Despre cartof...

Redactia
Feliile de cartofi cruzi

puse pe frunte si legate cu o fasa alina rapid durerile de cap.

Cartofii cruzi rasi pusi pe un tifon sunt recomandati in cazul arsurilor pielii.

Cartofii fierti si apoi terciuiti usureaza durerile reumatice. Se pun calzi pe partile dureroase.

O cataplasma din cartofi cruzi si rasi, aplicata pe un ochi cu o vanataie, face ca aceasta sa dispara rapid.

Cearcanele si umflaturile pleoapelor se atenueaza rapid daca luati un cartof fainos, il radeti crud si faceti o cataplasma pe care o puneti pe ochi, mentinand-o timp de un sfert de ora.

O masca excelenta pentru ten: se curata de coaja un cartof, se fierbe, apoi se freaca bine cu putin lapte si un galbenus de ou crud. Pasta calduta se aplica si se mentine pe fata timp de 20 de minute. Inmoaie, netezeste si invioreaza tenurile uscate si ofilite.

Remediu pentru ingrijirea mainilor: 10 g amidon de cartof se dilueaza in apa calduta (10 ml), se amesteca in 130 ml de glicerina si se incalzeste amestecul intr-un vas de portelan, pe baia de aburi, amestecand incontinuu, pana se obtine o masa gelatinoasa, omogena.

Un cartof crud de circa 100 g se curata de coaja, se da prin razatoarea mare si se fierbe bine in apa. Pasta obtinuta se aplica calduta pe maini, ceea ce previne si vindeca invinetirile provocate de frig.

Un cartof crud taiat in doua devine un detergent ideal pentru curatirea ferestrelor. Frecati sticla cu partea taiata, apoi stergeti bine cu o carpa moale.