Un ajutor nesperat: Zapada

Redactia
N-a venit inca, dar e bine sa fim pregatite din timp. Nu doar ca sa ne bucuram sufleteste (bucurie care se va vedea si pe obraz), ci ca sa transformam zapada in remediu de frumusete. Printre cititoarele noastre vor fi existand si cateva doamne cu parul alb, care sa-si aminteasca de zapezile copilariei, bune nu doar de joaca si saniat, ci si de retete pentru intretinerea obrazului rosu si proaspat si a parului stralucitor. Din sertarul cu levantica al bunicii, am extras cateva "formule miraculoase", pe care la prima cadere a zapezii va sfatuim sa le incercati.

Pentru tonifierea tenului

Puneti intr-un vas doi-trei pumni de zapada pufoasa, afanata, si asezati-l la indemana, in baie, langa oglinda (deasupra chiuvetei, fiindca se topeste si curge). La inceput, luati cu degetele putina zapada si folositi-o ca pe o crema, intinzand-o pe toata fata, cu gesturi usoare de masaj. Tamponati-va apoi cu un prosop. In faza a doua, faceti din zapada un bulgare mic si frecati-va pe fata cu el, in miscari circulare energice. In curand, tenul dvs. se va inrosi, semn ca sangele circula mai bine si tonifica pielea. Va veti recapata obrajii proaspeti si rosii din anii copilariei, cand colegii de scoala va frecau cu zapada, in prima zi de vacanta (altfel erau pusi pe graunte, la colt).

Pentru reintinerirea tenului

Procedeul de mai sus, aplicat vreme de cateva saptamani, dimineata si seara, reda pielii elasticitatea, fermitatea si culoarea placuta, pe timp indelungat. Pentru a impiedica uscarea fetei si aparitia ridurilor, la zece-cincisprezece minute dupa frectiile cu zapada, aplicati o crema puternic hidratanta.

Pentru curatirea tenului

Topiti cativa pumni de zapada pe flacara mica, apoi turnati lichidul caldut intr-un recipient. Inmuiati un tampon de vata si curatati-va obrazul in profunzime, cum procedati cand va demachiati. Zapada topita trebuie sa fie cat mai proaspata, intrucat atunci are calitatile de agent de curatire si de revitalizare cele mai puternice.

Intretinerea parului

Topiti o portie mai mare de zapada intr-o oala, cat sa obtineti cantitatea necesara de apa care sa va ajunga pentru un spalat si un clatit pe cap. Lasati-o sa se infierbante, fara sa ajunga la punctul de fierbere. Spalati-va pe cap, folosind, in loc de sampon, doua-trei galbenusuri de ou, amestecate cu cateva picaturi de rom sau coniac. Bateti-le spuma, aplicati-le pe parul bine umezit, intinzandu-le pe toata lungimea lui, lasati sa actioneze cateva minute, apoi clatiti-va bine, tot cu apa de zapada topita. Veti avea un par suplu si stralucitor.

Silueta

Poate beneficia, si ea, din plin de pe urma zapezii. Mersul rapid printr-o zapada de 20-30 cm pune foarte bine in miscare toate grupele musculare de la nivelul picioarelor si abdomenului, intarindu-le. Apoi, cateva bulgareli serioase cu zapada sunt un mijloc excelent de intarire a musculaturii bratelor si a muschilor pectorali, constituind o sedinta sui-generis de fitness, extrem de agreabila. Si mai este un secret: acest gen de "tratamente" de frumusete ne ajuta sa ne reintoarcem la clipele fericite ale copilariei, cu eterna sa buna dispozitie.