Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
Cand generozitatea si omenia se transforma in medicament .

Ciuperci la unghii

Pentru a trata un caz de micoza (ciuperca) care persista de ani de zile la cateva din degetele de la picioare, am folosit o metoda simpla, dezvoltata prin coroborarea a diverse informatii din surse variate. Suprafata unghiilor bolnave era partial (aproximativ 20-30%) afectata de aceasta infectie, care produce decolorarea unghiei, ingalbenirea portiunii bolnave, faramitarea unghiei, inaintand incet catre baza ei. Aceste ciuperci sunt foarte rebele si greu de eliminat. Medicamentele, mai ales unguentele, sunt in general scumpe si, s-ar parea, relativ ineficiente, iar cele administrate oral au efecte secundare uneori majore, mai ales la administrarea indelungata. Eu am decis sa nu le folosesc. Anumite cercetari au demonstrat ca micozele sunt perturbate de oxigenarea tesutului inconjurator si pentru a le combate au fost comercializate unguente scumpe, care contin elemente bio-oxidante. Pornind de la acest fapt, eu am incercat o metoda similara dar incomparabil mai ieftina si la indemana: aplicarea pe unghiile bolnave a unei solutii de hidrogen-peroxid 3%, folosit de obicei pentru dezinfectari locale (se prepara la farmacie). In prealabil, am pregatit mecanic unghia, taind cat s-a putut si pilind cu o pila fina suprafata portiunii de unghie bolnava, cat mai adanc (fara exagerare insa), indepartand astfel zona infectata. Dupa curatire, am aplicat solutia de H2O2. Se poate face o improvizatie (badijonare etc.) prin care sa se mentina locul afectat umezit cu H2O2 un timp mai lung, dar nu mai mult de cateva ore. Se va alterna cu pauze, astfel ca unghia sa se usuce bine. Se repeta tratamentul zilnic si, saptamanal, se actioneaza mecanic ca mai sus, respectand igiena stricta (instrumentele vor fi dezinfectate). Portiunea cu ciuperca se albeste dupa un timp, cand probabil organismele ce o alcatuiesc incep sa moara. Dupa cateva saptamani, la pilire, dispare portiunea bolnava si ramane doar unghia sanatoasa, transparenta. Se continua pana cand insanatosirea este completa. Ca si in cazul tratamentelor naturiste, rezultatele depind foarte mult de la caz la caz si nu sunt, din nefericire, garantate!
Dan C. - Toledo, Ohio, S.U.A.e-mail: dobel89@yahoo.com

Aspirina, contra scaunelor cu sangerari

Pentru ca m-am confruntat si eu cu aceste simptome si am reusit, in cele din urma, sa ma vindec, ma grabesc sa popularizez reteta, pentru cei care au nevoie de ea. La inceput, mi s-a recomandat un tratament cu pastile si supozitoare, in urma caruia nu numai ca nu m-am vindecat, dar se pare ca supozitoarele imi produceau sangerari si mai abundente. Din fericire, ulterior am aflat despre tratamentul cu aspirina, in urma caruia, chiar inainte de a-l termina, simptomele au disparut si pana in prezent nu am mai avut astfel de probleme. Se folosesc 9 pastile de aspirina si se iau in felul urmator: cate 2 pastile pe zi (una dimineata si una seara) in primele doua zile. Cate 1 pastila pe zi (jumatate dimineata si jumatate seara) in urmatoarele 5 zile. Dupa trei zile, sangerarile au disparut.
Ursu Constantin - str. Mihai Eminescu nr. 24, Galati

Ajutor in fracturi si dureri osoase, spondiloza

In cazul unor fracturi sau unor fisuri osoase, dar si in cazul unor leziuni ale tesuturilor profunde, care se manifesta prin tumefactii, hematoame sau echimoze, se folosesc plante medicinale cu proprietati decongestive si antiinflamatoare sub forma de bai locale sau de cataplasme (comprese). Cel mai bun tratament este cel cu radacina de tataneasa.

bai locale sau cataplasme - cu decoct din 4-5 linguri de radacina de tataneasa, la 1 cana cu apa. Acest tratament naturist se face numai in cazul in care epiderma nu a fost lezata.

badijonari cu tinctura preparata prin macerarea a 20 g de radacini de tataneasa (fragmentate marunt), timp de 8 zile, in 100 ml de alcool de 70gr.. Atentie! Nu se aplica pe rani deschise, intrucat este o tinctura, deci este un tratament mai puternic decat primul.

