Ingrediente: 25 g (o lingura) frunze de tataneasa, 2 linguri de ceara de albine data pe razatoarea mare, 150 ml untdelemn de masline, 2 linguri de osanza de porc, 2 lingurite de miere, 1 lingurita de bicarbonat (Borax).
Mod de preparare:
Faramitati frunzele uscate de tataneasa si opariti-le cu 300 ml de apa clocotita. Lasati sa se infuzeze 10 minute, apoi strecurati.
Varsati untdelemnul de masline intr-un bol pe baie de aburi si adaugati doua lingurite de ceara rasa de albine, topita in prealabil.
Adaugati untura si amestecati bine.
Intr-un alt vas, puneti 150 ml de infuzie de tataneasa, mierea si boraxul. Puneti-le sa se incalzeasca incet, amestecand. Apoi turnati amestecul peste preparatul de ulei, ceara si untura, luand vasul de pe foc.
Bateti bine amestecul obtinut cu o furculita. Varsati apoi repede unguentul lichid intr-un borcanel, inainte sa se solidifice. Inchideti vasul cu capac si pastrati-l la rece. Termen de garantie: trei saptamani.