteti urca din nou la volan, pentru drumuri scurte - pericolul a trecut. Din pacate, se muta in familie, unde pot izbucni conflicte destul de neplacute in jurul datei de 6.
Bani: Nu va pierdeti rabdarea. Situatia dvs. este deja in curs de stabilizare si e bine sa aveti in continuare rabdare. Oricum, nu veti mai trece curand prin situatii atat de stramtorate ca in ultimii doi ani. Veti avea ocazia sa va alaturati initiativei salutare a unui membru al familiei dvs. sau a unui prieten apropiat.
Cariera: Luna mai este ideala pentru a va consolida relatiile de amicitie cu colegii, care vor fi foarte comunicativi si dispusi sa participe la initiativele pe care le propuneti. Este bine sa iesiti cu ei la o sueta sau sa intreprindeti ceva in afara serviciului. Atmosfera de lucru va avea de castigat - dvs. la fel.
Dragoste: Este probabil ca Sagetatorii care se vad cu cineva de o vreme incoace sa inceapa o relatie serioasa din data de 11. Cei care sunt intr-un cuplu stabil vor redescoperi sentimentele care ii leaga de partener, incepand din aceeasi data.
Sanatate: Pana pe 10 va simtiti foarte bine, dar apoi orice efort excesiv va poate afecta reflexele, nervul sciatic si portiunea lombara si toracala a coloanei.

Capricorn
Liniste si calm


Pe dvs., luna mai va umple de liniste, de calm, va scoate din obisnuita dvs. rezerva, facandu-va comunicativi, sociabili, ba pe unii dintre dvs. chiar mondeni. Exceptie fac rudele dvs. de gradul doi si trei ori vecinii, cu care dvs., firi indeobste pasnice, va puteti trezi certandu-va. Tandara va sare foarte usor in jurul datei de 7 si puteti spune, la manie, lucruri pe care ceilalti nu le vor uita prea usor. Tot in acea perioada ar fi de preferat sa nu conduceti, pentru ca nu mai dispuneti de obisnuitul dvs. autocontrol. De altfel, pana pe 29 ati face bine sa va folositi mai degraba de frana decat de accelerator. Acasa, unele probleme mai spinoase pot fi rezolvate pe cale diplomatica pana pe 12.
Bani: Din data de 2 va veti trezi din nebunia temporara care v-a apucat luna trecuta si care v-a facut sa cumparati, de-a valma, tot ce vi se nazarea. Acum estimati pagubele si faceti calcule pentru refacerea bugetului. Va temeti de soarta unor investitii, dar temerile dvs. nu sunt fondate.
Cariera: Toate relatiile dvs. profesionale merg ca unse - atat cele cu colegii ori colaboratorii, cat si cele cu superiorii dvs. S-ar putea sa fiti surprinsi de cata incredere vi se acorda si sa aveti impresia ca sefii va supraapreciaza abilitatile. Dar pentru ca din 11 lucrul in echipa merge perfect, nu veti insela asteptarile nimanui.
Dragoste: Insusi planeta dragostei, seducatoarea Venus, se ingrijeste ca viata dvs. emotionala sa mearga bine. Pe 10, ea va preda stafeta altor planete, care se vor ingriji ca ceea ce incepe acum sa se consolideze printr-o comunicare calda si multa tandrete.
Sanatate: Pana pe 11 va simtiti cam fara vlaga, dar apoi starea dvs. fizica se va imbunatati simtitor. Orice metoda de ingrijire corporala va avea acum un efect imediat, mai putin regimurile de slabire, de care trebuie sa va feriti.

Varsator
Tineti de bani


Incepeti sa va calmati. Va veti intreba, cu curiozitatea dvs. lucida, ce Dumnezeu s-o fi intamplat luna trecuta, de ati fost atat de nervosi?! A fost pardalnicul de Marte, care v-a facut irascibili si v-a dat uneori impresia ca ati luat-o razna. Toata lumea respira usurata ca v-ati revenit. Acasa se anunta un du-te vino grozav, de care va veti bucura pana pe 10, dupa care se poate sa inceapa sa va calce pe nervi. Dar nu veti mai izbucni ca luna trecuta, veti gasi solutii pasnice. Se poate sa intreprindeti o calatorie in strainatate la care jinduiati, dar nu credeati ca este posibil sa se infaptuiasca acum, sau sa va evidentiati la scoala, trezind interesul unui profesor pe care-l admirati mult.
Bani: Vai si amar! Pe langa faptul ca nu stiti exact cat si cand urmeaza sa primiti la serviciu, va gospodariti jalnic. Cumparaturile "de nervi" sunt la ordinea zilei. Ar fi bine sa dati banii dvs. cuiva serios din familie, sa vi-i administreze pana pe 29.
Cariera: Relatiile cu colegii raman distante, desi dvs. ati inceput sa va purtati mai rezonabil. Daca vreti sa se imbunatateasca, recunoasteti ca nu le stiti chiar pe toate si de-abia atunci veti primi adevarata recunoastere a capacitatilor dvs.
Dragoste: Luna mai devine interesanta din punct de vedere afectiv, incepand cu data de 11, dar atunci va deveni foarte interesanta. Nu este exclusa o dragoste la prima vedere, dar, daca nu sunteti atenti, s-ar putea s-o umbriti cu spaime provenite din amintiri. Luati-o asa cum este si nu veti regreta.
Sanatate: Deja afectiunile dvs. cronice incep sa raspunda la tratament, cu conditia ca dvs. sa fiti consecventi.

Pesti
Dinti ascutiti


Pentru dvs., incepe o luna plina de neprevazut, din pacate nu in sensul cel mai bun al cuvantului. Se vor intampla multe care va vor da peste cap si va puteti transforma cu usurinta din fiintele sensibile si delicate pe care le cunoastem cu totii, in pesti rapitori, cu dinti foarte ascutiti. Asta pentru ca Marte, planeta curajului si initiativei, dar si a agresivitatii si a impulsivitatii, isi uneste energia cu cea a anarhicului Uranus, care se amuza confruntandu-va cu tot felul de intamplari imprevizibile. "Distractia" incepe din 6 si culmineaza in zilele de 15 si 16. E de preferat sa va plangeti, decat sa deveniti agresivi.
Bani: Veti avea o multime de ocazii de-a va rotunji veniturile, atat la serviciu, unde puteti negocia cu succes o crestere de salariu pana pe 12, cat si cu privire la investitii ori afaceri privind resurse comune.
Cariera: Acum, ca principalul dvs. rival si-a dat arama pe fata, nici nu mai are curajul sa porneasca vreo confruntare. Relatiile dvs. de munca se imbunatatesc in mod semnificativ si puteti lega prietenii solide cu unii dintre colegi, dar nu le afisati cu prea multa ostentatie. E mai bine sa ramana un fel de aliante secrete.
Dragoste: Multi dintre dvs. trec printr-o stare de insingurare afectiva, fie ca sunt intr-o relatie sau nu. Aceia care sunt singuri vor simti tot mai imperios nevoia unei aventuri in care sa nu se implice prea mult, incepand cu data de 6. Daca nu actionati prea intempestiv, aventura se poate transforma in ceva mai trainic.
Sanatate: Riscul de accidente dispare, dar va lasa lipsiti de vlaga si cu o mare nevoie de somn recuperator. Sistemul limfatic-ganglionar ramane sensibil. Purtati incaltaminte comoda si nu iesiti in pantofi noi sau nepurtati de mult ca faceti basici... cat ai zice "peste".