Par "obosit"

Redactia
Ten ofilit, expresie trista... Nu este totul pierdut! Cu cateva gesturi simple si doua-trei trucuri cosmetice, in cateva minute n-o sa va mai recunoasteti.

6 retete ca sa aratati bine

1. Treziti-va pielea
In zilele cand tenul arata rau, renuntati la demachiajul cu lapte de fata, in favoarea unui sapun lichid spumant, care sa contina eventual si particule de nisip (in comert exista o oferta cat se poate de generoasa). Intindeti produsul pe fata, masati-l, apoi clatiti-va abundent. E o solutie eficienta de improspatare a obrajilor. Terminati cu o clatire cu apa minerala rece. Tonifiaza (la fel de eficient este si procedeul pe care vi l-am recomandat repetat la rubrica noastra de frumusete: spalatul cu apa fierbinte si foarte rece - de 30 de ori).

2. Vitalizati-va obrazul

Practicati un masaj usor. Chiar si uscat, fara crema. Facand sangele sa urce la suprafata, el implineste trasaturile, ne face sa aratam bine, optimizeaza patrunderea produselor de ingrijire a fetei. Deci: piscaturi, alunecari laterale sau simple apasari, vreme de 10 minute, vor avea un efect surprinzator. Important este sa actionati cu blandete, fara sa brutalizati pielea.

3. Ochi dulci

Cu doua tampoane de vata imbibate cu apa de trandafiri, de tei sau de musetel, sau prin aplicarea unor pliculete de ceai, oparite si apoi tinute la gheata, pungile de sub ochi se dezumfla imediat. La fel de eficienta este o lingurita tinuta in congelator. Aplicati-o pe umflaturi, cu partea bombata, si masati-le usurel. (Efecte deosebite in eliminarea lichidului au picaturile de ienupar - tinctura de la Dacia Plant. Cu una-doua lingurite diluate intr-o jumatate de pahar de apa, toate umflaturile se resorb. E nevoie sa beti multe lichide).

4. Privire luminoasa

Aplicati pe sub ochi, in zona obisnuita a cearcanelor, un fond de ten mai deschis sau un creion corector (comert). Ca fard de ochi, renuntati la culorile violente sau stralucitoare, in favoarea celor naturale si pastelate. Preferati dermatograful si nu eye-liner-ul. Alegeti rimelul maro, nu negru.

5. Mere rosii in obraji

O dara subtire de rosu pe obraz - roz pal sau in culoarea caisei - creeaza o imagine proaspata, de sanatate. Aplicati fardul usor, pe pometi, catre tample. Nu e voie sa se observe demarcatii fata de restul obrazului, asa ca estompati cu varful degetelor.

6. Un suras de adolescenta

Decat sa va machiati complet (ochi, buze, pometi), puneti accent doar pe buze, cu ruj in culori deschise si vesele, dar neaparat transparente (gloss), pentru a aduce lumina in ansamblul obrazului.




Cosmetica naturista

Par "obosit"

E bine de stiut ca parul si unghiile reflecta, in cele mai multe cazuri, starea interna a organismului nostru, starea sistemului imunitar. Un par mort, obosit, fara luciu, poate sa fie reflexul unei boli.
Ou, untdelemn si tuica
Iata o reteta pe care bunicile noastre o aplicau cu succes: combinati un galbenus de ou cu o lingura de untdelemn de masline si o lingura de tuica sau de alcool alimentar (70-80 grade). Amestecati toate ingredientele pana ce obtineti o compozitie omogena. Aplicati-o pe parul umed, la radacina, si pe toata lungimea lui. Masati pentru ca pasta sa se incorporeze uniform. Lasati sa actioneze cateva minute, apoi clatiti-va abundent. Parul isi va regasi tonusul.
O alta formula: cumparati de la farmacie sulf sublimat. Amestecati o lingurita de praf cu doua-trei lingurite de untdelemn de masline, pana ce obtineti o melasa. Repartizati-o pe par, masand usor, de preferinta seara, inainte de culcare. Legati-va la cap cu o basma si pastrati-o peste noapte (acoperiti perna cu un prosop sa nu se pateze). A doua zi dimineata, spalati-va cu sampon. La inceput, aplicatia se face o data la zece zile. Ulterior, o aplicatie pe luna este suficienta.