Despre gatit

Redactia
Excesul de usturoi din mancaruri se inlatura cu patrunjel.

• 

Umpleti o strecuratoare de ceai din metal (in forma de ou, care se vara in cana) cu patrunjel proaspat si lasati-o sa fiarba cateva minute in cratita.

• Ananasul proaspat nu trebuie folosit la dulciurile pe baza de gelatina, pe care o dizolva usor. Folositi ananas din compot, nu prezinta probleme.

• Un sorici de porc pus la fiert in apa de macaroane le da acestora un gust deosebit si le impiedica sa se umfle prea tare.

• Sucitorul de prajituri trebuie varat inainte de folosire in congelator. Lasati-l cateva ore acolo si aluatul nu se va mai lipi de el.


• Morcovii nu trebuie pusi niciodata in camara impreuna cu cozile verzi. Ele absorb apa din radacina, care se ofileste rapid.


• Sucul de morcovi e sanatos si gustos, doar curatatul e neplacut. Un sfat: puneti morcovii 5 minute in apa clocotita si apoi clatiti-i cu apa rece. Coaja se ia repede.


• Conopida dobandeste un gust mult mai accentuat, daca in apa de fiert puneti si cateva frunze desprinse de pe cotor.



Despre locuinta...

• Gaurile mici din peretii vopsiti cu alb se astupa usor cu pasta de dinti de aceeasi culoare.

• Broasca usii intepenita trebuie unsa cu spray de corp uleios. Dati un jet prin gaura cheii, apoi invartiti cheia incolo si-ncoace de cateva ori. Uleiul se imprastie si unge incuietoarea.

• Usile care fac zgomot puternic cand se trantesc trebuie "potolite" cu guma de mestecat. Lipiti 2-3 bucatele pe rama si problema e rezolvata.

• Scaunul are asperitati care va rup ciorapii? Ungeti zonele respective cu oja incolora.

• Sticlele goale cu dispozitiv de stropit, in care a fost detergent pentru geamuri, pot fi umplute din nou, cu un preparat usor de realizat si la fel de eficient. Puneti in el spirt medicinal, in care turnati 2-3 picaturi de ulei aromat: lavanda, eucalipt, menta...