Michael Bolton la Bucuresti

Dia Radu
Inceput pe continentul american chiar de ziua indragostitilor, pe 14 februarie, turneul Vintage al lui Michael Bolton se va intinde pe cel putin jumatate de an.

La sfarsitul lunii mai, avionul sau va ateriza si pe aeroportul din Bucuresti, singura capitala din sud-estul Europei inclusa in acest itinerar muzical, dedicat, ca aproape intotdeauna, melodiilor de dragoste.
Cu acest album, cantaretul a ajuns la cel de-al 21-lea disc al sau. Ca o dovada ca nu doar moda se repeta, el arunca o lumina noua asupra unor piese celebre in anii 40, 50 si 60: All The Way, The Very Thought of You, When I Fall in Love sau Smile, melodiile unor legende precum George si Ira Gershwin, Sammy Cahn, Marilyn&Alan Bergman sau Michelle Legrand. Piesele de pe Vintage sunt ca palariile vechi cu panglici noi: incitante, cu parfum de epoca, ce parca isi sporesc farmecul, o data cu trecerea anilor.
Un romantic prin definitie, Bolton e foarte atent insa si la tehnica, el planuind sa soseasca in Romania cu propria sa trupa de instrumentisti, pentru a sustine un spectacol care va dura aproape doua ore. Turneul va lua sfarsit cu un concert in capitala Germaniei.
Ce-i drept, biletele sunt cam scumpe, intre 600.000 lei si 3.000.000 lei. Sunt deja puse in vanzare la Sala Palatului, Magazinul "Muzica", Diverta Mall si Plaza Romania, asa incat admiratorii lui le pot procura din timp.
Vara trecuta, la vestea ca Ronan Keating s-a imbolnavit, chiar inaintea recitalului de la "Cerbul de Aur", numele lui Michael Bolton a fost vehiculat drept un posibil inlocuitor. Publicul de la Brasov a avut parte insa de Thomas Anders, fost membru al trupei Modern Talking. Anul acesta, promisiunea organizatorilor pare insa foarte serioasa.

Un cantaret cu dare de mana

Avand 52 de milioane de exemplare vandute la activ, cu doua premii Grammy in palmares si sase trofee "American Music Awards", Michael Bolton poate sta linistit la capitolul faima. De altfel, are propria sa stea sapata in asfalt, cu care l-au rasplatit autoritatile, pe celebrul Walk of Fame din Los Angeles. Tocmai de aceea, isi dedica majoritatea timpului liber actiunilor de caritate. Este fondatorul unei institutii de ajutorare care adaposteste, asista si educa femeile si copiii saraci, ori victime ale diferitelor abuzuri. S-a implicat activ in cercetarile privind tratarea cancerului si a donat peste 3,7 milioane de dolari in scopuri caritabile. Un filantrop adevarat, in acelasi timp si un artist complet. Caci dincolo de piesele proprii, de ani de zile el compune melodii incarcate de pasiune, pentru colegi la fel de celebri precum Barbra Streisand, Cher, Kenny G., Kenny Rogers. Este si coautor al unor piese din repertoriul lui Bob Dylan, Babyface, Diane Warren, avand onoarea de a canta alaturi de Pavarotti, Placido Domingo, Ray Charles si Bb King.