Cum depasim marile sarbatori

Redactia
Dureri si arsuri la stomac, dupa excesul de alcool.

Faceti o cura de argila alimentara (se gaseste la farmacii). O lingurita de pulbere se amesteca intr-o jumatate de pahar cu apa, se lasa sa stea cincisprezece minute. Se administreaza cu o jumatate de ora inainte de mesele principale. Imediat dupa ingerare, stati culcati vreme de 5 minute, pentru ca lichidul sa ajunga mai usor in stomac si intestine. Urmeaza 5 minute pe partea dreapta si 5 minute pe stanga. Argila se depune pe mucoase si le protejeaza, asemenea unui pansament.

Ceafa si umeri intepeniti de carat plasele
Un leac excelent sunt compresele cu cartofi: fierbeti patru cartofi mijlocii, cu coaja cu tot, pana se inmoaie. Zdrobiti-i repede si puneti-i intr-un servet de bucatarie, apoi aplicati cataplasma pe ceafa si umeri pana cand incordarea dispare.

Picioare obosite de prea mult umblat
Primul ajutor il gasiti in bucatarie: otetul de mere. Inmuiati o compresa si aplicati-o pe locul dureros sau masati-va picioarele cu otet. Alternativa: dus rece pe picioare, de la coapse la calcai. Cand va culcati, puneti sub calcaie o perna ca sa le ridice mai sus.

Excesul de dulciuri va face nervosi si infometati
Excesul de zahar ridica valorile insulinei: un exces de energie care ne face iritati si nervosi. Solutia: douazeci de minute de mers energic pe zi. Relaxeaza si arde mai repede caloriile. Un truc eficient pentru a taia foamea: spalati-va pe dinti. Gestul este un semnal pentru creier ca "ora mesei a trecut".

Daca mahmureala continua
Placerea bautului nu se opreste odata cu Anul Nou. Daca alcoolul va "cauzeaza", mai ales la serviciu, unde va simtiti incontinuu mahmuri, oferiti-i corpului dvs. ceea ce alcoolul i-a luat: multa apa, minerale (magneziu, calciu, seleniu) si vitamine. Un mic dejun copios, care sa contina peste sarat, o supa calda sau un sandvici din paine neagra cu telemea fac minuni (daca nu suferiti de stomac). Ca lichid: un pahar de apa minerala cu o tableta efervescenta de vitamina C. Si multa plimbare in aer liber...