Iarna vedetelor

Ines Hristea
Desi sarbatorile iernii ii afla cantand pe scena, Mos Craciun nu uita sa treaca si pe la ei

Anna Lesko
"Cele mai frumoase sarbatori au fost in copilarie"


Iarna este anotimpul meu preferat, cu atat mai mult daca ninge. Ador zapada, imi aduce aminte de copilarie, cand ieseam afara si faceam oameni de zapada. Anul Nou il voi petrece probabil cantand. Dar voi vana un moment de ragaz, ca sa-mi pregatesc casa asa cum se cuvine. Voi gati ceva bun si-mi voi invita prietenii dragi la masa. Si mai am un motiv de bucurie: e posibil ca si familia mea, care este la Chisinau, sa vina sa ma viziteze. Le pregatesc de pe acum cadouri parintilor mei. Bucuria pe care o vad pe chipul lor este foarte importanta pentru mine. Cele mai frumoase sarbatori au fost cele din copilarie, pe care le-am petrecut la bunici. De atunci, incerc in fiecare an sa redau atmosfera aceea tihnita si sfanta de Craciun, desi misterul Anului Nou este, si el, extrem de important pentru mine. Le doresc tuturor cititorilor "Formulei As" sa se bucure de fiecare clipa magica a sarbatorilor.

Oana (Activ)
"Lucrurile frumoase nu te plictisesc niciodata"


Cand i-am scris lui Mos Craciun, i-am cerut in primul rand sa ne dea un an la fel de bun si in 2005, si multa sanatate, pentru ca am fost tare cuminti. Daca o sa treaca si pe la noi, o sa vada ca facem bine, suntem plini de energie si "activi" si ne straduim din rasputeri sa ne promovam piesa Visez 2004, in concertele pe care le avem prin tara. Nici de sarbatori nu vom scapa unul de altul, asa ca probabil le vom sarbatori in "familia Activ", la fel ca si anul trecut, cand ne-am distrat de minune. Sper ca si anul asta sa fie la fel, pentru ca lucrurile cu adevarat frumoase n-au cum sa te plictiseasca niciodata. Fiindca timpul nostru liber e cam putin, incercam in decembrie sa ne odihnim cu orice ocazie, pentru ca apoi, in ianuarie, sa incepem lucrul la un nou album. Le dorim tuturor ascultatorilor nostri sa fie fericiti si sa-si gaseasca adevaratul drum in viata. La multi ani!

Bodo (Proconsul)
"Darul cel mai important e pastrarea traditiei"


In ciuda frigului de afara, ma simt inconjurat de caldura. E o perioada foarte frumoasa pentru noi, toti. Il astept si pe Mos Craciun si ar fi minunat daca as primi instrumente muzicale, ca astea ne sunt foarte dragi. Oricum, cele mai frumoase cadouri sunt cele pe care le primesc de la sotia mea. Numai ca nu darurile sunt cele mai importante, ci cum stie fiecare sa-si pastreze traditia, in familie si intre prieteni. De sarbatori, voi fi alaturi de sotia mea si de parintii nostri si ne vom bucura de succesele fiecaruia. Eu unul tocmai am incheiat Turneul de 5 stele care a cuprins zece orase. Asa ca imi doresc de la Noul An sa fie la fel de manos. Si, in masura timpului liber, imi doresc sa ma implic si in proiecte sociale. Vreau sa salvez cainii vagabonzi de la eutanasiere, sa ii dresez si sa ii plasez caini de paza.

