Minciunile frumusetii

Redactia
Asa cum toti barbatii se pricep la politica si la fotbal, s-ar parea ca si toate femeile se pricep la gatit si la frumusete. Pericol maxim!

Fireste, cand se arde o mancare, greseala poate fi trecuta usor cu vederea, dar cand o reteta de frumusete este gresita, ea poate "arde" obrazul, cu urmari "dureros" de vizibile. Si cum in ultima vreme, revistele pentru femei isi bombardeaza cititoarele cu sfaturi care se bat cap in cap, va propunem un mic indreptar menit sa va apere de capcanele ascunse in bune intentii.

Parul de pe picioare creste
mai mult daca il radeti

Fals: Parul care creste dupa ce l-ati ras pare doar mai des si mai aspru, pentru ca tocmai l-ati taiat. Un fir de par smuls de la radacina creste mai ascutit si deci pare mai fin.

Parul creste mai repede
daca il tundeti mai des

Fals: Indiferent de tratamentul care i se aplica, parul creste numai 1-1,5 cm pe luna, pentru ca: raspunzatoare de cresterea parului este radacina, iar radacina lucreaza intotdeauna la fel. Dar parul tuns de curand pare mai voluminos, deoarece varfurile sunt sanatoase.

Spalatul zilnic al parului este daunator
Partial adevarat: Pielea capului si parul au de suferit daca folositi un sampon puternic si daca va uscati parul cu foehn, folosind aer foarte fierbinte. Aceasta combinatie sensibilizeaza parul si irita pielea capului. Puteti insa sa folositi un sampon mai slab, chiar si in fiecare zi. Samponul trebuie sa contina multe substante hranitoare, iar atunci cand va uscati parul tineti foehnul la o distanta de 25 de centimetri.

Periile din materiale naturale
sunt mai bune decat periile artificiale

Nu neaparat: Nu este important materialul din care este produs pieptanul, ci modul in care este el finisat, pentru a nu provoca smulgerea parului.
Cine face mult sport slabeste

(Dietele devin de prisos)

Fals: Sportul transforma grasimea in muschi, iar muschii cantaresc mai mult decat grasimea. Exista, deci, posibilitatea ca datorita sportului sa cantariti mai mult. Totusi, veti arata mult mai slaba, pentru ca pielea este mai intinsa. Dar cine vrea sa slabeasca trebuie sa tina neaparat si regim.

Femeile slabe nu pot avea celulita
Fals: Femeile slabe sufera de celulita la fel ca si femeile grase, pentru ca de vina este o slabiciune a tesuturilor - lucru care se mosteneste. Dar femeile care fac sport evita mai usor celulita. Prin intarirea muschilor, tesuturile devin mai ferme si celulita se elimina. Cele mai indicate sporturi: gimnastica si mersul pe bicicleta.

Trebuie folosite
produse cosmetice dintr-o singura gama

Fals: Femeile care au o piele mai putin pretentioasa pot folosi produse cosmetice din diferite game. Numai cine vrea sa combata o anumita deficienta a pielii ar trebui sa foloseasca produsele unei anumite game. Acest lucru este valabil mai ales pentru o piele cu impuritati.

Cine foloseste farduri nu se bronzeaza
Fals: Razele soarelui nu sunt blocate de farduri sau de pudra. Dar din ce in ce mai multe produse contin substante protectoare impotriva razelor ultraviolete. Acestea sunt intr-adevar raspunzatoare ca pielea sa se bronzeze mai lent si deci mai sanatos.

Daca va fardati in fiecare zi
"imbatraniti" mai repede

Fals: Dimpotriva - machiajul protejeaza pielea impotriva impuritatilor din mediul inconjurator (soare, vant si praf). O piele nemachiata este mult mai sensibila. Inca un avantaj: cele mai multe produse cosmetice protejeaza pielea impotriva razelor ultraviolete.

Cremele ieftine sunt la fel de bune
ca si cremele scumpe

Nu este adevarat: Pentru a intretine tenul cu umiditate este suficienta o crema obisnuita. Pentru cei care au o piele mai sensibila si mai pretentioasa sau pentru cei care au o problema cu tenul este necesara o crema speciala care contine substante suplimentare si este deci mai scumpa.

Cremele impotriva ridurilor
pot inlatura ridurile intr-adevar

Fals: Ele pot diminua ridurile, regenerand pielea si pot preveni formarea de noi riduri - dar ridurile deja existente nu pot fi inlaturate cu creme.

Cremele pentru sani sunt de prisos,
ele nu folosesc oricum la nimic


Fals: Testele au dovedit: aceste creme pentru sani intind pielea si o fac mai matasoasa. Ceea ce ele nu pot: sa ridice niste sani cazuti.



Cosmetica naturii

Un sprijin neasteptat pentru frumusete: Rosia

Culoarea frumoasa a rosiei provine de la pigmentii carotenoidelor pe care ii contine si care au particularitatea de a proteja pielea de agresiunile si exploziile solare, care incep sa fie la moda acum, primavara. Rosia contine, de asemenea, licopina, o substanta care impiedica pielea sa imbatraneasca, aparand-o de razele ultraviolete. Iata trei retete usor de preparat acasa si foarte eficiente. Astringente si revitalizante, sunt indicate si pentru intretinerea tenului gras.

Masca revitalizanta

Taiati doua rosii in felii. Aplicati-le pe fata zece minute. Indepartati-le si stergeti-va pielea cu sucul stors de la o a treia tomata. Clatiti-va cu apa minerala.

Masca astringenta

Faceti un pireu din doua rosii bine coapte. Adaugati o jumatate de lingurita de pudra de argila si sucul unei jumatati de lamai. Puneti ingredientele intr-un castronel de portelan si adaugati un albus de ou batut spuma. Intindeti pasta obtinuta pe fata si lasati-o sa actioneze 15 minute. Inlaturati-o cu ajutorul unui prosopel imbibat in apa calda.

Lapte demachiant

Opariti 2-3 rosii pentru a le scoate coaja. Taiati-le marunt, mixati-le si stoarceti sucul printr-un tifon. Amestecati-le cu 100 ml lapte integral, nefiert. Pastrati produsul la frigider. Se curata fata dimineata si seara, aplicand sucul pe un tampon de vata.