Daca fracturile sau fisurile osoase sunt inchise, adica nu sunt leziuni ale pielii, pentru refacerea substantei osoase, exista un tratament naturist garantat, eficient si rapid: se dau prin razatoare (prin partea cu dintii cei mai mici) radacini de tataneasa, se pun pe o compresa (de preferat pe o bucata de tifon sau un bandaj medical, o fasa medicala) si se aplica pe locul bolnav. Deasupra, punem o bucata din panza, material moale, si infasuram cu o bucata de celofan (puteti sa rupeti pe partile laterale o punga mai mare de celofan alb; sa nu fie sacosa) si tineti asa acoperit. Nu dupa mult timp, veti simti cum locul pe care ati pus compresa se incalzeste. Aceasta planta produce efecte revulsive, adica determina deplasarea sangelui spre piele, prin provocarea unei iritatii locale (adica se manifesta prin faptul ca pielea se inroseste si se incalzeste). Deci, se va inrosi locul pe care ati pus compresa, intrucat, prin marirea vitezei circulatiei sangelui, se iriga mai bine vasele sanguine si se indeparteaza astfel, intr-un timp foarte scurt, tesuturile moarte, iar substanta osoasa, datorita activitatii intense a sangelui pompat, se reface rapid. Tratamentul cu radacina de tataneasa are si avantajul ca favorizeaza cicatrizarea, datorita substantelor active pe care le contine aceasta planta.
Urmatoarele doua tratamente mi le-a spus o doamna in varsta, aflata la o a doua tinerete - cum se mai spune. Ele nu sunt cunoscute de multa lume, dar au un rezultat extraordinar. Aceste leacuri si le face singura si le recomanda si altora, daca ii cer sfatul si ajutorul. Veti vedea ca sunt, ca si leacurile babesti, foarte usor de facut, dar pe cat de usor si de rapid sunt facute, pe atat sunt de eficiente.
Tratament pentru spondiloza, dureri ale oaselor din cauza reumatismului, dureri musculare, intepeniri ale oaselor: se iau din gradina sau din piata cartofi si hrean (dar sa fie proaspeti, zemosi, sa nu fie vestejiti!); de preferat este sa fie culesi direct din gradina. Se spala bine, sa nu aiba nici un fir de pamant, si se curata. Se rad pe razatoare si se pun intr-un saculet de panza, de trei ori pe zi, pe locul bolnav. Reactii care au loc: se inroseste un pic pielea, se incalzeste si mult timp nu se mai simte durerea. Atentie! Cartofii si hreanul dati prin razatoare nu se pun direct pe piele, pentru ca hreanul provoaca usturime.
Tratament folosit pentru accelerarea circulatiei sangelui, pentru irigarea cu sange a locurilor bolnave care trebuie refacute (pentru refacerea tesuturilor osoase, in caz de fracturi inchise sau fisuri osoase, pentru refacerea calotei osoase in caz de reumatism): 50 g samanta de mustar se pun in 250 ml de spirt medicinal, lasandu-se la macerat 10 zile. Apoi se strecoara printr-un tifon si se adauga aceeasi cantitate de otet alimentar si se mai pun 5 Aspirine, 5 Antinevralgice, 5 Algocalmine si 5 Amidopirine (Amidopirina este fostul Piramidon, care este un medicament cu actiune febrifuga si analgezica). Dupa ce se topesc, se face frectia locului bolnav. In incheiere, va doresc sanatate si implinirea tuturor dorintelor.
Popoi Maricel - B-dul Mihai Eminescu nr. 176, Botosani, jud. Botosani

Cum se vindeca herpesul genital

De obicei, in vindecarea herpesului genital se recomanda tratamentul cu Rodilemid. Le atrag atentia celor interesati ca mai exista si Antiherpin, un vaccin antiherpetic foarte bun, produs de Institutul Cantacuzino din Bucuresti. Eu am folosit Antiherpinul pentru a trata un herpes facial recidivant care evoluase deja catre o forma grava, cu recidive lunare, zonele afectate fiind mari si foarte dureroase. In 1998, am facut vaccinul si rezultatele au fost peste asteptarile mele: in acest an, am avut doar 5 recidive. Zonele afectate au fost mult mai mici, mai putin dureroase si s-au vindecat repede. Vaccinul se aplica prin scarificare, si cu putina atentie si bunavointa, pacientul si-l poate face singur. In ceea ce priveste intervalele de vaccinare, cel mai bine este sa consultati un medic. In afara de Antiherpin, am folosit (si inca folosesc pentru recidive) Acyclovir, care are un efect antiviral excelent. Marele avantaj al Acyclovirului este ca se gaseste sub forma de unguent, tablete sau solutie injectabila intravenos. Puteti gasi deci o forma de administrare care sa va convina.
A. Stefanescu - Calea Bucuresti F7/1/4, Craiova