Amalia (Destiny)
"Ni s-a implinit un vis: acela de a canta"


Anul asta, frigul a venit mai repede ca zapada, noroc ca bucuriile si implinirile tin de cald. Iar noi am realizat foarte multe anul acesta. In primul rand ni s-a concretizat visul pe care l-am avut de mici, acela de a canta. A fost pentru noi anul de debut, poate si cel mai greu. De aceea, chiar si in aceasta perioada, cel mai mult timp il petrecem in concerte sau la emisiuni si inregistrari noi. Ce asteptam de la noul an? Poate un nou single, pe care sa-l promovam. Ah, si am mai vrea putere de munca si sanatate, pentru a putea aduce bucurie in inimile celor care ne asculta muzica. Cand eram mai mica, tata imi spunea ca de sarbatori, ingerii coboara mai aproape de pamant si de aceea toata lumea este fericita. Chiar daca si la noi traditiile au inceput sa se piarda, Craciunul vine cu bucurie. Iar cel mai frumos Craciun il petreci totdeauna acasa, cu ai tai. Noi, toate trei, suntem extrem de apropiate de familiile noastre, asa ca in Ajun vom fi cu siguranta pe langa casa, odata cu primii colindatori. Sper, deci, sa avem si un strop de vacanta, chiar daca in majoritatea timpului vom canta.

Corina
"Mi-as dori sa nu mai fie atata nefericire in tara"


Am o stare pozitiva si astept cu incredere anul viitor. Sper sa scot un nou album care sa imi confirme efervescenta in care traiesc. Acum ma pregatesc pentru filmarea urmatorului clip, ce va putea fi vizionat foarte, foarte curand, iar restul timpului ascult muzica si citesc. Mi-as dori sa si ninga putin, ca sa fie o iarna autentica, sa dau fuga la munte, sa fac snowboard, si sa fim cu totii fericiti, cum numai de sarbatori putem fi. In Satu Mare, acolo unde m-am nascut, sarbatorile de Craciun si de Anul Nou se praznuiesc foarte frumos. Poate asa mi se pare mie, fiindca sunt impreuna cu familia mea. Oricum, abia astept sa ma intorc acasa, in Ardeal, sa petrecem cu totii, sa ne odihnim, sa ne facem daruri. Fiecare cadou pe care il primesti este frumos pentru ca are o anumita valoare sentimentala. In rest, mi-as mai dori sa nu mai fie atata nefericire in tara. La multi ani "Formulei As"!
Dia Radu
Foto: arhiva personala a artistilor


Razvan Fodor (Krypton)
"Intre doua cantari, fug la mama"


In mod bizar, pentru mine anul 2004 incepe abia... acum. M-am confruntat cu mai multe probleme ca de obicei, dar nu mi-am pierdut speranta. Totul e bine cand se termina cu bine. De pilda: am semnat recent un contract cu Cat Music, am filmat un videoclip, au fost destul de multe concerte, iar de curand am inceput lucrul la primul meu proiect in televiziune. E vorba de o emisiune saptamanala, "Sapte seri cu Adriana si Razvan", care va fi difuzata pe Prima Tv si care isi propune sa dezvaluie oamenilor locuri frumoase si mai putin cunoscute din intreaga tara. Am mai primit si pana acum propuneri de a lucra in televiziune, dar le-am respins, considerand ca nu mi se potrivesc. Aceasta insa face uz de cele doua mari "pasiuni" ale mele: calatoriile si dorinta de a cunoaste cat mai multe lucruri noi. Tocmai m-am intors de la filmari in Maramures, unde am descoperit niste locuri feerice, niste oameni minunati si niste bunatati gastronomice al caror gust imi era complet necunoscut. Incerc sa-mi incalzesc sufletul la gandul ca vine Craciunul si ca ma asteapta un an impar: anii impari imi sunt favorabili. Din pacate, de cand cu muzica, nici macar de sarbatori nu reusesc sa stau prea mult pe acasa. Intre doua cantari, fug la mama, care, ardeleanca serioasa, se pregateste cu bucate alese si ma asteapta mereu zambind. Si ce bine-mi face cand o vad asa de buna si de frumoasa! La fel cum era si in copilaria mea, cand bradul mi-era brad... Vremuri frumoase, care mi-au lasat in suflet scanteia unei stari de bine, pe care caut s-o regasesc. De Revelion voi canta... si ma voi ruga la Dumnezeu sa-mi dea sanatate si un alt mare dar: sa-mi acorde privilegiul de a fi inconjurat si de aici inainte de oameni calzi si inimosi! Ceea ce le doresc si cititorilor revistei "Formula As". Sarbatori fericite!