La vreme de sarbatori...

Redactia
Chiar si cele mai chibzuite femei o iau razna la vreme de sarbatoare.

Iuresul pregatirilor ne da peste cap si cel mai mult sufera, bineinteles, frumusetea. Cand sa te mai uiti in oglinda intre sarmale si prajituri? Si daca doamnele casnice o scot mai simplu la capat, femeile active, abonate la 10-12 ore de munca pe zi, intra, mai mult ca sigur, in criza de timp. De dragul lor, am adunat cateva sfaturi eficiente, bune de aplicat acum, cand numaratoarea inversa a sosirii Craciunului a si pornit. Va solicitam doar cateva minute sa le cititi, si doar cateva secunde ca sa le aplicati.

1. Obraji proaspeti si rumeni

Efectul de prospetime se obtine cel mai usor cu ajutorul fardului de obraz. El invioreaza obrazul cat ai bate din palme. N-aveti nevoie decat de un pamatuf si de un fard intr-una din nuantele rose, caisa sau piersica. Zambiti larg si aplicati-l doar pe pometi, usor inclinat spre tample. Estompati putin culoarea cu o "umbra" de pudra si terminati cu cate o umbra de fard pe frunte, barbie si saua nasului.

2. Privire seducatoare

O linie neagra, atat de la moda in machiajul ochilor, este cat se poate de sexy, dar trasarea ei cu eye-liner lichid cere timp, iar ziua, efectul este prea dur. Mult mai rapida si cu un efect natural garantat este metoda urmatoare: luati un creion de ochi (dermatograf) de culoare neagra si desenati cu el puncte cat mai apropiate pe marginea pleoapei superioare (intre gene).

3. Masca fulger

Improspateaza tenul rapid: cat faceti o baie, intindeti pe fata putina miere lichida si masati-o sa intre bine in piele. Inchideti ochii si respirati adanc. Dupa 10-20 de minute, spalati-va cu apa calda si apoi rece. Efect garantat.

4. Relaxare pur si simplu

Vi se citesc pe fata incordarea si stresul? Dizolvati intr-un pahar mare cu apa o tableta efervescenta de magneziu. La doar cateva minute dupa ce-ati baut, o sa simtiti cum vi se destind trupul si sufletul si cum vi se netezesc - in mod vizibil - trasaturile fetei.

5. Unghii ingrijite

Uitati pilitul si taiatul pielitelor - mari "consumatoare" de timp. Inmuiati-va degetele, pret de 1-2 minute, in apa cu sapun sau sampon. Rezultatul se va vedea imediat: unghiile murdare sau galbene se vor curata perfect, fara nici un efort.

6. Stropi de prospetime

Pentru reimprospatarea tenului pe parcursul zilei, folositi un vaporizator cu apa minerala (sau termala). Nu strica machiajul, iar picaturile minuscule de apa invioreaza pielea obosita, producand totodata o senzatie placuta de racoare.

7. Mascarea parului carunt

Valabil doar pentru brunete: daca v-a crescut parul si devine vizibil, acoperiti - pur si simplu - firele albe cu putina mascara rezistenta la apa. Este o solutie foarte ingenioasa pentru o seara.

8. In loc de lifting

Cand faceti dus, ridicati-l cat mai sus cu putinta sau asezati-va sub el pe un scaunel. Ridicati obrazul si lasati-l sa fie lovit de apa, de la o distanta cat mai mare. Este o metoda de automasaj ideala.

9. Curatire la puterea a treia

Trebuie sa va machiati a doua oara intr-o zi? Nu va mai spalati pe fata. Folositi servetelele demachiante cu efect triplu: indeparteaza dintr-o lovitura murdaria, make-up-ul si fardul de ochi. (Servetelele Nivea-Beaut se gasesc peste tot si sunt relativ ieftine.)

10. Hidratare cu orice pret

Pentru mentinerea umezelii in piele: dupa dus, nu va stergeti cu prosopul, ci tamponati-va usor. Ungeti-va apoi pe tot corpul cu crema sau cu ulei. In felul acesta, picaturile de apa raman "inchise" in piele, care devine neteda si catifelata. Foarte eficiente sunt uleiurile de plante bogate in vitamine, precum cel de susan sau de migdale, dar si uleiurile speciale pentru bebelusi.

11. Tratament "din mers" pentru maini

Impotriva mainilor aspre - mai cu seama pe timp de iarna. Aplicati pe maini, dis de dimineata, un strat gros de crema speciala, puneti-va manusile si plecati la birou. Pe drum, crema patrunde bine in piele si sositi la munca cu mainile moi si delicate.

12. Spalatul bretonului

Asteptati musafiri, plecati la o intalnire neprevazuta si nu mai aveti timp sa va spalati pe cap? Aveti o singura solutie: spalati-va repede doar bretonul. Distrage atentia de la restul parului, conferindu-va un aspect proaspat si ingrijit.

13. Retus rapid pentru machiaj

Nu v-ati fardat niciodata atat de repede: aplicati mai intai pe obraji, barbie, nas si pleoape un servetel absorbant (fara sa frecati), care sa inlature grasimea si fardul scurs. Apoi aplicati cu varful degetelor putin ruj roz pe obraji si pe buze, putin fard sidefiu pe pleoape si mascara pe gene. Efectul dorit se obtine numarand pana la trei.

14. Volum pentru par

Pentru tinuta si volum: aplecati capul in fata, pulverizati spray pentru volum la radacina parului si uscati-va parul cu foehnul, de la frunte spre ceafa.

15. Ten stralucitor

Intentionati sa iesiti dupa o zi lunga si obositoare? Scoateti un castravete din frigider, taiati-l felii si aplicati feliile pe fata. Invioreaza tenul obosit.

16. Peeling cu smantana si sare

La capatul unei zile de alergatura si oboseala, nimic mai potrivit decat un peeling al corpului cu smantana si sare marina (sau sare grunjoasa pisata). Se amesteca 2 linguri de sare cu atata smantana, ca sa se obtina o crema. Se freaca pielea cu ea prin miscari circulare, apoi se clateste cu apa calda. Sarea elimina celulele moarte si, totodata, absoarbe excesul de apa din tesuturi.