Remedii eficiente impotriva osteoporozei

Vazand impactul pe care il pot avea experientele traite de unii dintre noi si impartasite prin revista dvs., m-am decis sa va fac cunoscut un sfat util in legatura cu osteoporoza. In urma operatiei de fibrom uterin - histerectomie totala - in mai 1996, pentru ca nu am vrut sa fac nici un tratament hormonal, de teama posibilelor repercusiuni (in familia mea au fost cazuri de cancer uterin - sora mamei si fiica acesteia au decedat de timpuriu de cancer uterin), in noiembrie 2003, la un interval de 8 ani de la operatie, s-a constatat ca am osteoporoza si din acel moment am si inceput tratamentul medicamentos cu Fosamax, o tableta pe saptamana, timp de un an. Mentionez ca aveam coeficientul de -3,3, cand am inceput tratamentul (noiembrie 2003). Am verificat masa osoasa la intervale de sase luni, cand coeficientul a fost de -1,4 la jumatate de an, iar acum este de -0,7. Totul a mers foarte repede, pentru ca din prima zi, cand am inceput sa iau Fosamax, am luat si suplimente alimentare minerale - Calciu, Magneziu, Zinc - 1 x 3 tablete/zi (facut de Laboratoarele "Medica"), pentru a completa insuficienta mineralelor din alimentatie fata de ritmul pierderilor din organism la aceasta varsta (am implinit 56 de ani). Tinctura de coada-calului - 3 x 30 picaturi/zi (gandindu-ma la refacerea cartilajelor articulatiilor). Toate aceste adaosuri le-am luat facand cunoscut si medicului care ma supraveghea si care a fost de acord. Aceste completari cu minerale au facut ca vindecarea mea sa fie rapida si sa nu ma expun eventualelor urmari pe care le are Fosamaxul asupra rinichilor si a stomacului. Acum iau tratament de intretinere - Alfa D3, 10 zile pe luna, Ca, Mg, Zn si coada-calului (casete, 3 x 3 pe zi). In speranta ca spusele mele prin dvs. vor deveni utile si altor persoane, va multumesc, va doresc ani multi cu sanatate si Tatal Ceresc sa va aiba sub ocrotirea Sa. Cu toata pretuirea,
Bina Albu - Slobozia, tel. 0243/21.56.32

Adjuvant in tratarea ulcerului

6 oua proaspete de gaina se amesteca cu 500 ml ulei de masline, 500 g miere de salcam, 250 ml alcool rafinat, zeama de la 3 lamai mari si 500 ml ceai concentrat de sunatoare. Se pune totul intr-o sticla de plastic de 2,5 l si se agita in fiecare zi, timp de 14 zile, pana se macereaza, dupa care se iau zilnic doua linguri dimineata, pe stomacul gol. Ceaiul concentrat de sunatoare se prepara astfel: peste o mana de planta maruntita (aproximativ 100 g) se toarna 1/2 l apa clocotita, se acopera vasul si se lasa la infuzat 10-15 minute, dupa care se strecoara, se raceste si rece se toarna peste celelalte ingrediente.
Pentru organism slabit fizic si debilitat si pentru cei care vor sa puna cateva kilograme
Se freaca drojdie de bere proaspata (un cub) cu 5-6 lingurite de miere de tei pana devine o pasta si drojdia s-a dizolvat complet. Se ia timp de o luna, de 2-3 ori pe zi, cu 30 de minute inainte de masa, cate o lingurita si se suge incet. Cei care folosesc aceasta reteta vor constata ca sunt mai energici si vigurosi (datorita continutului bogat de vitamina B1 al drojdiei de bere si principiilor active din mierea de tei) si vor lua in greutate 3 pana la 5 kg.
Cornelia Bercsenyi - str. Salcamilor nr. 25A, Resita, jud. Caras Severin

Cum se trateaza enurezisul

Se freaca un galbenus cu o lingurita de sare fina. Cand a devenit o pasta, se imparte cantitatea in doua si se pune pe doua pansamente sterile. Se aplica pe piele, in zona rinichilor. Se tine pana cand pielea incepe sa-si schimbe culoarea (rozacee). Daca din acea noapte nu se vad rezultatele, atunci se repeta tratamentul peste o saptamana si daca nici atunci nu se rezolva, se mai face peste o luna. Reusita este sigura. O fata de 14 ani a scapat de aceasta neplacere.
Rusu Mariana - e-mail: rusumar2000@yahoo.com