Mesaje prin Internet

Cititor Formula AS
"Am sperat ca va veni o schimbare, dar cu speranta am ramas".

Buna ziua,

Suntem o familie tanara, de curand plecata din tara, din motive pe care toata lumea le stie, adica lipsa unei situatii financiare decente si o societate care lasa de dorit din toate punctele de vedere.
Odata ajunsi aici, la mii de kilometri distanta de casa si de familie, in Canada, ne-am dat seama ca suntem cu adevarat romani, ca simtim mai tare ca oricand lucrul acesta, iar durerea ca noi, tinerii, trebuie sa ne parasim tara, dupa ce ne-am chinuit sa facem scoli peste scoli, este si mai mare. La inceput am fost entuziasmati de ceea ce am gasit aici, dar pe parcurs, ne-am dat si ne dam seama ca avem atatea lucruri frumoase acasa, in Romania, atatia oameni capabili acolo, in tara noastra (daca o mai putem numi asa), incat credem ca suntem un popor privilegiat de Dumnezeu. Abia aici ne-am dat seama de valoarea romanilor, cat de harnici sunt, de frumosi, de inteligenti, de hotarati de a face ceva intr-o tara straina, unde diplomele ti se recunosc, dar ce folos, ca nu te prea baga nimeni in seama.
Sigur, exista si oameni care reusesc aici, dar nu toata lumea are acelasi noroc, de ce oare nu putem sa facem lucruri frumoase la noi in tara, daca suntem asa de hotarati?
Am sperat la fiecare patru ani ca va veni o schimbare, dar cu speranta am ramas. Oricum, cred ca singurul lucru pe care nu il poate lua nimeni este acest dar, speranta. Suntem tineri si speram in continuare, in primul rand, sa se schimbe regimul actual din Romania, care se vede cu alti ochi de aici, din strainatate. In Romania este foarte multa cenzura, adevaratele realitati nu ies niciodata la suprafata, iar daca ies, nu le baga nimeni in seama, nu se schimba nimic. Suntem sceptici. Am tot sperat, din patru in patru ani, ca alegerile or sa schimbe ceva, dar am sperat zadarnic si am fost loviti sub centura. Aici, urmarim cu ajutorul Internetului stirile de la Antena 1, o televiziune patronata de un lider din alianta Psd+Pur (si cred ca am spus tot prin asta). Singurul post care e neutru si pe care il ascultam in reluare e Bbc-ul, care ne lumineaza cu lucruri adevarate ce nu ajung, din pacate, la urechile alegatorilor romani.
Nu facem parte dintre cei care ii urasc pe actualii guvernanti, ei au fost alesi de popor si au ramas cu voia lui Dumnezeu acolo unde sunt, dar isi bat joc de tara si de oameni si de Diaspora. Oricum, vizita d-lui Iliescu aici, la Montreal, a fost un esec total al Domniei sale si al partidului de guvernamant. Incidentele care s-au petrecut aici nu au fost din cele mai placute pentru liderii Psd-ului, iar vorbele grele si caracterizarea facuta de pesedisti au lasat o impresie detestabila. Ne-am facut griji ca, poate, nu o sa putem vota aici, la Consulat, dar in cele din urma am reusit sa avem aceasta sansa, dar nu stim daca votul nostru o sa conteze sau nu, daca nu cumva voturile romanilor care isi exercita acest drept in strainatate sunt aruncate la cos. Oricum, noi speram sa se schimbe ceva in tara noastra draga.
Am facut aceasta mica spovedanie pentru linistirea sufletului, pentru ca asa cum Domnul Iisus este Capul Bisericii, asa si Romania are nevoie de o guvernare in care sa creada, care sa nu faca de rusine poporul roman.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!
Catalin si Adela Pop - Montreal, Canada



Intrebari pentru buna mea natiune

Dragilor, bunilor crestini, cat mai aveti de gand sa dormiti in purul stil romanesc? Cum de nu vedeti ce vi se pregateste? Cum de nu va speriati la gandul ca iarasi vor fi altii care vor gandi si vorbi pentru voi, care va vor spune ce trebuie sa faceti?
De ce va amagiti cu putinele lucruri bune pe care le-a avut comunismul? Cum de nu va amintiti de zilele cand eram incarcati ca vitele in autobuze si fortati sa aplaudam si sa zambim? Cum de nu va amintiti de frica pe care o traiam permanent, de cenzura pe care ne-o impuneam permanent, in tot ce vorbeam si faceam? Cum de nu va ingrozeste gandul ca se va repeta acea stare de spirit chinuitoare?
Nu va doare sufletul pentru bunii nostri copii, care muncesc in alte tari pentru ca aici nu pot inainta nicicum? Nu-i auziti ca de acolo, de departe, au vrut sa spuna ceva, dar nu au fost lasati sa o faca?
De ce nu va treziti, spirite libere, acum, cat mai are sens sa o faceti, acum, cat mai avem voie sa vorbim si atata timp cat mai putem schimba ceva?
Nu realizati ca principalul scop al antihristului este sa ne duca in dezamagire si tristete, sa ne intre in suflet sentimentul inutilitatii, sa ne simtim singuri si neputinciosi?
Nu ati citit, nu ati auzit ca vor sa faca din noi o masa de manevra muta si ascultatoare?
Din mai multe cai, nu stim care este cea mai buna, dar stim sigur care dintre ele ne duce la moarte spirituala!
Dragilor, bunilor crestini, reactionati acum, cat sunteti vii. Temeti-va de monstrii nascuti din somnul ratiunii noastre. Nu suntem singuri - Dumnezeu este cu noi!
Gina-Elena Basturescu - Baldana, jud. Arges